Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lohivartaat grillissä

20 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 10 min

Lohivartaat valmistuvat nopsasti grillissä. Grillatessa lohen pinta muuttuu karamellisen tahmeaksi, kun marinadissa on chilikastikkeen lisäksi fariinisokeria ja makeaa ketjap manis -soijakastiketta.

21.4.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
Lohivartaat
600 g
lohifileetä
1/2 tl
suolaa
1/2 dl
tomaattipyreetä
1/2 dl
ketjap manis -soijakastiketta
1/2 dl
fariinisokeria tai muskovadosokeria
1–2 rkl
tulista chilikastiketta
2
valkosipulinkynttä
Lisäksi
1 dl
hienonnettua korianteria
2
limettiä
puisia varrastikkuja

Lohivartaat grillissä valmistuvat näin:

  1. Leikkaa lohifileestä nahka pois ja leikkaa filee sormen paksuisiksi, pitkiksi suikaleiksi. Ripottele lohipaloille suolaa ja pujota ne varrastikkuihin.
  2. Sekoita tomaattipyree, soijakastike, fariinisokeri ja chilikastike kulhossa. Murskaa joukkoon valkosipulinkynnet. Sivele marinadia lohivartaiden pinnalle.
  3. Nosta lohivartaat kuumaan grilliin ja kypsennä välillä vartaita käännellen noin 10 minuuttia. Voit kypsentää lohivartaat myös uunipellin päällä 225-asteisessa uunissa noin 12–15 minuuttia.
  4. Hienonna korianteri ja ripottele korianterisilppua kypsien lohivartaiden päälle. Leikkaa limetit lohkoiksi ja purista limetinmehua. Lohivartaat ovat valmiit!

Vinkki!

Ennen kuin grillaat lohivartaat, muista liottaa varrastikkuja vähintään viisi minuuttia vedessä. Pistele lohisuikaleet märkiin tikkuihin. Näin tikut eivät syty grillissä palamaan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt