


Punajuuri-kaalilaatikko
2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min
Kaalilaatikko muuttuu punastuttavan herkulliseksi punajuurella.
Reseptin ainekset
8 annosta
700 g
punajuuria
1 kg
keräkaalia
3 kpl
suomalaisia omenia
2 kpl
sipuli kuutioituna
4 kpl
valkosipulinkynttä hienonnettuna
½ dl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2 rkl
tuoretta rosmariiniä hienonnettuna
2 dl
gluteeniton kaurarouhe (Myllärin)
400 g
ranskankermaa
4 dl
kasvislientä
½ tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
2 rkl
hunajaa
300 g
fetaa murennettuna
1 rkl
voita vuoan voiteluun
Punajuuri-kaalilaatikko – ohje:
- Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Raasta omenat karkeaksi raasteeksi.
- Kuumenna pannulla tilkka öljyä kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää pannulle hienonnettu valkosipuli ja suikaloitu kaali, kuullota hetki.
- Voitele uunivuoka voilla. Kaada vuokaan sipulit, kaali, punajuuret, omenat, kaurarouhe ja yrtit. Sekoita hyvin keskenään ja mausta suolalla sekä pippurilla.
- Sekoita joukkoon ranskankerma. Liuota hunaja kuumaan kasvisliemeen ja lisää uunivuokaan.
- Paista punajuuri-kaalilaatikko tunti 200 asteessa tai 180 asteessa kiertoilmauunissa. Peitä punajuurikaalilaatikko leivinpaperilla jos pinta tummuu liikaa.
- Murenna fetajuusto ja ripottele punajuuri-kaalilaatikon pinnalle. Paista punajuuri-kaalilaatikkoa vielä 20-30 min.
- Anna punajuuri-kaalilaatikon jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Vinkki!
Maistuisiko sittenkin perinteinen versio? Ota talteen suosituin kaalilaatikko-ohjeemme!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat