


Piparkakkuinen suklaakakku tuo joulun ajan kahvipöytään lumisen metsämaiseman
1 h 20 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 20 min
Suklaakakkuun syntyy luminen maisema, kun kuorrutuksen levittää vain osalle kakusta. Lopun kuorrutteen voit tarjota halutessasi erikseen. Suklaakakku on mehevää myös ilman kuorrutetta.
Reseptin ainekset
24 palaa
Taikina
200 g
voita
150 g
tummaa suklaata
5 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
1 rkl
leivinjauhetta
1 rkl
piparkakkumaustetta
3
munaa
1½ dl
sokeria
1½ dl
fariinisokeria
2 dl
vahvaa kahvia
Pikeeri
1
valkuainen
1½ dl
tomusokeria
½ tl
sitruunanmehua
Kuorrutus
50 g
voita
200 g
tuorejuustoa
1 tl
piparkakkumaustetta
2 dl
tomusokeria
Lisäksi
n. 250 g
valmista piparitaikinaa
1–2 rkl
tomusokeria
Piparkakkuinen suklaakakku – ohje:
- Sulata valmispiparitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita voi kattilaan ja paloittele suklaa joukkoon. Sulata koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia.
- Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja piparkakkumauste. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Kääntele jauhoseos, suklaa-voisula ja kahvi vaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Kauli piparitaikinasta kuusimuotilla pipareita ja paista 200 asteessa 7–8 minuuttia. Tee pikeeri vatkaamalla valkuaista ja tomusokeria 3–4 minuuttia tai kunnes seos on marenkimaisen tanakkaa. Sekoita lopuksi pikeeriin pari tippaa sitruunanmehua. Lusikoi pikeeri pursotuspussiin ja koristele jäähtyneet piparit pikeerillä lumisiksi.
- Sulata kuorrutuksen voi. Yhdistä kaikki kuorrutuksen aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneelle pohjalle joko kauttaaltaan tai osittain.
- Lado koristellut kuusipiparit kakun päälle ja ripsauta tomusokeria siivilästä vielä ohueksi lumihunnuksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat