Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Värikäs ja ruokaisa! Portugalilainen grillattu salaatti syntyy kasviksista, paahdetuista manteleista ja säilötyistä sardiineista

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Osa kasviksista saa lisämakua grillistä ja osa lisätään salaatteihin tuoreina. Hapokas etikkakastike ja purkkisardiinit tuovat pikantin loppusilauksen.

3.7.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
4
tomaattia
2
paprikaa
1
kesäkurpitsa
1
pieni kurkku
1
makea sipuli
1 rku
korianteria
1 ps (80 g)
manteleita
½ tl + ½ tl
suolaa
2 rkl
oliiviöljyä
½ tl
cayennepippuria
Kastike
1
valkosipulinkynsi
½ rku
tilliä
½ dl
oliiviöljyä
½ dl
punaviinietikkaa
1 tl
kuivattua timjamia
½ tl
suolaa
½ tl
sokeria
Lisäksi
4
siivua vaaleaa maalaisleipää
2 prk (à 140/100 g)
sardiineja oliiviöljyssä
½
sitruuna

Grillattu salaatti ja säilöttyjä sardiineja – ohje:

  1. Pese ja halkaise tomaatit, paprikat ja kesäkurpitsat. Huuhtele kurkku ja leikkaa suupaloiksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Hienonna korianteri.
  2. Laita kurkut ja sipulit siivilään. Ripottele joukkoon 0,5 tl suolaa. Anna maustua ja valua siivilässä 30 minuuttia. Kuivaa talouspaperilla.
  3. Paahda manteleita kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia. Siirrä sivuun.
  4. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna tilli. Yhdistä kastikkeen ainekset kulhossa.
  5. Levitä tomaattien, paprikoiden ja kesäkurpitsan pinnalle öljyä. Kuumenna grilli tai valmista kuuma hiillos. Pane kasvikset leikkuupinta alaspäin suoraan lämpöön. Grillaa kasviksia välillä käännellen noin 10 minuuttia niin, että ne paahtuvat mutta eivät läpikypsy. Ota kasvikset grillistä. Leikkaa paprikat ja kesäkurpitsat haarukkapaloiksi, jätä tomaatit puolikkaiksi. Laita grillikasvikset kulhoon. Mausta suolalla (0,5 tl) ja pippurilla.
  6. Lisää kurkut, sipulit, mantelit ja korianteri grillikasvisten joukkoon. Mausta kastikkeella.
  7. Paahda leivät. Ota sardiinit purkista lautaselle. Purista päälle tilkka sitruunamehua. Kokoa salaatti annoksiksi.

Vinkki!

Pane tarjolle portugalilaisittain sardiineja tai suomalaisittain säilykemuikkuja. Salaatin voin nauttia heti lämpimänä tai myöhemmin kylmänä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt