Kukkakaaligratiini – kermainen ja juustoinen klassikko
35 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
15 minKukkakaaligratiini on suloisen pehmeän makuinen klassikkoruoka, joka muhii ihanaksi täyteläisessä juustokastikkeessa. Tarjoa gratiini esimerkiksi kalan ja keitettyjen perunoiden kanssa.
MU
KA
4.2
Teksti
Julkaistu: 24.8.2008

Kukkakaaligratiini – kermainen ja juustoinen klassikko
Ainekset (4 annosta)
- 1½kukkakaalia
Gratiinikastike
- 3 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
- 4 rklvehnäjauhoja
- 3 dlkevytmaitoa
- 2 dlruokakermaa
- 1 tltimjamia
- ½ tlsuolaa
- ¼ tlvalkopippuria
- 75 gjuustoa (raastettuna)
Kukkakaaligratiini valmistetaan näin:
- Keitä kukkakaalia suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Kaali saa jäädä hieman raa’aksi. Kaada keitinvesi pois ja siirrä kukkakaali uunivuokaan.
- Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Sekoita jauhot rasvan sekaan. Lisää maito ja sekoita hyvin, ettei muodostu kokkareita.
- Lisää lähes kiehuvaan nesteeseen kerma ja mausteet, kiehauta. Nosta kattila liedeltä ja lisää kastikkeeseen noin 1 dl juustoraastetta.
- Kaada kastike kukkakaalin päälle, ripottele pintaan loput juustoraasteesta. Gratinoi 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes gratiini on kauniin ruskean värinen.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.18