


Piparikahvikakku – kermaviilillä mehevöitetty leivonnainen yhdistää kaksi suosikkiherkkua
Piparikahvikakku on täydellinen tarjottava joulunajan kahvipöytään. Taikinaan lisätään piparkakkumaustetta ja kermaviiliä, joka takaa ihanan pehmeyden. Kakku koristellaan sokerikuorrutteella.
Reseptin ainekset
3
kananmunaa
3 ½ dl
sokeria
2 dl
kermaviiliä
150 g
voita
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 rkl
piparkakkumaustetta
Sokerikuorrute
4 dl
tomusokeria
2 rkl
vettä
loraus
sitruunamehua
Koristeeksi
pistaasipähkinöitä
piparminttukaramelleja
Piparikahvikakku – ohje:
- Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kermaviili ja sulatettu voi.
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja piparkakkumauste keskenään ja lisää ne taikinaan.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kuivakakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia, kunnes kakku tuntuu kypsältä ja kuivalta.
- Valmista sokerikuorrute ja kuorruta piparikahvikakku, kun se on jäähtynyt. Murskaa pähkinät ja ripottele niitä ja murskattua piparminttukaramellia pehmeän kuorrutteen päälle.

Kakun reseptin on tehnyt Janina Uddström-Nyman. Kurkkaa myös Janinan kasvihuoneeseen, jossa vietetään tunnelmallisia pikkujouluja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat