Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Puusta pudonneet

Omenasämpylät – hyödynnä hieman raa'at pudokasomenat pehmeissä leipäsissä

1 h 15 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 1 h 5 min

Hieman raaoista ja kolhiintuneista omenoista valmistuu herkulliset sämpylät. Omenoita tulee sämpylöihin sekä raasteena että tuoremehuna. Mehu syntyy raasteen sivutuotteena tai vielä helpommin sauvasekoittimella surauttamalla. Nappaa resepti!

14.8.2024
Reseptin ainekset
16 sämpylää
4–6
pudokasomenaa
5 dl
nestettä (vettä ja omenamehua)
25 g
hiivaa
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
10–12 dl
sämpyläjauhoja

Omenasämpylät – ohje:

  1. Huuhtele omenat. Poista tummuneet ja huonot kohdat ja siemenkodat. Raasta omenat. Purista raasteesta mehu. Tarvitset 2 dl omenaraastetta ja 2 dl omenamehua.
  2. Sekoita mehuun kädenlämpöistä vettä sen verran että nestettä on yhteensä 5 dl. Liuota hiiva nesteeseen. Sekoita omenaraaste, öljy ja suola joukkoon. Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin. Alusta taikinaan loput jauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
  3. Kohota taikinaa liinan alla 30 minuuttia.
  4. Jaa taikina 16 palaan ja pyörittele ne jauhotetulla pöydällä sämpylöiksi. Laita sämpylät leivinpaperin päälle pellille, peitä liinalla ja kohota noin 20 minuuttia.
  5. Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Vinkki!

Voit tehdä mehun myös mehulingolla tai sauvasekoittimella. Tee omenamehu sauvasekoittimella näin: Laita 2–4 (200 g) omenaa ja 1 dl vettä sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta. Kaada seos siivilään ja valuta neste kulhoon.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt