0(0)
Portobellohampurilainen – grillaa ja kokoa kesän paras burgeri
kasvis
20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen
Grillaa portobellot, tomaatit, lehtikaalit sekä sipulit ja sipaise pintaan valkosipuliöljyä. Kokoa maalaisleivän väliin, turauta mukaan majoneesia, ja ihana portobellohampurilainen on valmis.
Julkaistu 21.6.2017
Kotivinkki
Reseptin ainekset 4 annosta
3 rklöljyä
1valkosipulinkynsi
8viipaletta maalaisleipää
4portobellosientä
1punasipuli
4lehtikaalin lehteä
8–12kirsikkatomaattia
1 dlmajoneesia
1 tl (tryffeliöljyä tai seesaminsiemenöljyä)
1 rklbalsamicosiirappia
½ tlsuolaa

1. Sekoita murskattu valkosipuli öljyn joukkoon. Sipaise valkosipuliöljyä leipäviipaleille.

2. Leikkaa sienistä kanta pois ja sienet keskeltä kahtia niin, että saat yhdestä kaksi pihviä. Voitele nekin valkosipuliöljyllä.

3. Kuori ja lohko sipulit. Pese lehtikaalit ja leikkaa lehtiruoti pois. Pese ja halkaise tomaatit. Mausta myös majoneesi halutessasi valkosipuliöljyllä.

4. Grillaa portobellosieniä noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja ruskeita. Mausta suolalla. Grillaa leivät rapeiksi. Grillaa sipulit parilalla kauniin ruskeiksi, nosta kulhoon ja mausta balsamicosiirapilla. Grillaa tomaatit parilalla hieman pehmeiksi. Grillaa lehtikaalit parilalla rapeiksi.

5. Kasaa burgerit. Pistä portobellohampurilainen halutessasi ne kiinni puisilla tikuilla.

Kun portobellohampurilainen on grillattu, kokeile näitä!

Kommentoi »