


Säilö sato purkkiin
Pikkelöintiliemi eli 1-2-3-liemi – helppo perusohje, jolla säilöt kasvikset nopeasti
Pikkelöintiliemen perusohje perustuu 1+2+3-kaavaan: 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Lientä voi varioida oman maun mukaan. Etikaksi sopivat väkiviinaetikan lisäksi erilaiset viinietikat.
Reseptin ainekset
Pikkelöintiliemi
1 dl
etikkaa
2 dl
sokeria
3 dl
vettä
Pikkelöintiliemi – ohje:
Voit valmistaa etikkaliemen kolmella eri tavalla:
- Lisää kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta mausteliemi. Kaada se lämpimänä tai jäähtyneenä pilkottujen raaka-aineiden päälle.
- Sekoita kaikki ainekset kiehauttamatta. Sokeri liukenee liemeen ilman keittämistäkin.
- Mittaa pikkelöintiliemen raaka-aineet yksinkertaisesti kasvisten joukkoon ja ravista sekaisin mummon kurkkujen tapaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat