Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pastitsio – helppo ja herkullinen pastavuoka lennättää makumatkalle Kreikkaan

1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min

Pastitsio, eli kreikkalainen pastavuoka, koostuu kerroksista pastaa, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Ripaus kanelia antaa lasagnea muistuttavalle vuokaruoalle muhevan maun.

3.2.2020
Reseptin ainekset
4 annosta
7 dl
pennepastaa
suolaa
Jauhelihakastike
400 g
naudan tai lampaan jauhelihaa
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
500 g
paseerattua tomaattia
2 rkl
lihafondia
1 tl
oreganoa
1 tl
paprikajauhetta
½ tl
suolaa
½ tl
kanelia
½ tl
mustapippuria
Juustokastike
5 dl
maitoa
4 rkl
vehnäjauhoja
50 g
voita tai margariinia
½ tl
suolaa
2 dl
mozzarellaraastetta
1
kananmuna
Pinnalle
2 dl
juustoraastetta

Pastitsio – ohje:

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja kumoa pastat voideltuun uunivuokaan (2 l).
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha pannulla. Kuullota sipulit. Lisää paseerattu tomaatti ja fondi. Mausta. Hauduta kannen alla 10 minuuttia.
  3. Valmista juustokastike. Mittaa kattilaan maito, vehnäjauhot ja voi. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Sekoita juustoraaste ja kananmuna joukkoon.
  4. Kaada jauhelihakastike pastan päälle. Levitä juustokastike päälle. Ripottele juustoraaste pastitsion pinnalle. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 45 minuuttia.

Vinkki!

Ota talteen myös mehevä perinteisen lasagnen resepti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt