


Piparikota – helppo ohje aloittelevalle pipariarkkitehdille
25 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 30 min
Passiivinen 24 h 0 min
Piparikota on suloinen ja hieman perinteistä piparitaloa helpompi leipoa. Katso ohjeet täältä ja tee vaikka kokonainen kotakylä!
Reseptin ainekset
10 annosta
500 g
piparkakkutaikinaa (pakaste) (Myllyn Paras Perinteinen tai Laktoositon Piparitaikinaa)
Sokerikuorrutus
200 g
tomusokeria (noin 3 dl)
1 kpl
valkuaista
1/2 tl
sitruunamehua
Kiinnitykseen
sokeria
Lisäksi
nonparelleja ja tomusokeria koristeluun
Piparikota – ohje:
- Kauli sulanut taikina 3–4 mm:n paksuisiksi levyiksi.
- Tee kotaa varten kolmiomuotti (voit käyttää Piparkakkutaikinan pahvirasiaa), jonka kanta on 12 cm ja korkeus 12 cm. Leikkaa keskelle kolmioikkuna. Ota muotilla 3 seinäpalaa ja lisäksi piparkakkumuoteilla tonttuja ja eläimiä.
- Kauli lopusta taikinasta aluslevy (noin 20 × 25 cm) suoraan leivinpaperin päälle.
- Paista 200-asteisessa uunissa 5–8 min.Tarkkaile, etteivät piparit pääse palamaan. Anna osien jäähtyä kunnolla ennen koristelua ja kokoamista, mieluiten seuraavaan päivään. Valmista sokerikuorrute vatkaamalla tomusokeri ja valkuainen tasaiseksi tahnaksi. (Voit lisätä sitruunaa, se kovettaa kuorrutetta.)
- Koristele osat sokerikuorrutteella. Voit painella kuorrutteeseen kiinni nonparelleja. Tee se heti, sillä kuorrute kovettuu nopeasti. Sulata sokeri paistinpannulla. Kasta kodan liitoskohdat sokeriin yksi osa kerrallaan ja paina nopeasti kiinni toisiinsa ja alustaan. Mikäli sokeri kovettuu, kuumenna sitä hetki uudelleen. Kiinnitä viimeiseksi tontut, puut ja eläimet alustaan.
- Koristele piha ja siivilöi halutessasi lopuksi tomusokeria lumeksi kodan päälle.
Vinkki!
Katso kattavat ohjeet piparkakkutalon kaavoihin, taikinaan ja koristeluun!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat