


Pastitsio – helppo ja herkullinen pastavuoka lennättää makumatkalle Kreikkaan
1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min
Pastitsio, eli kreikkalainen pastavuoka, koostuu kerroksista pastaa, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Ripaus kanelia antaa lasagnea muistuttavalle vuokaruoalle muhevan maun.
Reseptin ainekset
4 annosta
7 dl
pennepastaa
suolaa
Jauhelihakastike
400 g
naudan tai lampaan jauhelihaa
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
500 g
paseerattua tomaattia
2 rkl
lihafondia
1 tl
oreganoa
1 tl
paprikajauhetta
½ tl
suolaa
½ tl
kanelia
½ tl
mustapippuria
Juustokastike
5 dl
maitoa
4 rkl
vehnäjauhoja
50 g
voita tai margariinia
½ tl
suolaa
2 dl
mozzarellaraastetta
1
kananmuna
Pinnalle
2 dl
juustoraastetta
Pastitsio – ohje:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja kumoa pastat voideltuun uunivuokaan (2 l).
- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha pannulla. Kuullota sipulit. Lisää paseerattu tomaatti ja fondi. Mausta. Hauduta kannen alla 10 minuuttia.
- Valmista juustokastike. Mittaa kattilaan maito, vehnäjauhot ja voi. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Sekoita juustoraaste ja kananmuna joukkoon.
- Kaada jauhelihakastike pastan päälle. Levitä juustokastike päälle. Ripottele juustoraaste pastitsion pinnalle. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 45 minuuttia.
Vinkki!
Ota talteen myös mehevä perinteisen lasagnen resepti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat