Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kukkakaali ja fenkoli grillissä

20 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 10 min

Kukkakaali ja fenkoli pujotellaan vartaisiin ja helpot kasvisvartaat ovat paistamista vaille valmiit! Dippaa grillattu kukkakaali ja fenkoli minttumajoneesiin tai valuta päälle sulatettua voita.

21.4.2016
Reseptin ainekset
3–4 annosta
1
iso kukkakaali
2
salaattifenkolia
2 rkl
rypsiöljyä
Minttumajoneesi
1,5 dl
majoneesia
1
valkosipulinkynttä
1 tl
sitruunan mehua
1/2 dl
hienonnettua minttua
ripaus suolaa ja sokeria
Lisäksi
varrastikkuja

1. Pese kukkakaali ja irrottele kaalista nuput, leikkaa kanta viipaleiksi. Halkaise fenkoli, pese huolellisesti ja irrottele fenkolista lehdykät. Pujottele kukkakaalin nuppuja ja kantapaloja sekä fenkolinlehtiä varrastikkuihin. Valele vartaat öljyllä.

2. Sekoita majoneesin joukkoon murskatut valkosipulinkynnet, sitruunan mehu, hienonnettu minttu ja ripaus suolaa ja sokeria. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.

3. Grillattu kukkakaali ja fenkoli vaativat kypsyäkseen kuumassa grillissä noin 10–15 minuuttia. Anna kypsyä, kunnes kukkakaalin nuput ovat ruskistuneet ja tuntuvat hieman pehmenneen. Kukkakaali saa jäädä kuitenkin rakenteeltaan rapsakaksi. Grillattu kukkakaali ja fenkoli kypsyvät myös 225-asteisessa uunissa noin 15 minuutissa.

4. Tarjoile grillattu kukkakaali ja fenkoli minttumajoneesin kanssa.

Kukkakaalin maku pyöristyy grillissä hieman makeaksi. Aniksen makuisen fenkolin voi halutessaan korvata myös parsakaalilla. 

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt