Pala Ranskaa kotikeittiössä – vegaaninen päärynä- tarte tatin maistuu erityisen hyvältä kotimaisista hedelmistä valmistettuna
1 h 5 min
{
Aktiivinen
50 minPassiivinen
15 minJos onni suo ja löydät hedelmätiskiltä kotimaisia päärynöitä, upota ne tähän ranskalaisen klassikon vegaaniseen versioon. Tässä reseptissä esimerkiksi valurautapannu toimii täydellisesti ensin paisto- ja sitten tarjoiluastiana.
KA
VE
MA
MU
LA
0
Kuvat
Julkaistu 23.9.2022

Pala Ranskaa kotikeittiössä – vegaaninen päärynä- tarte tatin maistuu erityisen hyvältä kotimaisista hedelmistä valmistettuna
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 1 (400 g)lehtitaikinalevy
- 6–7pientä päärynää (kotimaista)
- 75 ghuoneenlämpöistä maidotonta margariinia
- 1 dlfariinisokeria
- 2 tlkanelia
- ¼ tljauhettua neilikkaa
- 1vaniljatangon siemenet
Lisäksi
- ½ lvegaanista jäätelöä
Päärynä-tarte tatin – ohje:
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Levitä huoneenlämpöinen margariini valurautapannun pohjalle ja reunoille tasaisesti.
- Sekoita fariinisokeri ja mausteet. Kaada seos tasaisesti margariinin päälle.
- Kuori päärynät, halkaise ja poista siemenkodat. Leikkaa lohkot halutessasi pienemmiksi paloiksi. Aseta päärynät rasva-sokerikerroksen päälle leikkuupuoli alaspäin.
- Kauli lehtitaikinalevy ohuemmaksi (noin 0,5 cm) ja pyöreän muotoiseksi. Nosta taikina päärynöiden päälle ja painele reunat sisään.
- Paista 250-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kinuski kuplii reunoilla, ja taikina on kohonnut ja saanut kullanruskean värin.
- Anna piirakan levätä noin 15 minuuttia pannussa ja kumoa se sitten tarjoiluvadille. Jos haluat tarjota piirakan kuvan mukaan pannusta, kumoa se ensin lautaselle ja siirrä takaisin pannuun. Tarjoa hieman lämpimänä jäätelön kanssa.
Vinkki!
Älä anna piirakan jäähtyä liian kauan pannussa. Kun karamellisoituneet päärynät jähmettyvät, piirakka saattaa tarttua pannuun kiinni.

Luumu- tarte tatin – hedelmäisen keikauskakun täyte saa lumoavaa makua kanelista ja punaviinistä
Meillä kotona

Mustikka- tarte tatin – kesän ihanin mustikkapiirakka teki kuperkeikan
Maku

Punajuuri- tarte tatin
Maku

Kolmen sipulin tarte tatin – herkuttelijan kasvispiirakassa maistuvat karamellisoituneet sipulit ja kaveriksi sekoitettu vuohenjuustomousse
Kotivinkki

Päärynägalette, kinuskinen herkku Bretagnen tyyliin! Leivo hedelmäinen avopiiras pimeiden iltojen piristykseksi
Unelmien Talo&Koti

Suolainen päärynäpiirakka – pekaanipähkinät, sinihomejuusto ja tuore rosmariini aateloivat helpon peltiherkun
Meillä kotona

Päärynäpiiras – makea leivonnainen kaipaa seurakseen vain kupin hyvää kahvia
Kotivinkki

Sinihomejuusto-päärynäpiirakat valmistuvat käden käänteessä valmiista lehtitaikinasta
Maku