Maku

Maistapa tätä, muruseni! Piparikääretorttu on ihanista ihanin jälkiruoka – makeutta tasoittaa pirtsakka puolukka

1 h 10 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
40 min
Piparikääretorttu saa joulunpunaiset pilkut puolukoista. Helpon kääretortun pohja maustetaan piparkakkumausteella, ja koko komeus kuorrutetaan juhlavaksi kermarahkalla ja piparimurulla. Kipin kapin herkuttelemaan!
4.4
0
Julkaistu 9.12.2022


Reseptin ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 4munaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 rklpiparkakkumaustetta
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 2 dlvispikermaa
  • 100 g vaniljarahkaa
  • 2 dlpuolukoita
  • 1 dl puolukkahilloa

Pinnalle

  • 1 dlvispikermaa
  • 100 gvaniljarahkaa
  • ½ dl puolukoita
  • 3–5 pientä piparkakkua
Tulosta

Piparikääretorttu − ohje:

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6–8 minuuttia.
  4. Kumoa kypsä torttulevy toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu sokeria. Poista pohjapaperi varovasti, kun torttu on hieman jäähtynyt.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vaniljarahka. Soseuta puolukat sauvasekoittimella. Lisää puolukkasose ja -hillo täytteeseen. Levitä täyte jäähtyneelle torttulevylle.
  6. Rullaa torttu leivinpaperin avulla aloittamalla lyhyemmästä reunasta. Anna vetäytyä jääkaapissa leivinpaperin sisällä vähintään puoli tuntia.
  7. Vatkaa pinnalle tuleva kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä vaahto kääretortun pintaan.
  8. Murskaa piparkakut ja ripottele murut kuorrutteen päälle. Viimeistele piparikääretorttu puolukoilla ja pienillä piparkakuilla.
Kommentoi »