


Rouheutta siemenistä
Paistinpannuleipä − pataleivän vaivaton serkku on vaivaamatta valmis ja saa pinnalleen roppakaupalla siemeniä
2 h 5 min
{
Aktiivinen  15 min
Passiivinen 1 h 50 min
Valurautaisella paistinpannulla uunissa paistettu leipä on pataleivän mainio pannuversio. Vaivaamattoman taikinan makujujuna ovat riihiruisjauhot ja pinnalle ripotellut siemenet.
Reseptin ainekset
8 palaa
3 dl
vettä 
¾ dl + 4 rkl
oliiviöljyä 
1 rkl
siirappia 
5 dl
täysjyvävehnäjauhoja 
1 dl
riihiruisjauhoja 
1 tl
kuivahiivaa 
1 tl
suolaa 
Lisäksi
2 rkl
seesaminsiemeniä 
2 rkl
pellavansiemeniä 
2 rkl
auringonkukansiemeniä 
2 rkl
kurpitsansiemeniä 
2
rosmariininoksaa 
Paistinpannuleipä − ohje:
- Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Lisää öljy (0,75 dl) ja siirappi. Yhdistä jauhot, hiiva ja suola. Alusta jauhot vähitellen nesteeseen. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
 - Peitä taikina liinalla ja kohota huoneenlämmössä 1 tunti.
 - Voitele uuninkestävä valurautainen paistinpannu (ø 23 cm) öljyllä (2 rkl).
 - Kumoa kohonnut taikina pannuun. Voitele pinta öljyllä. Jaa taikina 8 palaan. Ripottele siemeniä ja rosmariinia palojen pinnalle. Kohota liinan alla vielä 20 minuuttia.
 - Paista leipää 220 asteessa uunin keskitasolla 20–30 minuuttia.
 
Vinkki!
Riihiruisjauhoja voi käyttää tavallisen ruisjauhon tapaan tai tavallisen ruisjauhon seassa tuomaan savuista aromia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
