Höyryävää glögiä ja havun tuoksua! Janinan lasihuoneessa vietetään tunnelmallisia pikkujouluja pipot päässä
Piha ja puutarha
Höyryävää glögiä ja havun tuoksua! Janinan lasihuoneessa vietetään tunnelmallisia pikkujouluja pipot päässä
Kun Janina Uddström-Nyman kutsuu ystäviään pikkujouluihin, kaikki tietävät ottaa pipot mukaan. Luvassa on herkkujen ilta sesonkiin koristellussa kasvihuoneessa.
2.12.2020
 |
Unelmien Talo&Koti
Vaikka seura olisi kuinka lämminhenkinen, illanistujaisissa voi tulla vilu. Tuoleilla tarvitaan muhkeita taljoja ja huopia, joihin vilukissat kääriytyvät. Lattian betonilaatoitus ei säikähdä lunta.
Vaikka kasvukausi loppuukin, kasvihuoneesta nautitaan vuoden ympäri. Ruukut kootaan pöydän alle piiloon, ja vihreä väri tulee sisään havuina.
Huvimajan ikkunahyllyllä on tilaa kynttilänjaloille ja tuikkukupeille.
Janina on taituri tekemään asetelmia. Talvisen kasvihuoneen värikkäintä antia on lasipurkkiin koottu hedelmien ja mausteiden torni. Mukana on myös muutama ruusukaali.
Lehtitaikinasta kierretyt parmesaanitangot maistuvat glögin kanssa, ja piparminttukarkeilla koristeltu kakku on illan kuningatar. Huomaa hauskat lehti- ja ruusukaalikoristeet! Katso piparikahvikakun resepti!
Mausteinen glögi on kauneimmillaan laseihin kaadettuna. Pidä lisää juomaa termoskannussa, jotta santsikierroksellekin riittää lämpöä.
Noin 15 neliön lasitalo on rakennettu vanhoista ikkunoista. Mestarina oli Janinan mies.
Ilmavirta tanssittaa hentoja paperitähtiä. Tähtien sarja oli vuosia sitten ensimmäinen ostos tähän saaristokotiin. Muutto oli juuri joulun alla.
Pariovien takana odottaa talven ihmemaa. Ensimmäiset kynttilät ja valosarjat palavat jo, ja kohta aletaan kantaa herkkuja pöytään. Luvassa on iloiset pikkujoulut ystäville.
Hyasintti tykkää kylmästä, kunhan ei joudu pakkaseen. Söpöihin kuppeihin laitetuista hyasinteista saa mitä kauniimpia kattauskoristeita.
Kaikki on valmista vieraiden tulla. Pariovet ovat auki ja kaikki tulet ja valot on sytytetty. Aivan kuin ilmassa olisi pieniä hiutaleitakin.

Juttu on julkaistu alun perin Unelmien Talo&Koti -lehdessä 12/2017.

1 kommentti