


Kukkakaaligratiini – kermainen ja juustoinen klassikko
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Kukkakaaligratiini on pehmeän makuinen klassikkoruoka, joka muhii ihanaksi täyteläisessä juustokastikkeessa. Tarjoa kukkakaaligratiini esimerkiksi kalan ja keitettyjen perunoiden kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
1
kukkakaali
Gratiinikastike
2 rkl
vehnäjauhoja
4 dl
kevytmaitoa
2 rkl
voita
2½ dl
juustoraastetta (emmental-mozzarella)
½ tl
suolaa
¼ tl
valkopippuria
2 rkl
tuoretta timjamia
Kukkakaaligratiini – ohje:
- Keitä kukkakaalia suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Kaali saa jäädä hieman raa’aksi. Kaada keitinvesi pois ja siirrä kukkakaali uunivuokaan.
- Sekoita jauhot kylmään maitoon. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike saostuu ja kiehahtaa.
- Siirrä kattila liedeltä, lisää voi, 2 dl juustoraastetta ja mausteet kastikkeeseen.
- Kaada kastike kukkakaalin päälle. Ripottele loput juustoraasteesta pinnalle.
- Gratinoi kukkakaalia 225 asteessa uunin keskitasolla 10‒15 minuuttia, kunnes kuorrutus on ruskistunut.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat