Maku

Kukkakaaligratiini

35 min
MU
KA
4.11
14

Kukkakaaligratiini maistuu suloisen pehmeältä ja täyteläiseltä. Tarjoa gratiini esimerkiksi kalan ja keitettyjen perunoiden kanssa.
Tulosta
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Timo Villanen, Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 1 1/2 kplkukkakaalia

Gratiinikastike

  • 3 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 4 rklvehnäjauhoja
  • 3 dlkevytmaitoa
  • 2 dlruokakermaa
  • 1 tltimjamia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 75 gjuustoa (raastettuna)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min
  1. Keitä kukkakaalia suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Kaali saa jäädä hieman raa’aksi. Kaada keitinvesi pois ja siirrä kukkakaali uunivuokaan.
  2. Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Sekoita jauhot rasvan sekaan. Lisää maito ja sekoita hyvin, ettei muodostu kokkareita.
  3. Lisää lähes kiehuvaan nesteeseen kerma ja mausteet, kiehauta. Nosta kattila liedeltä ja lisää kastikkeeseen noin 1 dl juustoraastetta.
  4. Kaada kastike kukkakaalin päälle, ripottele pintaan loput juustoraasteesta. Gratinoi 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes gratiini on kauniin ruskean värinen.
  5. Tarjoa esimerkiksi perunoiden ja kalan kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.11