Porkkanalaatikosta rieskoja – jalosta joululaatikon rippeistä välipäivien maistuva herkku
45 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
20 minYlijääneestä porkkanalaatikosta saa loihdittua makoisia rieskoja muutaman lisäraaka-aineen avulla. Silaa valmiit rieskat kuumalla voilla ja nauti saman tien!
KA
4.1
Kuvat
Julkaistu 26.12.2021

Porkkanalaatikosta rieskoja – jalosta joululaatikon rippeistä välipäivien maistuva herkku
Reseptin ainekset (6 kpl)
- 200 gporkkanalaatikkoa
- 1 dlmaitoa
- 1 ½ dltäysjyväspelttijauhoja
- 1 dlkaurahiutaleita
- 1kananmuna
- ½ tlsuolaa
- 50 gvoita
Porkkanalaatikkorieskat tehdään näin:
- Sekoita kylmän porkkanalaatikon joukkoon kaikki ainekset voita lukuun ottamatta. Älä vaivaa taikinaa.
- Jaa taikina kuuteen osaan. Taputtele taikinasta pyöreitä rieskoja pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna käyttäen. Pistele reikiä.
- Paista 250 asteessa uunin keskiosassa 15–20 minuuttia, kunnes reunat ruskistuvat.
- Voitele kuumat porkkanalaatikkorieskat sulalla voilla.

Loihdi jouluruokien tähteistä uusia herkkuja! Kokosimme välipäiville reseptit, joissa hyödynnät laatikot, kinkut ja muut juhla-aterioiden rippeet

Kokoa kulhoon, piilota pastaan – 10 täydellistä tähderuokaa, joihin upotat jääkaapista löytyvät jämät jokaista känttyä ja kannikkaa myöten

Porkkanarieskat – aurinkoiset lämpimäiset on ilahduttavan helppo leipoa!
Maku

Kaurarieskat – helppoakin helpompi ohje, johon haluat palata yhä uudelleen!
Maku

Porkkanalaatikko
Maku

Porkkanalaatikko ilman riisiä
Maku