Sitruksista pääsiäiskakkua koristavat suklaapajunkissat – näin leivot herkullisen kakun ja teet upeat koristeet!
1 h 35 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 50 min
Appelsiinin ja sitruunan raikastama sitruksinen pääsiäiskakku koristellaan suloisilla suklaapajunkissoilla ja sokerimassasta valmistetulla rairuohoreunuksella. Kurkkaa resepti ja tee itse pääsiäisen hauskin kakku!
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita taikina varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (2 l). Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa. Paista kakkupohja 175-asteisen uunin alaosassa 30–35 minuuttia. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kaikki kerrokset appelsiinimehulla ja levitä kerrosten väleihin sitruunatahnaa.
Sivele täytetyn kakkupohjan päälle ja reunoille ohut kerros hilloa.
Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki.
Nosta pääsiäiskakku leivinpaperin päälle tai ritilälle. Kumoa suklaakuorrutus kakun päälle. Levitä lastalla tasaiseksi. Anna kovettua.
Kauli sokerimassa ohueksi levyksi. Jauhota pöytä ja sokerinmassan pinta tomusokerilla. Mittaa pääsiäiskakun ympärysmitta. Leikkaa sokerimassasta sen mittainen, 8–10 cm:n korkea nauha. Leikkaa yläosa epätasaiseksi ”ruohikoksi”. Aseta ”ruoho” kiertämään pääsiäiskakun reunaa.
Sulata tumma suklaa. Laita suklaasula teräväkärkiseen muovi- tai pursotinpussiin. Leikkaa kärjestä pieni pala pois ja pursota leivinpaperille vapaasti ”oksia”. Anna kovettua viileässä.
Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikroaaltouunissa. Lisää oksiin valkoisia pisteitä pajunkissoiksi. Irrota jähmettyneet oksat varovasti leivinpaperista.
Koristele pääsiäiskakku suklaapajunkissoilla ja suklaamunilla. Näin teet itse superhelpot pääsiäismunat (kuvassa kakun reunoilla).
Vinkki!
Kurkkaa myös huippusuositun mango-vadelmatäytteisen pääsiäiskakun resepti.