


Pikkelöidyt tomaatit ovat todellinen monitoimilisuke – jos jotain tänä kesänä säilöt, kokeile tätä!
168 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 168 h 0 min
Pikkelöidyt tomaatit maistuvat salaateissa, liha- tai pataruokien lisukkeena tai maustajana, pastakastikkeessa, paistetun kalan kaverina tai hampurilaisen välissä. Ja missähän vielä! Pikkelitomaatit säilyvät kylmässä noin 2 kuukautta.
Reseptin ainekset
Noin 8 dl
500 g
kirsikkatomaatteja
½ tl
suolaa
2–4
valkosipulinkynttä
4
laakerinlehteä
4
neilikkaa
Liemi
3 dl
vettä
2 dl
väkiviinaetikkaa
1 dl
sokeria
2 tl
sinapinsiemeniä
½ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
Pikkelöidyt tomaatit – ohje:
- Huuhtele ja halkaise tomaatit, laita kulhoon ja ripottele joukkoon suolaa. Laita tomaatit jääkaappiin 2 tunniksi. Siivilöi tomaateista irronnut neste.
- Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Lado tomaatit, valkosipulit, laakerinlehdet ja neilikat kerroksittain puhtaaseen lasitölkkiin (vetoisuus noin 1 l).
- Mittaa vesi, etikka ja sokeri kattilaan. Kiehauta ja sekoita, kunnes sokeri liukenee nesteeseen. Lisää sinapinsiemenet, mustapippuri ja suola. Kaada kuuma liemi tomaattien päälle tölkkiin. Sulje kansi tiivisti.
- Jäähdytä huoneenlämmössä. Siirrä jäähtynyt tomaattisäilyke jääkaappiin ja anna tekeytyä kylmässä viikko ennen käyttöä. Pikkelöidyt tomaatit säilyvät kylmässä noin 2 kuukautta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat