Maku

Porkkanapiirakka

50 min
3
0

Porkkanapiirakka

Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos
Porkkanapiirakka on ihanan mehevä ja pehmeä suosikkileivonnainen, joka kruunataan reilulla kerroksella tuorejuustotäytettä. Nappaa resepti talteen!

Ainekset (20 annosta)

Porkkanapiirakan pohja

  • 4 munaa
  • 4 dlsokeria
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 1/4 tlsuolaa
  • 4 tlleivinjauhetta
  • 4 tlkanelia
  • 250 gsulatettua voita
  • 5 porkkanaa (raastettuna)
  • 1 dlappelsiinimehua
  • 3/4 dlvaahterasiirappia

Kuorrute

  • 180 gvoita (huoneenlämpöistä)
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 8 dltomusokeria
  • 3 tlvaniljasokeria
  • 1 dlmantelirouhetta

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Porkkanapiirakka valmistuu näin:

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, lisää muut ainekset ja lopuksi porkkanaraaste.
  2. Levitä porkkanapiirakan taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 175 asteessa kypsäksi. Koita kypsyys tikulla, älä anna pohjan olla yhtään ylimääräistä uunissa ja kuivua.
  3. Valmista porkkanapiirakan kuorrute. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto keskenään sopivaksi massaksi. Lisää tomusokeri neljässä osassa hyvin vatkaten ja mausta lopuksi vaniljasokerilla. Vatkaa vielä hetki täydellä teholla.
  4. Levitä kuorrute porkkanapiirakan päälle, ripottele päälle mantelilastuja ja anna jähmettyä kylmässä.
MITÄ PIDIT?
3