Pienet sahramikakut – porkkanan ja sahramin yhdistelmä antaa miniherkkuihin makua ja väriä

1 h 15 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
50 min
Pienet sahramikakut saavat ihanaa mehevyyttä raastetusta porkkanasta ja hienostuneen maun sahramista. Voit varioida perusreseptiä vaihtamalla juurekset ja mausteet toisiin. Minikakut sopivat mainiosti vaikka lahjaksi!
KA
0
0
Julkaistu: 9.12.2020


Ainekset (noin 20 annosta)

  • 150 gvoita
  • 2kananmunaa
  • 3 dlsokeria
  • 1 pss (0,5 g)sahramia
  • 2porkkanaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta

Kuorrutus

  • 2 dltomusokeria
  • 1 rklsitruunamehua
Tulosta

Pienet sahramikakut leivotaan näin:

  1. Voitele ja korppujauhota normaalikokoinen kakkuvuoka tai 6 pientä. Sulata ja jäähdytä voi. Raasta porkkana.
  2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää sahrami ja ja porkkanaraaste. Lisää voi, maito ja jauho-leivinjauheseos vuorotellen taikinaan varovasti sekoittaen.
  3. Kaada vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40–50 minuuttia. Pienille kakuille riittää paistoajaksi noin 25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä: jos puutikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis.
  4. Kumoa ja anna jäähtyä. Sekoita tomusokeriin sitruunamehu. Valuta kuorrute sahramikakkujen päälle ja anna hetki kovettua.

Vinkki!

Koristeeksi voi tehdä kuivattuja porkkanasuikaleita: Suikaloi porkkanat juustohöylällä ohuiksi siivuiksi leivinpaperille. Kuivaa uunissa 125 asteessa 25–30 minuuttia, kunnes lastut alkavat käpristyä. Kuivumisnopeus riippuu lastujen paksuudesta.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »