Punajuuri-kaalilaatikko

2 h
5
1

Punajuuri-kaalilaatikko

Kaalilaatikko muuttuu punastuttavan herkulliseksi punajuurella
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 700 gpunajuuria
  • 1 kgkeräkaalia
  • 3 kplsuomalaisia omenia
  • 2 kplsipuli kuutioituna
  • 4 kplvalkosipulin kynttä hienonnettuna
  • ½ dltuoretta timjamia hienonnettuna
  • 2 rkltuoretta rosmariiniä hienonnettuna
  • 2 dlgluteeniton kaurarouhe (myllärin)
  • 400 granskankermaa
  • 4 dlkasvislientä
  • ½ tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria myllystä
  • 2 rklhunajaa
  • 300 gfetaa murennettuna
  • 1 rklvoita vuoan voiteluun

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Raasta omenat karkeaksi raasteeksi.

Kuumenna pannulla tilkka öljyä kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää pannulle hienonnettu valkosipuli ja suikaloitu kaali, kuullota hetki.

Voitele uunivuoka voilla. Kaada vuokaan sipulit, kaali, punajuuret, omenat, kaurarouhe ja yrtit. Sekoita hyvin keskenään ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Sekoita joukkoon ranskankerma. Liuota hunaja kuumaan kasvisliemeen ja lisää uunivuokaan.

Paista punajuuri-kaalilaatikko tunti 200 asteessa tai 180 asteessa kiertoilmauunissa. Peitä punajuurikaalilaatikko leivinpaperilla jos pinta tummuu liikaa.

Murenna fetajuusto ja ripottele punajuuri-kaalilaatikon pinnalle. Paista punajuuri-kaalilaatikkoa vielä 20-30 min.

Anna punajuuri-kaalilaatikon jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä