Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jauheliha-sienipiirakka

50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min

Jauheliha-sienipiirakka sopii illanistujaisiin, evääksi tai vaikkapa lounaaksi. Näin leivot ruokaisan jauheliha-sienipiirakan!

29.6.2015
Reseptin ainekset
8 palaa
Pohja
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
125 g
margariinia
1
kananmuna
Täyte
2
sipulia
150 g
herkkusieniä
1 rkl
öljyä
400 g
naudanpaistijauhelihaa
2
kananmunaa
2 dl
maitoa
suolaa
pippuria
½ dl
tuoretta lipstikkaa
75 g
Mustaleima emmental-juustoraastetta

Jauheliha-sienipiirakka valmistuu näin:

  1. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen rasva. Nypi taikina muromaiseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.
  2. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm olevan piirakkavuoan pohjalle. Laita piirakkapohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  3. Kuori ja kuutioi sipulit. Kuullota sipulit tilkassa öljyä kuumalla paistinpannulla.
  4. Ruskista jauheliha. Kaada jauhelihasipulipaistos piirakkapohjalle. Ripottele päälle 150 grammaa säilöttyjä herkkusieniä.
  5. Sekoita munat, maito ja mausteet kevyesti vatkaten. Kaada munamaito piirakan päälle. Ripottele pinnalle Mustaleima emmental -juustoraastetta.
  6. Paista jauheliha-sienipiirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Piirakka on valmis, kun täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt