


Jauheliha-sienipiirakka
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Jauheliha-sienipiirakka sopii illanistujaisiin, evääksi tai vaikkapa lounaaksi. Näin leivot ruokaisan jauheliha-sienipiirakan!
Reseptin ainekset
8 palaa
Pohja
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
125 g
margariinia
1
kananmuna
Täyte
2
sipulia
150 g
herkkusieniä
1 rkl
öljyä
400 g
naudanpaistijauhelihaa
2
kananmunaa
2 dl
maitoa
suolaa
pippuria
½ dl
tuoretta lipstikkaa
75 g
Mustaleima emmental-juustoraastetta
Jauheliha-sienipiirakka valmistuu näin:
- Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen rasva. Nypi taikina muromaiseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.
- Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm olevan piirakkavuoan pohjalle. Laita piirakkapohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
- Kuori ja kuutioi sipulit. Kuullota sipulit tilkassa öljyä kuumalla paistinpannulla.
- Ruskista jauheliha. Kaada jauhelihasipulipaistos piirakkapohjalle. Ripottele päälle 150 grammaa säilöttyjä herkkusieniä.
- Sekoita munat, maito ja mausteet kevyesti vatkaten. Kaada munamaito piirakan päälle. Ripottele pinnalle Mustaleima emmental -juustoraastetta.
- Paista jauheliha-sienipiirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Piirakka on valmis, kun täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat