


Nam! Omenapullapitkoa ei yksinkertaisesti pysty vastustamaan – kaneli ja vanilja maustavat juhlapitkon herkulliseksi
Omenapullapitko menee parempiin suihin hujauksessa! Taikina maustetaan kanelilla, vaniljalla ja inkiväärillä, ja pitkon päälle ripotellaan rouskuvaa mantelia. Hemmottele perhettäsi, ystäviäsi ja itseäsi suussasulavalla pullaherkulla.
Reseptin ainekset
7 palaa
Pullataikina
2 ½ dl
maitoa tai vettä
40 g
hiivaa
1 ½ dl
sokeria
1
muna
1 tl
suolaa
pieni ripaus
muskottipähkinää
½ – 1 rkl
kardemummaa
n. 6–7 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita
Täyte
2
omenaa
1 dl
mantelirouhetta
½ dl
fariinisokeria
½ rkl
kanelia
1 tl
vaniljasokeria
½ tl
inkivääriä
Voiteluun
kananmunaa
Omenapullapitko leivotaan näin:
- Tee pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää kananmunat, sokeri, suola ja kardemumma.
- Lisää osa jauhoista voimakkaasti vatkaten. Lisää jauhoja vähitellen alustaen, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
- Sulata voi ja lisää se lopuksi taikinaan.
- Kohota taikina lämpimässä paikassa noin kaksinkertaiseksi ennen leipomista.
- Tee täyte. Kuori ja viipaloi omenat. Sekoita keskenään mantelirouhe, sokeri, kaneli, vaniljasokeri ja inkivääri.
- Kauli taikina. Asettele ensin omenat ja sitten mantelirouheseos taikinalevyn keskelle, jätä päihin taikinaa ilman täytettä.
- Leikkaa terävällä veitsellä vinottain 2 ½ cm:n viiltoja molemmin puolin täytettä.
- Käännä taikinalevyn pää täytteen päälle. Kiepauta kutakin taikinanauhaa ja asettele ne täytteen päälle, vuorotellen molemmilta puolilta.
- Käännä taikinalevyn toinen pää täytteen päälle ennen viimeisten taikinanauhojen asettamista. Voitele pitko.
- 10Ripottele päälle mantelirouhe-sokeriseosta.
- 11Paista omenapullapitkoa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat