Kotivinkki

Kasvispiirakka artisokka-fetatäytteellä

50 min
1
0

Kasvispiirakka artisokka-fetatäytteellä

KA
0
1
Artisokalla ja fetalla päällystetty herkullinen kasvispiirakka sopii illanistujaisiin, evääksi tai vaikka lounaaksi.
Teksti Juulia Reinikka
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 palaa)

Kasvispiirakan pohja

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 125 gmargariinia
  • 1kananmuna

Kasvispiirakan täyte

  • 2sipulia
  • ½purjo
  • 1 rklöljyä
  • 250 gsäilöttyjä artisokansydämiä
  • 2kananmunaa
  • 2 dlmaitoa
  • suolaa
  • pippuria
  • ½ dltuoretta kirveliä
  • 200 gfetajuustomuruja

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

1. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen rasva. Nypi taikina muromaiseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.
2. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24-senttisen piirakkavuoan pohjalle. Laita piirakkapohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
3. Kuori ja kuutioi sipulit ja huuhdeltu purjo. Kuullota sipulit ja purjo tilkassa öljyä kuumalla paistinpannulla.
4. Kaada sipulipaistos piirakkapohjalle. Puolita artisokansydämet ja aseta ne sipulipaistoksen päälle.
5. Sekoita munat, maito ja mausteet kevyesti vatkaten. Kaada munamaito piirakan päälle. Ripottele kasvispiirakan pinnalle fetajuustomuruja.
6. Paista piirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kasvispiirakka on valmis, kun täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä.

MITÄ PIDIT?
1
Katso myös nämä