Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Artisokka-fetapiirakka

50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min

Artisokka-fetapiirakka sopii illanistujaisiin, evääksi tai vaikka lounaaksi.

29.6.2015
Reseptin ainekset
8 palaa
Pohja
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
125 g
margariinia
1
kananmuna
Täyte
2
sipulia
½
purjo
1 rkl
öljyä
250 g
säilöttyjä artisokansydämiä
2
kananmunaa
2 dl
maitoa
suolaa
pippuria
½ dl
tuoretta kirveliä
200 g
fetajuustomuruja

Artisokka-fetapiirakka – ohje:

  1. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen rasva. Nypi taikina muromaiseksi.
  2. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.
  3. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24-senttisen piirakkavuoan pohjalle. Laita piirakkapohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  4. Kuori ja kuutioi sipulit ja huuhdeltu purjo. Kuullota sipulit ja purjo tilkassa öljyä kuumalla paistinpannulla.
  5. Kaada sipulipaistos piirakkapohjalle. Puolita artisokansydämet ja aseta ne sipulipaistoksen päälle.
  6. Sekoita munat, maito ja mausteet kevyesti vatkaten. Kaada munamaito piirakan päälle. Ripottele kasvispiirakan pinnalle fetajuustomuruja.
  7. Paista piirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Artisokka-fetapiirakka on valmis, kun täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt