Kotivinkki

Lohivartaat

20 min
4
0

Lohivartaat

Tee ihanan tuliset lohivartaat! Lohen pinta paistuu grillissä karamellisen tahmeaksi, kun marinadissa on chilikastikkeen lisäksi fariinisokeria ja makeaa ketjap manis -soijakastiketta.
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 glohifileetä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 dltomaattipyreetä
  • 1/2 dlketjap manis -soijakastiketta
  • 1/2 dlfariinisokeria tai muskovadosokeria
  • 1–2 rkltulista chilikastiketta
  • 2valkosipulinkynttä

Lisäksi

  • 1 dlhienonnettua korianteria
  • 2limettiä
  • puisia varrastikkuja

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 min

1. Leikkaa lohifileestä nahka pois ja leikkaa filee sormen paksuisiksi, pitkiksi suikaleiksi. Ripottele lohipaloille suolaa ja pujota ne varrastikkuihin.

2. Sekoita tomaattipyree, soijakastike, fariinisokeri ja chilikastike kulhossa. Murskaa joukkoon valkosipulinkynnet. Sivele marinadia lohivartaiden pinnalle.

3. Nosta lohivartaat kuumaan grilliin ja kypsennä välillä vartaita käännellen noin 10 minuuttia. Voit kypsentää lohivartaat myös uunipellin päällä 225-asteisessa uunissa noin 12–15 minuuttia.

4. Hienonna korianteri ja ripottele korianterisilppua kypsien lohivartaiden päälle. Leikkaa limetit lohkoiksi ja purista limetinmehua. Lohivartaat ovat valmiit!

Vinkki!

Ennen kuin grillaat lohivartaat, muista liottaa varrastikkuja vähintään viisi minuuttia vedessä. Pistele lohisuikaleet märkiin tikkuihin. Näin tikut eivät syty grillissä palamaan.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä