0(0)
Grillivartaita porsaanlihasta
2 h 35 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 2 h
Porsaanlihasta tehdyt grillivartaat ovat täydellistä kesäruokaa. Tee pähkinäinen marinadi maapähkinävoista ja kookoskermasta ja anna possun marinoitua rauhassa. Sama marinadi sopii myös broilerille.
Julkaistu 21.4.2016
Kotivinkki
Reseptin ainekset 4 annosta
600 gpossun niskaa
1/2 dlmaapähkinävoita
1 1/2 dlkookoskermaa
1limen mehu
2valkosipulinkynttä
1 rklchilikastiketta
1 tljuustokuminaa eli jeeraa
1 tlsuolaa
2hapahkoa omenaa
Lisäksi
varrastikkuja

Näin teet grillivartaita porsaanlihasta:

  1. Leikkaa possun niska sormen paksuisiksi suikaleiksi. 
  2. Sekoita maapähkinävoi, kookoskerma, limen mehu, murskatut valkosipulinkynnet, chilikastike, juustokumina ja suola kulhossa. Lisää possusuikaleet. Jätä grillivartaat maustumaan jääkaappiin 2–6 tunniksi.
  3. Pese omenat, halkaise, poista siemenkodat ja leikkaa noin 1,5 sentin paksuisiksi lohkoiksi. Pujota varrastikkuihin omenalohkoja ja possusuikaleet marinadeineen.
  4. Grillaa grillivartaita keskilämmöllä välillä käännellen noin 15 minuuttia, kypsennysaika riippuu possusuikaleiden paksuudesta. Voit kypsentää vartaat myös 225-asteisessa uunissa uunipellin päällä 20 minuuttia.
Kommentoi »