


Juuresten juhlaa
Paahdettuna parempaa! Palsternakka saa kaverikseen sinihomejuustoa ja pähkinöitä sekä raikkaan klementiinikastikkeen
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Uunissa pähkinäisen makuiseksi paahtunut palsternakka saa suolaisen kaverin sinihomejuustosta. Punasikurin tilalla voit halutessasi käyttää rapeaa jääsalaattia.
Reseptin ainekset
6 annosta lisäkesalaattina
4
pientä palsternakkaa
1 rkl
rypsiöljyä
¼ tl
suolaa
1
punasalaatti (eli punasikuri)
1 dl
pekaanipähkinöitä
100 g
sinihomejuustoa
Vaahterasiirappikastike
½
klementiini
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
vaahterasiirappia
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Palsternakka-sinihomejuustosalaatti – ohje:
- Pese palsternakat. Poista kannat ja leikkaa palsternakat lohkoiksi. Pyöräytä lohkot öljyssä ja mausta suolalla. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Pese ja revi punasalaatti kulhoon. Paahda pekaanipähkinät kevyesti kuivalla pannulla.
- Valmista kastike. Purista klementiinistä mehu ja sekoita joukkoon öljy, vaahterasiirappi ja mausteet. Valuta osa kastikkeesta kulhoon ja sekoita.
- Lisää kulhoon palsternakkaa, pähkinöitä ja juustoa kerroksittain. Valuta loput kastikkeesta salaatin päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat