


Passionbrita – kirpeän makea versio klassikkokakusta
1 h 25 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 40 min
Passionkiisselillä täytetty britakakku on raikas muunnelma klassisesta britakakusta. Tähän saa helposti hyödynnettyä sekä keltuaiset että valkuaiset. Täytä passionbrita vasta juuri ennen tarjoilua, jotta se pysyy rapeana.
Reseptin ainekset
20 annosta
Pohjat
100 g
voita (pehmeää)
1 ½ dl
sokeria
4
keltuaista
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
4 rkl
kermaa
Marenki
4
valkuaista (huoneenlämpöistä)
2 dl
hienoa kidesokeria (Siro)
Passionkiisseli
2 ½ dl
sokeria
4 rkl
maissitärkkelystä (Maizena)
1 ½ dl
sitruunamehua
1 ½ dl
vettä
3
keltuaista
40 g
voita
3
passionhedelmää
Lisäksi
2 dl
kuohukermaa
2 dl
pikkumarenkeja
Passionbrita – ohje:
- Tee ensin kiisseli. Mittaa kattilaan sokeri, maissitärkkelys, sitruunamehu, vesi ja kananmunankeltuaiset.
- Kuumenna keskilämmöllä ja koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee.
- Nosta kattila pois levyltä. Vatkaa kiisseliin voi pieninä kuutioina. Lisää lopuksi passionhedelmän siemenet. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Voit tehdä tämän jo edellisenä päivänä.
- Vatkaa kakkupohjaa varten sähkövatkaimella kulhossa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää keltuaiset yksi kerrallaan ja edelleen vatkaten.
- Yhdistä toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe.
- Lisää jauhot taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita nopeasti lastalla tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperille, uunipellille. Jätä odottamaan.
- Valmista marenkikerros vatkaamalla sähkövatkaimella kuivassa puhtaassa kulhossa huoneenlämpöiset kananmunanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- 10Lisää sokeri vähän kerrallaan ja edelleen vatkaten, kunnes vaahto on kiiltävää ja kovaa.
- 11Levitä marenki puhtaalla lastalla aaltoilevasti pohjataikinan päälle.
- 12Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes marenki saa kauniin värin ja pohjataikina on kypsää.
- 13Anna britapohjan jäähtyä ja leikkaa se sitten haluamasi kokoisiksi paloiksi (tässä tapauksessa pyöreiksi).
- 14Levitä kerrosten väliin passionkiisseliä ja kermavaahtoa.
Vinkit!
- Kasaa britakakku vasta juuri ennen tarjoamista, jotta se pysyy rapeana. Kiisselin sijaan voit täyttää britan myös marjoilla, kerma-rahkalla ja hillolla.
- Katso myös suosittu perinteisen britakakun ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat