


Porkkanalaatikosta rieskoja – jalosta joululaatikon rippeistä välipäivien maistuva herkku
45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 20 min
Ylijääneestä porkkanalaatikosta saa loihdittua makoisia rieskoja muutaman lisäraaka-aineen avulla. Silaa valmiit rieskat kuumalla voilla ja nauti saman tien!
Reseptin ainekset
6 kpl
200 g
porkkanalaatikkoa
1 dl
maitoa
1 ½ dl
täysjyväspelttijauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
1
kananmuna
½ tl
suolaa
50 g
voita
Porkkanalaatikkorieskat – ohje:
- Sekoita kylmän porkkanalaatikon joukkoon kaikki ainekset voita lukuun ottamatta. Älä vaivaa taikinaa.
- Jaa taikina kuuteen osaan. Taputtele taikinasta pyöreitä rieskoja pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna käyttäen. Pistele reikiä.
- Paista 250 asteessa uunin keskiosassa 15–20 minuuttia, kunnes reunat ruskistuvat.
- Voitele kuumat porkkanalaatikkorieskat sulalla voilla.
Vinkki!
Kokeile myös perunarieskan ohjetta, jolla teet herkulliset rieskat ylimääräisestä pottumuusista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat