Kukkakaaligratiini – kermainen ja juustoinen klassikko
35 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
15 minKukkakaaligratiini on pehmeän makuinen klassikkoruoka, joka muhii ihanaksi täyteläisessä juustokastikkeessa. Tarjoa kukkakaaligratiini esimerkiksi kalan ja keitettyjen perunoiden kanssa.
MU
KA
4.1
Kuvat
Julkaistu 20.1.2022

Kukkakaaligratiini – kermainen ja juustoinen klassikko
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1kukkakaali
Gratiinikastike
- 2 rklvehnäjauhoja
- 4 dlkevytmaitoa
- 2 rklvoita
- 2½ dl juustoraastetta (emmental-mozzarella)
- ½ tlsuolaa
- ¼ tlvalkopippuria
- 2 rkltuoretta timjamia
Kukkakaaligratiini – ohje:
- Keitä kukkakaalia suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Kaali saa jäädä hieman raa’aksi. Kaada keitinvesi pois ja siirrä kukkakaali uunivuokaan.
- Sekoita jauhot kylmään maitoon. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike saostuu ja kiehahtaa.
- Siirrä kattila liedeltä, lisää voi, 2 dl juustoraastetta ja mausteet kastikkeeseen.
- Kaada kastike kukkakaalin päälle. Ripottele loput juustoraasteesta pinnalle.
- Gratinoi kukkakaalia 225 asteessa uunin keskitasolla 10‒15 minuuttia, kunnes kuorrutus on ruskistunut.

Juustoinen kukkakaali-kanavuoka
Maku

Kahden kaalin gratiini
Maku

Kukkakaali- mac & cheese
Maku

Paahdettu romanesco – vihreä kukkakaali saa uunissa rouskuvan rapean pinnan
Maku

Kasvisgratiini – mehevä ja iki-ihana herkku valmistuu nopsasti kesäkasviksista!
Maku

Täytetyt kyssäkaalit – koukutu pehmeäksi kypsyneen kaalin ja mehevän broileritäytteen yhdistelmään
Maku

Nachoja? Ei, vaan kukkakaalia! Kukkakaalinachopelti syntyy ilman maissilastuja mutta taltuttaa kovemmankin luokan texmex-himon
Kotivinkki

Kukkakaali-kikhernecurry lämmittää kuin kevätaurinko – helppo arkiruoka valmistuu käden käänteessä
Kotivinkki