Lohivartaat grillissä
20 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
10 minLohivartaat valmistuvat nopsasti grillissä. Grillatessa lohen pinta muuttuu karamellisen tahmeaksi, kun marinadissa on chilikastikkeen lisäksi fariinisokeria ja makeaa ketjap manis -soijakastiketta.
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.4.2016

Lohivartaat grillissä
Reseptin ainekset (4 annosta)
Lohivartaat
- 600 glohifileetä
- 1/2 tlsuolaa
- 1/2 dltomaattipyreetä
- 1/2 dlketjap manis -soijakastiketta
- 1/2 dlfariinisokeria tai muskovadosokeria
- 1–2 rkltulista chilikastiketta
- 2valkosipulinkynttä
Lisäksi
- 1 dlhienonnettua korianteria
- 2limettiä
- puisia varrastikkuja
Lohivartaat grillissä valmistuvat näin:
- Leikkaa lohifileestä nahka pois ja leikkaa filee sormen paksuisiksi, pitkiksi suikaleiksi. Ripottele lohipaloille suolaa ja pujota ne varrastikkuihin.
- Sekoita tomaattipyree, soijakastike, fariinisokeri ja chilikastike kulhossa. Murskaa joukkoon valkosipulinkynnet. Sivele marinadia lohivartaiden pinnalle.
- Nosta lohivartaat kuumaan grilliin ja kypsennä välillä vartaita käännellen noin 10 minuuttia. Voit kypsentää lohivartaat myös uunipellin päällä 225-asteisessa uunissa noin 12–15 minuuttia.
- Hienonna korianteri ja ripottele korianterisilppua kypsien lohivartaiden päälle. Leikkaa limetit lohkoiksi ja purista limetinmehua. Lohivartaat ovat valmiit!
Vinkki!
Ennen kuin grillaat lohivartaat, muista liottaa varrastikkuja vähintään viisi minuuttia vedessä. Pistele lohisuikaleet märkiin tikkuihin. Näin tikut eivät syty grillissä palamaan.

Lohi grillissä
Kotivinkki

Sitruunainen grillilohi
Maku

Teriyakilohi grillissä
Maku

Grillatut lohivartaat kardemummavivahteella – resepti, jonka kaikki haluavat!
Maku

Grillattu kalahampurilainen
Kotivinkki

Grillattu lohi – itse tehty sinappimarinadi nostaa kesäkalan uudelle tasolle
Kotivinkki

Kokonaisena grillattu lohi
Maku

Lankkulohi
Maku