


Rouheutta siemenistä
Paistinpannuleipä − pataleivän vaivaton serkku on vaivaamatta valmis ja saa pinnalleen roppakaupalla siemeniä
2 h 5 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 50 min
Valurautaisella paistinpannulla uunissa paistettu leipä on pataleivän mainio pannuversio. Vaivaamattoman taikinan makujujuna ovat riihiruisjauhot ja pinnalle ripotellut siemenet.
Reseptin ainekset
8 palaa
3 dl
vettä
¾ dl + 4 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
siirappia
5 dl
täysjyvävehnäjauhoja
1 dl
riihiruisjauhoja
1 tl
kuivahiivaa
1 tl
suolaa
Lisäksi
2 rkl
seesaminsiemeniä
2 rkl
pellavansiemeniä
2 rkl
auringonkukansiemeniä
2 rkl
kurpitsansiemeniä
2
rosmariininoksaa
Paistinpannuleipä − ohje:
- Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Lisää öljy (0,75 dl) ja siirappi. Yhdistä jauhot, hiiva ja suola. Alusta jauhot vähitellen nesteeseen. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
- Peitä taikina liinalla ja kohota huoneenlämmössä 1 tunti.
- Voitele uuninkestävä valurautainen paistinpannu (ø 23 cm) öljyllä (2 rkl).
- Kumoa kohonnut taikina pannuun. Voitele pinta öljyllä. Jaa taikina 8 palaan. Ripottele siemeniä ja rosmariinia palojen pinnalle. Kohota liinan alla vielä 20 minuuttia.
- Paista leipää 220 asteessa uunin keskitasolla 20–30 minuuttia.
Vinkki!
Riihiruisjauhoja voi käyttää tavallisen ruisjauhon tapaan tai tavallisen ruisjauhon seassa tuomaan savuista aromia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat