


Makean ja suolaisen houkutteleva liitto! Peruna-vuohenjuustosalaatti saa ylleen makean hunajavinegretin
1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 0 min
Suolainen vuohenjuusto ja hunajalla maustettu vinegretti ovat perunasalaatissa nappipari. Salaatin juustoksi sopii myös feta.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
6 (800 g)
isoa perunaa
½
kurkku
½ tl
suolaa
1
punasipuli
1 l
salaattipinaattia
180 g
vuohenjuustoa (tanko) (esimerkiski Soignon)
Hunajavinegretti
2 tl
kokojyväsinappia
1 rkl
valkoviinietikkaa
2 tl
hunajaa
1 dl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Peruna-vuohenjuustosalaatti – ohje:
- Pese ja keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi. Anna jäähtyä.
- Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja sekoita suola kurkkukuutioiden joukkoon. Kippaa kurkkukuutiot siivilään ja anna valua sillä aikaa, kun valmistat salaatin.
- Vispaa sinappi, etikka, hunaja, öljy ja mausteet pienessä kulhossa sileäksi salaattikastikkeeksi.
- Kuori ja leikkaa punasipuli pieniksi kuutioiksi. Kuori ja leikkaa perunat viipaleiksi. Kokoa perunoita, kurkkua, sipulia ja pinaattia limittäin laakealle vadille. Murustele vuohenjuusto isoina paloina joukkoon ja lusikoi kastike päälle.
Vinkki!
Salaatin perunat voi keittää jo edellispäivänä. Jääkaappikylmät potut on helppo viipaloida.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat