Maku

Pikkelöidyt tomaatit ovat todellinen monitoimilisuke – jos jotain tänä kesänä säilöt, kokeile tätä!

168 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
168 h
Pikkelöidyt tomaatit maistuvat salaateissa, liha- tai pataruokien lisukkeena tai maustajana, pastakastikkeessa, paistetun kalan kaverina tai hampurilaisen välissä. Ja missähän vielä! Pikkelitomaatit säilyvät kylmässä noin 2 kuukautta.
GL
VE
0
0
Julkaistu: 26.7.2022


Reseptin ainekset (Noin 8 dl)

  • 500 gkirsikkatomaatteja
  • ½ tlsuolaa
  • 2–4valkosipulinkynttä
  • 4laakerinlehteä
  • 4neilikkaa

Liemi

  • 3 dlvettä
  • 2 dlväkiviinaetikkaa
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlsinapinsiemeniä
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ tlsuolaa
Tulosta

Pikkelöidyt tomaatit – ohje:

  1. Huuhtele ja halkaise tomaatit, laita kulhoon ja ripottele joukkoon suolaa. Laita tomaatit jääkaappiin 2 tunniksi. Siivilöi tomaateista irronnut neste.
  2. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Lado tomaatit, valkosipulit, laakerinlehdet ja neilikat kerroksittain puhtaaseen lasitölkkiin (vetoisuus noin 1 l).
  3. Mittaa vesi, etikka ja sokeri kattilaan. Kiehauta ja sekoita, kunnes sokeri liukenee nesteeseen. Lisää sinapinsiemenet, mustapippuri ja suola. Kaada kuuma liemi tomaattien päälle tölkkiin. Sulje kansi tiivisti.
  4. Jäähdytä huoneenlämmössä. Siirrä jäähtynyt tomaattisäilyke jääkaappiin ja anna tekeytyä kylmässä viikko ennen käyttöä. Pikkelöidyt tomaatit säilyvät kylmässä noin 2 kuukautta.

Kommentoi »