Sitruksista pääsiäiskakkua koristavat suklaapajunkissat – näin leivot herkullisen kakun ja teet upeat koristeet!
1 h 35 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
50 minAppelsiinin ja sitruunan raikastama sitruksinen pääsiäiskakku koristellaan suloisilla suklaapajunkissoilla ja sokerimassasta valmistetulla rairuohoreunuksella. Kurkkaa resepti ja tee itse pääsiäisen hauskin kakku!
5
Kuvat
Julkaistu 10.2.2016

Sitruksista pääsiäiskakkua koristavat suklaapajunkissat – näin leivot herkullisen kakun ja teet upeat koristeet!
Reseptin ainekset (12–15 annosta)
- 4kananmunaa
- 1 ½ dlsokeria
- 1 dlvehnäjauhoja
- 1 dlperunajauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
Täyte ja kostutus
- 1 dlappelsiinimehua
- 1 prklemon curd -sitruunatahnaa (340 g)
Pinnalle
- 1 dlappelsiinihilloa
- 200 gvalkosuklaata
- 1 pktvihreää sokerimassaa (250 g)
- tomusokeria kaulimiseen
Suklaapajunkissat
- 150 gtummaa suklaata
- noin 50 gvalkosuklaata
Sitruksinen pääsiäiskakku valmistuu näin:
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita taikina varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (2 l). Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa. Paista kakkupohja 175-asteisen uunin alaosassa 30–35 minuuttia. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kaikki kerrokset appelsiinimehulla ja levitä kerrosten väleihin sitruunatahnaa.
- Sivele täytetyn kakkupohjan päälle ja reunoille ohut kerros hilloa.
- Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki.
- Nosta pääsiäiskakku leivinpaperin päälle tai ritilälle. Kumoa suklaakuorrutus kakun päälle. Levitä lastalla tasaiseksi. Anna kovettua.
- Kauli sokerimassa ohueksi levyksi. Jauhota pöytä ja sokerinmassan pinta tomusokerilla. Mittaa pääsiäiskakun ympärysmitta. Leikkaa sokerimassasta sen mittainen, 8–10 cm:n korkea nauha. Leikkaa yläosa epätasaiseksi ”ruohikoksi”. Aseta ”ruoho” kiertämään pääsiäiskakun reunaa.
- Sulata tumma suklaa. Laita suklaasula teräväkärkiseen muovi- tai pursotinpussiin. Leikkaa kärjestä pieni pala pois ja pursota leivinpaperille vapaasti ”oksia”. Anna kovettua viileässä.
- Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikroaaltouunissa. Lisää oksiin valkoisia pisteitä pajunkissoiksi. Irrota jähmettyneet oksat varovasti leivinpaperista.
- Koristele pääsiäiskakku suklaapajunkissoilla ja suklaamunilla. Näin teet itse superhelpot pääsiäismunat (kuvassa kakun reunoilla).
Vinkki!
Kurkkaa myös huippusuositun mango-vadelmatäytteisen pääsiäiskakun resepti.

Pääsiäisherkut perinteisesti ja uudella tavalla: kokeile vaniljaista pashaa, rahkatäytteistä juustokakkua ja muita ihania reseptejä

Pääsiäisleivonnaiset – kevään himotuimmat herkut maistuvat suklaalta, rahkalta ja hedelmiltä

Rahkapiirakka, rahkapullat, mango-juustokakku – pääsiäisen parhaat rahkajälkkärit klassikoista uusiin hitteihin

Keväinen pääsiäismenu kolmella tavalla – onko suosikkisi moderni, perinteinen vai vege?

Mignonkakku – tämän pääsiäisen hitti yhdistää suosikkisuklaamunat ja juustokakun
Maku
Oletko aina kuorinut Mignon-munan pikkupala kerrallaan? Näin suklaamunan kuoret lähtevät kahdessa osassa

Kinderpiirakka – ihanan överi pääsiäisherkku taltuttaa taatusti makeanhimon!
Maku

Pääsiäisbrunssi, josta puhutaan pitkään – 8 loistavaa reseptiä