Maku

Piparikota

25 h 30 min
4
0

Piparikota

Teksti Arja Savela/Myllyn Paras Oy
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 500 gpiparkakkutaikinaa (pakaste) (Myllyn Paras Perinteinen tai Laktoositon Piparitaikinaa)

Sokerikuorrutus

  • 200 gtomusokeria (noin 3 dl)
  • 1 kplvalkuaista
  • 1/2 tlsitruunamehua

Kiinnitykseen

    Lisäksi

    • nonparelleja ja tomusokeria koristeluun

    Tee näin

    25 h 30 min
    {
    AKTIIVINEN1 h 30 min
    PASSIIVINEN24 h

    Kauli sulanut taikina 3–4 mm:n paksuisiksi levyiksi.

    Tee kotaa varten kolmiomuotti (voit käyttää Piparkakkutaikinan pahvirasiaa), jonka kanta on 12 cm ja korkeus 12 cm. Leikkaa keskelle kolmioikkuna. Ota muotilla 3 seinäpalaa ja lisäksi piparkakkumuoteilla tonttuja ja eläimiä.

    Kauli lopusta taikinasta aluslevy (noin 20 × 25 cm) suoraan leivinpaperin päälle.

    Paista 200-asteisessa uunissa 5–8 min.Tarkkaile, etteivät piparit pääse palamaan. Anna osien jäähtyä kunnolla ennen koristelua ja kokoamista, mieluiten seuraavaan päivään.
    Valmista sokerikuorrute vatkaamalla tomusokeri ja valkuainen tasaiseksi tahnaksi. (Voit lisätä sitruunaa, se kovettaa kuorrutetta.)

    Koristele osat sokerikuorrutteella. Voit painella kuorrutteeseen kiinni nonparelleja. Tee se heti, sillä kuorrute kovettuu nopeasti. Sulata sokeri paistinpannulla. Kasta kodan liitoskohdat sokeriin yksi osa kerrallaan ja paina nopeasti kiinni toisiinsa ja alustaan. Mikäli sokeri kovettuu, kuumenna sitä hetki uudelleen. Kiinnitä viimeiseksi tontut, puut ja eläimet alustaan.

    Koristele piha ja siivilöi halutessasi lopuksi tomusokeria lumeksi kodan päälle.

    Vinkki!

    Jätä kodan ovi reilusti auki, niin voit laittaa sisälle ledituikun.
    MITÄ PIDIT?
    4
    Katso myös nämä