Unelmien Talo&Koti

Piparikahvikakku – kermaviilillä mehevöitetty leivonnainen yhdistää kaksi suosikkiherkkua

{
Aktiivinen
Passiivinen
Piparikahvikakku on täydellinen tarjottava joulunajan kahvipöytään. Taikinaan lisätään piparkakkumaustetta ja kermaviiliä, joka takaa ihanan pehmeyden. Kakku koristellaan sokerikuorrutteella.
KA
3.4
0
Julkaistu 2.12.2020


Reseptin ainekset

  • 3kananmunaa
  • 3 ½ dl sokeria
  • 2 dlkermaviiliä
  • 150 gvoita
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 rklpiparkakkumaustetta

Sokerikuorrute

  • 4 dltomusokeria
  • 2 rklvettä
  • loraussitruunamehua

Koristeeksi

  • pistaasipähkinöitä
  • piparminttukaramelleja
Tulosta

Piparikahvikakku – ohje:

  1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kermaviili ja sulatettu voi.
  3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja piparkakkumauste keskenään ja lisää ne taikinaan.
  4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kuivakakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia, kunnes kakku tuntuu kypsältä ja kuivalta.
  5. Valmista sokerikuorrute ja kuorruta piparikahvikakku, kun se on jäähtynyt. Murskaa pähkinät ja ripottele niitä ja murskattua piparminttukaramellia pehmeän kuorrutteen päälle.
Kommentoi »