Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Rouheutta siemenistä

Paistinpannuleipä − pataleivän vaivaton serkku on vaivaamatta valmis ja saa pinnalleen roppakaupalla siemeniä

2 h 5 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 50 min

Valurautaisella paistinpannulla uunissa paistettu leipä on pataleivän mainio pannuversio. Vaivaamattoman taikinan makujujuna ovat riihiruisjauhot ja pinnalle ripotellut siemenet.

21.1.2025
Reseptin ainekset
8 palaa
3 dl
vettä
¾ dl + 4 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
siirappia
5 dl
täysjyvävehnäjauhoja
1 dl
riihiruisjauhoja
1 tl
kuivahiivaa
1 tl
suolaa
Lisäksi
2 rkl
seesaminsiemeniä
2 rkl
pellavansiemeniä
2 rkl
auringonkukansiemeniä
2 rkl
kurpitsansiemeniä
2
rosmariininoksaa

Paistinpannuleipä − ohje:

  1. Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Lisää öljy (0,75 dl) ja siirappi. Yhdistä jauhot, hiiva ja suola. Alusta jauhot vähitellen nesteeseen. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
  2. Peitä taikina liinalla ja kohota huoneenlämmössä 1 tunti.
  3. Voitele uuninkestävä valurautainen paistinpannu (ø 23 cm) öljyllä (2 rkl).
  4. Kumoa kohonnut taikina pannuun. Voitele pinta öljyllä. Jaa taikina 8 palaan. Ripottele siemeniä ja rosmariinia palojen pinnalle. Kohota liinan alla vielä 20 minuuttia.
  5. Paista leipää 220 asteessa uunin keskitasolla 20–30 minuuttia.

Vinkki!

Riihiruisjauhoja voi käyttää tavallisen ruisjauhon tapaan tai tavallisen ruisjauhon seassa tuomaan savuista aromia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt