Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Punajuuri-kaalilaatikko

2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min

Kaalilaatikko muuttuu punastuttavan herkulliseksi punajuurella.

Reseptin ainekset
8 annosta
700 g
punajuuria
1 kg
keräkaalia
3 kpl
suomalaisia omenia
2 kpl
sipuli kuutioituna
4 kpl
valkosipulinkynttä hienonnettuna
½ dl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2 rkl
tuoretta rosmariiniä hienonnettuna
2 dl
gluteeniton kaurarouhe (Myllärin)
400 g
ranskankermaa
4 dl
kasvislientä
½ tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
2 rkl
hunajaa
300 g
fetaa murennettuna
1 rkl
voita vuoan voiteluun

Punajuuri-kaalilaatikko – ohje:

  1. Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Raasta omenat karkeaksi raasteeksi.
  2. Kuumenna pannulla tilkka öljyä kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää pannulle hienonnettu valkosipuli ja suikaloitu kaali, kuullota hetki.
  3. Voitele uunivuoka voilla. Kaada vuokaan sipulit, kaali, punajuuret, omenat, kaurarouhe ja yrtit. Sekoita hyvin keskenään ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  4. Sekoita joukkoon ranskankerma. Liuota hunaja kuumaan kasvisliemeen ja lisää uunivuokaan.
  5. Paista punajuuri-kaalilaatikko tunti 200 asteessa tai 180 asteessa kiertoilmauunissa. Peitä punajuurikaalilaatikko leivinpaperilla jos pinta tummuu liikaa.
  6. Murenna fetajuusto ja ripottele punajuuri-kaalilaatikon pinnalle. Paista punajuuri-kaalilaatikkoa vielä 20-30 min.
  7. Anna punajuuri-kaalilaatikon jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki!

Maistuisiko sittenkin perinteinen versio? Ota talteen suosituin kaalilaatikko-ohjeemme!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt