Kukkakaali ja fenkoli grillissä

Reseptin ainekset (3–4 annosta)
- 1iso kukkakaali
- 2salaattifenkolia
- 2 rklrypsiöljyä
Minttumajoneesi
- 1,5 dlmajoneesia
- 1valkosipulinkynttä
- 1 tlsitruunan mehua
- 1/2 dlhienonnettua minttua
- ripaus suolaa ja sokeria
Lisäksi
- varrastikkuja
1. Pese kukkakaali ja irrottele kaalista nuput, leikkaa kanta viipaleiksi. Halkaise fenkoli, pese huolellisesti ja irrottele fenkolista lehdykät. Pujottele kukkakaalin nuppuja ja kantapaloja sekä fenkolinlehtiä varrastikkuihin. Valele vartaat öljyllä.
2. Sekoita majoneesin joukkoon murskatut valkosipulinkynnet, sitruunan mehu, hienonnettu minttu ja ripaus suolaa ja sokeria. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
3. Grillattu kukkakaali ja fenkoli vaativat kypsyäkseen kuumassa grillissä noin 10–15 minuuttia. Anna kypsyä, kunnes kukkakaalin nuput ovat ruskistuneet ja tuntuvat hieman pehmenneen. Kukkakaali saa jäädä kuitenkin rakenteeltaan rapsakaksi. Grillattu kukkakaali ja fenkoli kypsyvät myös 225-asteisessa uunissa noin 15 minuutissa.
4. Tarjoile grillattu kukkakaali ja fenkoli minttumajoneesin kanssa.
Kukkakaalin maku pyöristyy grillissä hieman makeaksi. Aniksen makuisen fenkolin voi halutessaan korvata myös parsakaalilla.