


Taivaallisen pehmeä, pähkinäinen riisipuuro ja piparkakkumaustevoi – vietä aattoaamun hemmotteluhetki!
1 h 35 min
{
Aktiivinen 1 h 5 min
Passiivinen 30 min
Riisipuuro haudutetaan hasselpähkinöillä maustetussa kaurajuomassa. Joulupuuron uusi paras ystävä on piparkakun makuinen makea maustevoi. Muotoile voi pienellä piparkakkumuotilla tähdiksi, sydämiksi tai tontuiksi.
Reseptin ainekset
4 annosta
Pähkinäinen riisipuuro
2 dl
vettä
2 dl
puuroriisiä
1 l
hasselpähkinäkaurajuomaa (Valio Oddlygood Barista)
1 tl
suolaa
(1
hasselpähkinä tai manteli)
Piparkakkumaustevoi
100 g
voita tai margariinia
2–3 tl
piparkakkumaustetta
2 tl
ruokosokeria
½ tl
vaniljasokeria
Pähkinäinen riisipuuro – ohje:
- Kiehauta vesi ja lisää riisi. Keitä muutama minuutti, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
- Lisää kaurajuoma. Hauduta puuroa hiljalleen noin 40 minuuttia. Sekoita välillä, jotta puuro ei pala pohjaan.
- Mausta puuro suolalla. Piilota puuron halutessasi yksi hasselpähkinä tai manteli. Tarjoa piparkakkumaustevoin ja/tai sekametelihillokkeen (katso erillinen ohje) kera.
Piparkakkumaustevoi – ohje:
- Pehmennä rasva ja sekoita siihen mausteet.
- Painele seos leivinpaperin päälle reilun sentin paksuiseksi levyksi. Siirrä jääkaappiin jähmettymään.
- Ota jähmettyneestä voista pienellä piparkakkumuotilla paloja tai leikkaa voi kuutioiksi. Laita palat tarjoiluvadille, peitä kelmulla ja säilytä jääkaapissa. Ota palat huoneenlämpöön hetki ennen puuron syöntiä.
Vinkki!
Saat maustevoista vegaanisen, kun käytät maidotonta margariinia. Voit halutessasi muotoilla pehmeän voin perinteisen maustevoin tapaan pötköksi leivinpaperin avulla ja leikata sen jähmettyneenä napeiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat