Lohivartaat valmistuvat nopsasti grillissä. Grillatessa lohen pinta muuttuu karamellisen tahmeaksi, kun marinadissa on chilikastikkeen lisäksi fariinisokeria ja makeaa ketjap manis -soijakastiketta.
Leikkaa lohifileestä nahka pois ja leikkaa filee sormen paksuisiksi, pitkiksi suikaleiksi. Ripottele lohipaloille suolaa ja pujota ne varrastikkuihin.
Sekoita tomaattipyree, soijakastike, fariinisokeri ja chilikastike kulhossa. Murskaa joukkoon valkosipulinkynnet. Sivele marinadia lohivartaiden pinnalle.
Nosta lohivartaat kuumaan grilliin ja kypsennä välillä vartaita käännellen noin 10 minuuttia. Voit kypsentää lohivartaat myös uunipellin päällä 225-asteisessa uunissa noin 12–15 minuuttia.
Hienonna korianteri ja ripottele korianterisilppua kypsien lohivartaiden päälle. Leikkaa limetit lohkoiksi ja purista limetinmehua. Lohivartaat ovat valmiit!
Vinkki!
Ennen kuin grillaat lohivartaat, muista liottaa varrastikkuja vähintään viisi minuuttia vedessä. Pistele lohisuikaleet märkiin tikkuihin. Näin tikut eivät syty grillissä palamaan.