


Porkkanapiirakka
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Porkkanapiirakka on ihanan mehevä ja pehmeä suosikkileivonnainen, joka kruunataan reilulla kerroksella tuorejuustotäytettä. Nappaa resepti talteen!
Reseptin ainekset
20 annosta
Porkkanapiirakan pohja
4
munaa
4 dl
sokeria
6 dl
vehnäjauhoja
1/4 tl
suolaa
4 tl
leivinjauhetta
4 tl
kanelia
250 g
sulatettua voita
5
porkkanaa (raastettuna)
1 dl
appelsiinimehua
3/4 dl
vaahterasiirappia
Kuorrute
180 g
voita (huoneenlämpöistä)
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
8 dl
tomusokeria
3 tl
vaniljasokeria
1 dl
mantelirouhetta
Porkkanapiirakka – ohje:
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, lisää muut ainekset ja lopuksi porkkanaraaste.
- Levitä porkkanapiirakan taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 175 asteessa kypsäksi. Koita kypsyys tikulla, älä anna pohjan olla yhtään ylimääräistä uunissa ja kuivua.
- Valmista porkkanapiirakan kuorrute. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto keskenään sopivaksi massaksi. Lisää tomusokeri neljässä osassa hyvin vatkaten ja mausta lopuksi vaniljasokerilla. Vatkaa vielä hetki täydellä teholla.
- Levitä kuorrute porkkanapiirakan päälle, ripottele päälle mantelilastuja ja anna jähmettyä kylmässä.
Vinkki!
Tiinan mehevä porkkanakakku valmistuu samaan tapaan pellillä. Katso ikisuosittu porkkanakakku ja testaa reseptiä!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat