Ruoka
Kotivinkki

Artisokka-fetapiirakka

50 min
2
0

Artisokka-fetapiirakka

KA
0
2
Teksti Juulia Reinikka
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos
Artisokka-fetapiirakka sopii illanistujaisiin, evääksi tai vaikka lounaaksi.

Ainekset (8 palaa)

Artisokka-fetapiirakan pohja

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 125 gmargariinia
  • 1kananmuna

Artisokka-fetapiirakan täyte

  • 2sipulia
  • ½purjo
  • 1 rklöljyä
  • 250 gsäilöttyjä artisokansydämiä
  • 2kananmunaa
  • 2 dlmaitoa
  • suolaa
  • pippuria
  • ½ dltuoretta kirveliä
  • 200 gfetajuustomuruja

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Artisokka-fetapiirakka valmistuu näin:

  1. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen rasva. Nypi taikina muromaiseksi.
  2. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.
  3. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24-senttisen piirakkavuoan pohjalle. Laita piirakkapohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  4. Kuori ja kuutioi sipulit ja huuhdeltu purjo. Kuullota sipulit ja purjo tilkassa öljyä kuumalla paistinpannulla.
  5. Kaada sipulipaistos piirakkapohjalle. Puolita artisokansydämet ja aseta ne sipulipaistoksen päälle.
  6. Sekoita munat, maito ja mausteet kevyesti vatkaten. Kaada munamaito piirakan päälle. Ripottele kasvispiirakan pinnalle fetajuustomuruja.
  7. Paista piirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kasvispiirakka on valmis, kun täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä.
MITÄ PIDIT?
2