Kotivinkki

Pastitsio – helppo ja herkullinen pastavuoka lennättää makumatkalle Kreikkaan

1 h 15 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen45 min
Pastitsio, eli kreikkalainen pastavuoka, koostuu kerroksista pastaa, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Ripaus kanelia antaa lasagnea muistuttavalle vuokaruoalle muhevan maun.
0
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (4 annosta)

  • 7 dlpennepastaa
  • suolaa

Jauhelihakastike

  • 400 gnaudan tai lampaan jauhelihaa
  • 1sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 500 gpaseerattua tomaattia
  • 2 rkllihafondia
  • 1 tloreganoa
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlkanelia
  • ½ tlmustapippuria

Juustokastike

  • 5 dlmaitoa
  • 4 rklvehnäjauhoja
  • 50 gvoita tai margariinia
  • ½ tlsuolaa
  • 2 dlmozzarellaraastetta
  • 1kananmuna

Pinnalle

  • 2 dljuustoraastetta
Tulosta

Pastitsio valmistetaan näin:

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja kumoa pastat voideltuun uunivuokaan (2 l).
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha pannulla. Kuullota sipulit. Lisää paseerattu tomaatti ja fondi. Mausta. Hauduta kannen alla 10 minuuttia.
  3. Valmista juustokastike. Mittaa kattilaan maito, vehnäjauhot ja voi. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Sekoita juustoraaste ja kananmuna joukkoon.
  4. Kaada jauhelihakastike pastan päälle. Levitä juustokastike päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 45 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
0