Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pikkelöidyt tomaatit ovat todellinen monitoimilisuke – jos jotain tänä kesänä säilöt, kokeile tätä!

168 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 168 h 0 min

Pikkelöidyt tomaatit maistuvat salaateissa, liha- tai pataruokien lisukkeena tai maustajana, pastakastikkeessa, paistetun kalan kaverina tai hampurilaisen välissä. Ja missähän vielä! Pikkelitomaatit säilyvät kylmässä noin 2 kuukautta.

26.7.2022
Reseptin ainekset
Noin 8 dl
500 g
kirsikkatomaatteja
½ tl
suolaa
2–4
valkosipulinkynttä
4
laakerinlehteä
4
neilikkaa
Liemi
3 dl
vettä
2 dl
väkiviinaetikkaa
1 dl
sokeria
2 tl
sinapinsiemeniä
½ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa

Pikkelöidyt tomaatit – ohje:

  1. Huuhtele ja halkaise tomaatit, laita kulhoon ja ripottele joukkoon suolaa. Laita tomaatit jääkaappiin 2 tunniksi. Siivilöi tomaateista irronnut neste.
  2. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Lado tomaatit, valkosipulit, laakerinlehdet ja neilikat kerroksittain puhtaaseen lasitölkkiin (vetoisuus noin 1 l).
  3. Mittaa vesi, etikka ja sokeri kattilaan. Kiehauta ja sekoita, kunnes sokeri liukenee nesteeseen. Lisää sinapinsiemenet, mustapippuri ja suola. Kaada kuuma liemi tomaattien päälle tölkkiin. Sulje kansi tiivisti.
  4. Jäähdytä huoneenlämmössä. Siirrä jäähtynyt tomaattisäilyke jääkaappiin ja anna tekeytyä kylmässä viikko ennen käyttöä. Pikkelöidyt tomaatit säilyvät kylmässä noin 2 kuukautta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt