Maku

Punajuuri-sienisalaatti – joulunpunainen lisä perinteiseen herkkupöytään

24 h 10 min
GL
KA
MU
3.86
0

Punajuuri-sienisalaatti sisältöö klassikkoherkkujen parhaat puolet: aromikkaat maut sekä kermaisen koostumuksen. Jouluinen väri tulee kaupanpäällisenä!
Tulosta
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (6 annosta)

Punajuuri-sienisalaatti

  • 300 gsuolattuja sieniä (hienonnettuna noin 4 dl)
  • 1 kplpunasipulia
  • 60 getikkapunajuurta (noin 1 dl suikaloituna)
  • 200 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

24 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN24 h

Punajuuri-sienisalaatti valmistuu näin:

  1. Liota sieniä kylmässä vedessä mieluiten yön yli, jotta ylimääräinen suola liukenee. Valuta sienet hyvin ja hienonna ne.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita salaatin ainekset keskenään (voit säästää osan punasipulista koristeeksi).
  3. Anna punajuuri-sienisalaatin maustua jääkaapissa pari tuntia tai seuraavaan päivään. Tarkista punajuuri-sienisalaatin maku ennen tarjoamista.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen sienisalaatin resepti!

MITÄ PIDIT?
3.86