Kotivinkki

Pääsiäiskakku suklaapajunkissoilla – näin teet upeat koristeet!

1 h 35 min
0
0

Pääsiäiskakku suklaapajunkissoilla – näin teet upeat koristeet!

Pääsiäiskakku koristellaan suklaapajunkissoilla. Täytteessä valkosuklaa saa seurakseen raikasta sitruunatahnaa.
Teksti Piia Helasto
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12–15 annosta)

  • 4kananmunaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte ja kostutus

  • 1 dlappelsiinimehua
  • 1 prklemon curd -sitruunatahnaa (340 g)

Pääsiäiskakun pinnalle

  • 1 dlappelsiinihilloa
  • 200 gvalkosuklaata
  • 1 pktvihreää sokerimassaa (250 g)
  • tomusokeria kaulimiseen

Suklaapajunkissat

  • 150 gtummaa suklaata
  • noin 50 gvalkosuklaata

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN50 min

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita taikina varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (2 l). Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa. Paista kakkupohja 175-asteisen uunin alaosassa 30–35 minuuttia. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
4. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kaikki kerrokset appelsiinimehulla ja levitä kerrosten väleihin sitruunatahnaa.
5. Sivele täytetyn kakkupohjan päälle ja reunoille ohut kerros hilloa.
6. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki.
7. Nosta pääsiäiskakku leivinpaperin päälle tai ritilälle. Kumoa suklaakuorrutus kakun päälle. Levitä lastalla tasaiseksi. Anna kovettua.
8. Kauli sokerimassa ohueksi levyksi. Jauhota pöytä ja sokerinmassan pinta tomusokerilla. Mittaa pääsiäiskakun ympärysmitta. Leikkaa sokerimassasta sen mittainen, 8–10 cm:n korkea nauha. Leikkaa yläosa epätasaiseksi ”ruohikoksi”. Aseta ”ruoho” kiertämään pääsiäiskakun reunaa.

9. Sulata tumma suklaa. Laita suklaasula teräväkärkiseen muovi- tai pursotinpussiin. Leikkaa kärjestä pieni pala pois ja pursota leivinpaperille vapaasti ”oksia”. Anna kovettua viileässä.

10. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikroaaltouunissa. Lisää oksiin valkoisia pisteitä pajunkissoiksi. Irrota jähmettyneet oksat varovasti leivinpaperista.
11. Koristele pääsiäiskakku suklaapajunkissoilla ja suklaamunilla. Näin teet itse superhelpot pääsiäismunat (kuvassa kakun reunoilla).

Katso mainoksen alta kuvasarja koristeiden tekemisestä:





Katso myös pääsiäisen käpykakku!

Vinkki!

TIESITKÖ että tomusokeri on sokerimassaleipurin vehnäjauho. Sirottele sokeria työpöydälle ennen kaulimista.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä