Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Poro-purjopiirakka

50 min

Muhkea poro-purjopiirakka vaatii kypsyäkseen pitkän paistoajan. Hennosti sokeroidut puolukat viimeistelevät piirakan, joka maistuu niin lounaana kuin iltapalanakin.

13.7.2016
Reseptin ainekset
6 palaa
Täyte
1
iso purjosipuli
3
valkosipulinkynttä
100 g
poron kylmäsavupaistia
1 rkl
öljyä
4 dl
kuohukermaa
3 dl
juustoraastetta
4
kananmunaa
150 g
vuohenjuustoa
Lisäksi
½ dl
puolukoita
2 rkl
sokeria
Tattaripiirakkapohja
3 dl
tattarijauhoja
½ dl
kauraleseitä
½ tl
suolaa
100 g
voita tai margariinia
½ dl
vettä tai kermaa
1 dl
juustoraastetta

1. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti lehtiä raottamalla. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Leikkaa poron kylmäsavupaistiviipaleet pieniksi kuutioiksi.

2. Kuumenna öljytilkka paistinpannulla. Kuullota purjo- ja valkosipuleita pannulla pari minuuttia niin, että ne pehmenevät.

3. Sekoita kulhossa kuohukerma, juustoraaste, kananmunat, poron kylmäsavupaistit ja sipuliseos.

4. Aseta irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Voitele kevyesti öljyllä tai voilla. Painele tattaripiirakkataikinaa irtopohjavuoan reunoille ja pohjalle. Kaada täyte vuokaan. Viipaloi pinnalle vuohenjuustoa. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä piirakka. Irrota vuoan reunat ja nosta piirakka tarjoiluvadille.

5. Sekoita puolukat ja sokeri keskenään kulhossa. Nostele sokeroituja puolukoita poro-purjopiirakan päälle juuri ennen tarjoilua.

Tattaripiirakkapohja

1. Sekoita tattarijauhot, kauraleseet ja suola kulhossa. Nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi. Lisää joukkoon vesi ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi taikinapalloksi.

2. Nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi, niin taikina on helpompi painella vuokaan.

Suosittelemme myös näitä

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt