Maku

Punajuuri-sienisalaatti – joulunpunainen lisä perinteiseen herkkupöytään

24 h 10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
24 h
Punajuuri-sienisalaatti sisältöö klassikkoherkkujen parhaat puolet: aromikkaat maut sekä kermaisen koostumuksen. Jouluinen väri tulee kaupanpäällisenä!
GL
KA
MU
3.9
0


Ainekset (6 annosta)

Punajuuri-sienisalaatti

  • 300 gsuolattuja sieniä (hienonnettuna noin 4 dl)
  • 1 kplpunasipulia
  • 60 getikkapunajuurta (noin 1 dl suikaloituna)
  • 200 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta

Punajuuri-sienisalaatti valmistuu näin:

  1. Liota sieniä kylmässä vedessä mieluiten yön yli, jotta ylimääräinen suola liukenee. Valuta sienet hyvin ja hienonna ne.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita salaatin ainekset keskenään (voit säästää osan punasipulista koristeeksi).
  3. Anna punajuuri-sienisalaatin maustua jääkaapissa pari tuntia tai seuraavaan päivään. Tarkista punajuuri-sienisalaatin maku ennen tarjoamista.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen sienisalaatin resepti!

MITÄ PIDIT?
3.86
Kommentoi »