Kotivinkki

Jauheliha-sienipiirakka

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Jauheliha-sienipiirakka sopii illanistujaisiin, evääksi tai vaikkapa lounaaksi. Näin leivot ruokaisan jauheliha-sienipiirakan!
4
0
Julkaistu: 29.6.2015


Ainekset (8 palaa)

Pohja

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 125 gmargariinia
  • 1kananmuna

Täyte

  • 2sipulia
  • 150 gherkkusieniä
  • 1 rklöljyä
  • 400 gnaudanpaistijauhelihaa
  • 2kananmunaa
  • 2 dlmaitoa
  • suolaa
  • pippuria
  • ½ dltuoretta lipstikkaa
  • 75 gMustaleima emmental-juustoraastetta
Tulosta

Jauheliha-sienipiirakka valmistuu näin:

  1. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen rasva. Nypi taikina muromaiseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.
  2. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm olevan piirakkavuoan pohjalle. Laita piirakkapohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  3. Kuori ja kuutioi sipulit. Kuullota sipulit tilkassa öljyä kuumalla paistinpannulla.
  4. Ruskista jauheliha. Kaada jauhelihasipulipaistos piirakkapohjalle. Ripottele päälle 150 grammaa säilöttyjä herkkusieniä.
  5. Sekoita munat, maito ja mausteet kevyesti vatkaten. Kaada munamaito piirakan päälle. Ripottele pinnalle Mustaleima emmental -juustoraastetta.
  6. Paista jauheliha-sienipiirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Piirakka on valmis, kun täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä.
Kommentoi »