3,1(9)
Artisokka-fetapiirakka
Kasvis
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Artisokka-fetapiirakka sopii illanistujaisiin, evääksi tai vaikka lounaaksi.
Julkaistu 29.6.2015
Kotivinkki
Reseptin ainekset
8 palaa
Artisokka-fetapiirakan pohja
4 dlvehnäjauhoja
1 tlsuolaa
125 gmargariinia
1kananmuna
Artisokka-fetapiirakan täyte
2sipulia
½purjo
1 rklöljyä
250 gsäilöttyjä artisokansydämiä
2kananmunaa
2 dlmaitoa
suolaa
pippuria
½ dltuoretta kirveliä
200 gfetajuustomuruja

Artisokka-fetapiirakka valmistuu näin:

  1. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen rasva. Nypi taikina muromaiseksi.
  2. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.
  3. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24-senttisen piirakkavuoan pohjalle. Laita piirakkapohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  4. Kuori ja kuutioi sipulit ja huuhdeltu purjo. Kuullota sipulit ja purjo tilkassa öljyä kuumalla paistinpannulla.
  5. Kaada sipulipaistos piirakkapohjalle. Puolita artisokansydämet ja aseta ne sipulipaistoksen päälle.
  6. Sekoita munat, maito ja mausteet kevyesti vatkaten. Kaada munamaito piirakan päälle. Ripottele kasvispiirakan pinnalle fetajuustomuruja.
  7. Paista piirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kasvispiirakka on valmis, kun täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.