Kotivinkki

Grillivartaat

2 h 35 min
0
0

Grillivartaat

Grillivartaat ovat täydellistä kesäruokaa. Tee pähkinäinen marinadi maapähkinävoista ja kookoskermasta ja anna possun marinoitua rauhassa. Sama marinadi sopii myös broilerille.
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gpossun niskaa
  • 1/2 dlmaapähkinävoita
  • 1 1/2 dlkookoskermaa
  • 1limen mehu
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 rklchilikastiketta
  • 1 tljuustokuminaa eli jeeraa
  • 1 tlsuolaa
  • 2hapahkoa omenaa

Lisäksi

  • varrastikkuja

Tee näin

2 h 35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN2 h

1. Leikkaa possun niska sormen paksuisiksi suikaleiksi. 

2. Sekoita maapähkinävoi, kookoskerma, 

limen mehu, murskatut valkosipulinkynnet, chilikastike, juustokumina ja suola kulhossa. Lisää possusuikaleet. Jätä grillivartaat maustumaan jääkaappiin 2–6 tunniksi.

3. Pese omenat, halkaise, poista siemenkodat ja leikkaa noin 1,5 sentin paksuisiksi lohkoiksi. Pujota varrastikkuihin omenalohkoja ja possusuikaleet marinadeineen.

4. Grillaa grillivartaat keskilämmöllä välillä käännellen noin 15 minuuttia, kypsennysaika riippuu possusuikaleiden paksuudesta. Voit kypsentää vartaat myös 225-asteisessa uunissa uunipellin päällä 20 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä