Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Porkkanalaatikosta rieskoja – jalosta joululaatikon rippeistä välipäivien maistuva herkku

45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 20 min

Ylijääneestä porkkanalaatikosta saa loihdittua makoisia rieskoja muutaman lisäraaka-aineen avulla. Silaa valmiit rieskat kuumalla voilla ja nauti saman tien!

26.12.2021
Reseptin ainekset
6 kpl
200 g
porkkanalaatikkoa
1 dl
maitoa
1 ½ dl
täysjyväspelttijauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
1
kananmuna
½ tl
suolaa
50 g
voita

Porkkanalaatikkorieskat – ohje:

  1. Sekoita kylmän porkkanalaatikon joukkoon kaikki ainekset voita lukuun ottamatta. Älä vaivaa taikinaa.
  2. Jaa taikina kuuteen osaan. Taputtele taikinasta pyöreitä rieskoja pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna käyttäen. Pistele reikiä.
  3. Paista 250 asteessa uunin keskiosassa 15–20 minuuttia, kunnes reunat ruskistuvat.
  4. Voitele kuumat porkkanalaatikkorieskat sulalla voilla.

Vinkki!

Kokeile myös perunarieskan ohjetta, jolla teet herkulliset rieskat ylimääräisestä pottumuusista.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt