Porkkanalaatikosta rieskoja – jalosta joululaatikon rippeistä välipäivien maistuva herkku

45 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
20 min
Ylijääneestä porkkanalaatikosta saa loihdittua makoisia rieskoja muutaman lisäraaka-aineen avulla. Silaa valmiit rieskat kuumalla voilla ja nauti saman tien!
KA
4.1
0
Julkaistu 26.12.2021


Reseptin ainekset (6 kpl)

  • 200 gporkkanalaatikkoa
  • 1 dlmaitoa
  • 1 ½ dltäysjyväspelttijauhoja
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 1kananmuna
  • ½ tlsuolaa
  • 50 gvoita
Tulosta

Porkkanalaatikkorieskat tehdään näin:

  1. Sekoita kylmän porkkanalaatikon joukkoon kaikki ainekset voita lukuun ottamatta. Älä vaivaa taikinaa.
  2. Jaa taikina kuuteen osaan. Taputtele taikinasta pyöreitä rieskoja pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna käyttäen. Pistele reikiä.
  3. Paista 250 asteessa uunin keskiosassa 15–20 minuuttia, kunnes reunat ruskistuvat.
  4. Voitele kuumat porkkanalaatikkorieskat sulalla voilla.

Kommentoi »