Maku

Porkkanapiirakka

50 min
0
0

Porkkanapiirakka

Ihanan mehevä ja pehmeä porkkanapiirakka, jossa juuri sopivan paksusti kuohkeaa täytettä. Täytteen valmistaminen ja levittäminen on helppoa ja maku täydellinen.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

  • 4 kplkananmunia
  • 4 dlsokeria
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 1/4 tlsuolaa
  • 4 tlleivinjauhetta
  • 4 tlkanelia
  • 250 gsulatettua voita
  • 5 kplporkkanaa (raastettuna)
  • 1 dlappelsiinimehua
  • 3/4 dlvaahterasiirappia

Kuorrute

  • 180 gvoita (huoneenlämpöistä)
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 8 dltomusokeria
  • 3 tlvaniljasokeria
  • 1 dlmantelirouhetta

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Vatkataan kananmunat ja sokeri vaahdoksi, lisätään muut ainekset ja lopuksi porkkanaraaste. Levitetään taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paistetaan 175 asteessa kypsäksi. Koita kypsyys tikulla, älä anna pohjan olla yhtään ylimääräistä uunissa ja kuivua. Valmistetaan kuorrute. Sekoitetaan huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto keskenään sopivaksi massaksi ja lisätään tomusokeri neljässä osassa hyvin vatkaten ja lopuksi vaniljasokeri. Vatkataan vielä hetki täydellä teholla. Levitetään kuorrute piirakan päälle, ripotellaan päälle mantelilastuja ja annetaan jähmettyä kylmässä, jotta leikkaaminen on helpompaa. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä