


Makeaa ja kirpeää
Passiopavlova on täydellinen jälkkäri joulupöytään − valmistele hyvissä ajoin ja kokoa hetkessä ennen h-hetkeä
3 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h 30 min
Passiopavlovan marengit voi paistaa valmiiksi jo päivää ennen, ja myös passiotäytteen voi tehdä samalla jääkaappiin odottamaan kokoamista. Täytteeseen tulee maltillisesti sokeria, sillä makea marenki kaipaa seuralaiseltaan kirpeyttä ja raikkautta.
Reseptin ainekset
10 annosta
Marenki
4
valkuaista
2½ dl
sokeria
1 tl
perunajauhoja
1 tl
sitruunanmehua
Täyte
4
keltuaista
2 dl
paseerattua passiohedelmäsosetta (esim. Bonne)
1
sitruunan mehu
½ dl
sokeria
1 rkl
maissitärkkelysjauhoja
3 dl
kuohukermaa
Passiopavlova – ohje:
- Erottele valkuaiset vatkauskulhoon ja keltuaiset kattilaan.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista viimeisen sokerierän jälkeen vielä pari minuuttia. Lisää perunajauhot ja sitruunanmehu ja sekoita tasaiseksi.
- Lusikoi marenki pursotinpussiin ja pursota 14–16 erikokoista kekoa kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille. Suurimmat, pavlovaan alimmaiseksi tulevat, 4–5 kekoa saavat olla halkaisijaltaan noin 8 cm ja loput noin 2 cm pienempiä.
- Paista marenkeja kiertoilmauunissa 100 asteessa noin 2 tuntia. Marenkien kuuluu olla pinnaltaan lähes hajoavan rapeita ja keskeltä aavistuksen sitkeitä.
- Lisää kattilaan keltuaisten kanssa passiohedelmäsose, sitruunanmehu, sokeri ja maissitärkkelys. Vatkaa tasaiseksi. Keitä täytettä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes se on kiisselimäistä ja selkeästi paksua rakenteeltaan. Siirrä täyte kattilasta kulhoon ja laita jääkaappiin viilenemään puoleksi tunniksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele kermavaahto kylmän täytteen joukkoon. Lusikoi täyte pursotinpussiin.
- Pursota teelusikallinen täytettä isoimpien marenkien pohjaan, niin ne pysyvät paikallaan, ja asettele ne vieri viereen pyöreälle vadille. Pursota täytettä kerros pohjamarenkien päälle ja laita uusi kerros marenkeja. Jatka kaventaen pavlovaa ylöspäin kuusimaiseksi, kunnes marengit ja täyte on käytetty. Tarjoa tunnin sisällä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat