Nam! Omenapullapitkoa ei yksinkertaisesti pysty vastustamaan – kaneli ja vanilja maustavat juhlapitkon herkulliseksi

{
Aktiivinen
Passiivinen
Omenapullapitko menee parempiin suihin hujauksessa! Taikina maustetaan kanelilla, vaniljalla ja inkiväärillä, ja pitkon päälle ripotellaan rouskuvaa mantelia. Hemmottele perhettäsi, ystäviäsi ja itseäsi suussasulavalla pullaherkulla.
KA
4.5
1
Julkaistu: 30.10.2020


Reseptin ainekset (7 palaa)

Pullataikina

  • 2 ½ dl maitoa tai vettä
  • 40 ghiivaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1muna
  • 1 tlsuolaa
  • pieni ripausmuskottipähkinää
  • ½ – 1 rklkardemummaa
  • n. 6–7 dlvehnäjauhoja
  • 100 gvoita

Täyte

  • 2omenaa
  • 1 dl mantelirouhetta
  • ½ dl fariinisokeria
  • ½ rkl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl inkivääriä

Voiteluun

  • kananmunaa
Tulosta
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Omenapullapitko leivotaan näin:

  1. Tee pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää kananmunat, sokeri, suola ja kardemumma.
  2. Lisää osa jauhoista voimakkaasti vatkaten. Lisää jauhoja vähitellen alustaen, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
  3. Sulata voi ja lisää se lopuksi taikinaan.
  4. Kohota taikina lämpimässä paikassa noin kaksinkertaiseksi ennen leipomista.
  5. Tee täyte. Kuori ja viipaloi omenat. Sekoita keskenään mantelirouhe, sokeri, kaneli, vaniljasokeri ja inkivääri.
  6. Kauli taikina. Asettele ensin omenat ja sitten mantelirouheseos taikinalevyn keskelle, jätä päihin taikinaa ilman täytettä.
  7. Leikkaa terävällä veitsellä vinottain 2 ½ cm:n viiltoja molemmin puolin täytettä.
  8. Käännä taikinalevyn pää täytteen päälle. Kiepauta kutakin taikinanauhaa ja asettele ne täytteen päälle, vuorotellen molemmilta puolilta.
  9. Käännä taikinalevyn toinen pää täytteen päälle ennen viimeisten taikinanauhojen asettamista. Voitele pitko.
  10. Ripottele päälle mantelirouhe-sokeriseosta.
  11. Paista omenapullapitkoa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
1 kommentti