Kukkakaaligratiini – kermainen ja juustoinen klassikko

35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
15 min
Kukkakaaligratiini on pehmeän makuinen klassikkoruoka, joka muhii ihanaksi täyteläisessä juustokastikkeessa. Tarjoa kukkakaaligratiini esimerkiksi kalan ja keitettyjen perunoiden kanssa.
MU
KA
4.1
0
Julkaistu 20.1.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1kukkakaali

Gratiinikastike

  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 4 dlkevytmaitoa
  • 2 rklvoita
  • 2½ dl juustoraastetta (emmental-mozzarella)
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlvalkopippuria
  • 2 rkltuoretta timjamia
Tulosta

Kukkakaaligratiini – ohje:

  1. Keitä kukkakaalia suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Kaali saa jäädä hieman raa’aksi. Kaada keitinvesi pois ja siirrä kukkakaali uunivuokaan.
  2. Sekoita jauhot kylmään maitoon. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike saostuu ja kiehahtaa.
  3. Siirrä kattila liedeltä, lisää voi, 2 dl juustoraastetta ja mausteet kastikkeeseen.
  4. Kaada kastike kukkakaalin päälle. Ripottele loput juustoraasteesta pinnalle.
  5. Gratinoi kukkakaalia 225 asteessa uunin keskitasolla 10‒15 minuuttia, kunnes kuorrutus on ruskistunut.
Kommentoi »