0(0)
Pala Ranskaa kotikeittiössä – vegaaninen päärynä- tarte tatin maistuu erityisen hyvältä kotimaisista hedelmistä valmistettuna
Kasvis
Vegaaninen
Maidoton
Munaton
Laktoositon
1 h 5 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 15 min
Jos onni suo ja löydät hedelmätiskiltä kotimaisia päärynöitä, upota ne tähän ranskalaisen klassikon vegaaniseen versioon. Tässä reseptissä esimerkiksi valurautapannu toimii täydellisesti ensin paisto- ja sitten tarjoiluastiana.
23.9.2022
 |
Maku
Reseptin ainekset
8 annosta
1 (400 g)lehtitaikinalevy
6–7pientä päärynää (kotimaista)
75 ghuoneenlämpöistä maidotonta margariinia
1 dlfariinisokeria
2 tlkanelia
¼ tljauhettua neilikkaa
1vaniljatangon siemenet
Lisäksi
½ lvegaanista jäätelöä

Päärynä-tarte tatin – ohje:

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Levitä huoneenlämpöinen margariini valurautapannun pohjalle ja reunoille tasaisesti.
  3. Sekoita fariinisokeri ja mausteet. Kaada seos tasaisesti margariinin päälle.
  4. Kuori päärynät, halkaise ja poista siemenkodat. Leikkaa lohkot halutessasi pienemmiksi paloiksi. Aseta päärynät rasva-sokerikerroksen päälle leikkuupuoli alaspäin.
  5. Kauli lehtitaikinalevy ohuemmaksi (noin 0,5 cm) ja pyöreän muotoiseksi. Nosta taikina päärynöiden päälle ja painele reunat sisään.
  6. Paista 250-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kinuski kuplii reunoilla, ja taikina on kohonnut ja saanut kullanruskean värin.
  7. Anna piirakan levätä noin 15 minuuttia pannussa ja kumoa se sitten tarjoiluvadille. Jos haluat tarjota piirakan kuvan mukaan pannusta, kumoa se ensin lautaselle ja siirrä takaisin pannuun. Tarjoa hieman lämpimänä jäätelön kanssa.

Vinkki!

Älä anna piirakan jäähtyä liian kauan pannussa. Kun karamellisoituneet päärynät jähmettyvät, piirakka saattaa tarttua pannuun kiinni.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo