Pastitsio – helppo ja herkullinen pastavuoka lennättää makumatkalle Kreikkaan
1 h 15 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
45 minPastitsio, eli kreikkalainen pastavuoka, koostuu kerroksista pastaa, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Ripaus kanelia antaa lasagnea muistuttavalle vuokaruoalle muhevan maun.
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 3.2.2020

Pastitsio – helppo ja herkullinen pastavuoka lennättää makumatkalle Kreikkaan
Ainekset (4 annosta)
- 7 dlpennepastaa
- suolaa
Jauhelihakastike
- 400 gnaudan tai lampaan jauhelihaa
- 1sipuli
- 3valkosipulinkynttä
- 500 gpaseerattua tomaattia
- 2 rkllihafondia
- 1 tloreganoa
- 1 tlpaprikajauhetta
- ½ tlsuolaa
- ½ tlkanelia
- ½ tlmustapippuria
Juustokastike
- 5 dlmaitoa
- 4 rklvehnäjauhoja
- 50 gvoita tai margariinia
- ½ tlsuolaa
- 2 dlmozzarellaraastetta
- 1kananmuna
Pinnalle
- 2 dljuustoraastetta
Pastitsio valmistetaan näin:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja kumoa pastat voideltuun uunivuokaan (2 l).
- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha pannulla. Kuullota sipulit. Lisää paseerattu tomaatti ja fondi. Mausta. Hauduta kannen alla 10 minuuttia.
- Valmista juustokastike. Mittaa kattilaan maito, vehnäjauhot ja voi. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Sekoita juustoraaste ja kananmuna joukkoon.
- Kaada jauhelihakastike pastan päälle. Levitä juustokastike päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 45 minuuttia.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0