Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kukkakaaligratiini – kermainen ja juustoinen klassikko

35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min

Kukkakaaligratiini on pehmeän makuinen klassikkoruoka, joka muhii ihanaksi täyteläisessä juustokastikkeessa. Tarjoa kukkakaaligratiini esimerkiksi kalan ja keitettyjen perunoiden kanssa.

20.1.2022
Reseptin ainekset
4 annosta
1
kukkakaali
Gratiinikastike
2 rkl
vehnäjauhoja
4 dl
kevytmaitoa
2 rkl
voita
2½ dl
juustoraastetta (emmental-mozzarella)
½ tl
suolaa
¼ tl
valkopippuria
2 rkl
tuoretta timjamia

Kukkakaaligratiini – ohje:

  1. Keitä kukkakaalia suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Kaali saa jäädä hieman raa’aksi. Kaada keitinvesi pois ja siirrä kukkakaali uunivuokaan.
  2. Sekoita jauhot kylmään maitoon. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike saostuu ja kiehahtaa.
  3. Siirrä kattila liedeltä, lisää voi, 2 dl juustoraastetta ja mausteet kastikkeeseen.
  4. Kaada kastike kukkakaalin päälle. Ripottele loput juustoraasteesta pinnalle.
  5. Gratinoi kukkakaalia 225 asteessa uunin keskitasolla 10‒15 minuuttia, kunnes kuorrutus on ruskistunut.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt