Kotivinkki

Jauheliha-sienipiirakka

50 min
4
0

Jauheliha-sienipiirakka

Jauheliha-sienipiirakka sopii illanistujaisiin, evääksi tai vaikkapa lounaaksi.
Teksti Juulia Reinikka
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 palaa)

Pohja

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 125 gmargariinia
  • 1kananmuna

Täyte

  • 2sipulia
  • 150 gherkkusieniä
  • 1 rklöljyä
  • 400 gnaudanpaistijauhelihaa
  • 2kananmunaa
  • 2 dlmaitoa
  • suolaa
  • pippuria
  • ½ dltuoretta lipstikkaa
  • 75 gMustaleima emmental-juustoraastetta

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

1. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen rasva. Nypi taikina muromaiseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.
2. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm olevan piirakkavuoan pohjalle. Laita piirakkapohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
3. Kuori ja kuutioi sipulit. Kuullota sipulit tilkassa öljyä kuumalla paistinpannulla.
4. Ruskista jauheliha. Kaada jauhelihasipulipaistos piirakkapohjalle. Ripottele päälle 150 g säilöttyjä herkkusieniä.
5. Sekoita munat, maito ja mausteet kevyesti vatkaten. Kaada munamaito piirakan päälle. Ripottele pinnalle Mustaleima emmental -juustoraastetta.
6. Paista jauheliha-sienipiirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Piirakka on valmis, kun täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä