


Artisokka-fetapiirakka
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Artisokka-fetapiirakka sopii illanistujaisiin, evääksi tai vaikka lounaaksi.
Reseptin ainekset
8 palaa
Pohja
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
125 g
margariinia
1
kananmuna
Täyte
2
sipulia
½
purjo
1 rkl
öljyä
250 g
säilöttyjä artisokansydämiä
2
kananmunaa
2 dl
maitoa
suolaa
pippuria
½ dl
tuoretta kirveliä
200 g
fetajuustomuruja
Artisokka-fetapiirakka – ohje:
- Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen rasva. Nypi taikina muromaiseksi.
- Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.
- Taputtele taikina halkaisijaltaan 24-senttisen piirakkavuoan pohjalle. Laita piirakkapohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
- Kuori ja kuutioi sipulit ja huuhdeltu purjo. Kuullota sipulit ja purjo tilkassa öljyä kuumalla paistinpannulla.
- Kaada sipulipaistos piirakkapohjalle. Puolita artisokansydämet ja aseta ne sipulipaistoksen päälle.
- Sekoita munat, maito ja mausteet kevyesti vatkaten. Kaada munamaito piirakan päälle. Ripottele kasvispiirakan pinnalle fetajuustomuruja.
- Paista piirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Artisokka-fetapiirakka on valmis, kun täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat