3,9(8)
Punajuuri-sienisalaatti – joulunpunainen lisä perinteiseen herkkupöytään
Gluteeniton
Kasvis
Munaton
24 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 24 h
Punajuuri-sienisalaatti sisältää klassikkoherkkujen parhaat puolet: aromikkaat maut sekä kermaisen koostumuksen. Jouluinen väri tulee kaupanpäällisenä!
10.12.2012
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
Punajuuri-sienisalaatti
300 gsuolattuja sieniä (hienonnettuna noin 4 dl)
1 kplpunasipulia
60 getikkapunajuurta (noin 1 dl suikaloituna)
200 granskankermaa (rasvaa 28 %)
1/4 tlmustapippuria

Punajuuri-sienisalaatti valmistuu näin:

  1. Liota sieniä kylmässä vedessä mieluiten yön yli, jotta ylimääräinen suola liukenee. Valuta sienet hyvin ja hienonna ne.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita salaatin ainekset keskenään (voit säästää osan punasipulista koristeeksi).
  3. Anna punajuuri-sienisalaatin maustua jääkaapissa pari tuntia tai seuraavaan päivään. Tarkista punajuuri-sienisalaatin maku ennen tarjoamista.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen sienisalaatin resepti!

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.