Grillivartaita porsaanlihasta
2 h 35 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 2 h
Porsaanlihasta tehdyt grillivartaat ovat täydellistä kesäruokaa. Tee pähkinäinen marinadi maapähkinävoista ja kookoskermasta ja anna possun marinoitua rauhassa. Sama marinadi sopii myös broilerille.

Reseptin ainekset 4 annosta
600 gpossun niskaa
1/2 dlmaapähkinävoita
1 1/2 dlkookoskermaa
1limen mehu
2valkosipulinkynttä
1 rklchilikastiketta
1 tljuustokuminaa eli jeeraa
1 tlsuolaa
2hapahkoa omenaa
Lisäksi
varrastikkuja
Näin teet grillivartaita porsaanlihasta:
- Leikkaa possun niska sormen paksuisiksi suikaleiksi.
- Sekoita maapähkinävoi, kookoskerma, limen mehu, murskatut valkosipulinkynnet, chilikastike, juustokumina ja suola kulhossa. Lisää possusuikaleet. Jätä grillivartaat maustumaan jääkaappiin 2–6 tunniksi.
- Pese omenat, halkaise, poista siemenkodat ja leikkaa noin 1,5 sentin paksuisiksi lohkoiksi. Pujota varrastikkuihin omenalohkoja ja possusuikaleet marinadeineen.
- Grillaa grillivartaita keskilämmöllä välillä käännellen noin 15 minuuttia, kypsennysaika riippuu possusuikaleiden paksuudesta. Voit kypsentää vartaat myös 225-asteisessa uunissa uunipellin päällä 20 minuuttia.