Kotivinkki

Omenakeikauskakku

1 h
3.75
0

Omenakeikauskakku on täydellinen jouluherkku. Kakun karamellisoitunut pinta houkuttelee tarjoamaan sen lämpimänä, kermajäätelön kera. Seuraavana päivänä se maistuu ihan sellaisenaan.
Tulosta
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sami Repo

Ainekset

  • 75 gvoita
  • ¾ dlruokosokeria
  • 3omenaa
  • 200 gvoita tai leivontamargariinia

Taikina

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlinkivääriä
  • 2 tlkanelia
  • 2 dlruokosokeria
  • 2kananmunaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN35 min

1. Sulata voi ja kaada se (pinnoitettuun) tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Älä käytä irtopohjavuokaa, sillä voi-sokeriseos valuu pohjan raoista uuniin. Lisää sokeri voisulan päälle. 

2. Pese ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Aseta viipaleet vuoan pohjalle.  3. Valmista taikina. Sulata rasva. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Yhdistä voisula, sokeri, kananmunat ja jauhot tasaiseksi taikinaksi. 4. Lusikoi taikina omenoiden päälle. Kypsennä kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, omenakeikauskakku on kypsä. Kumoa se heti kuumana. 

Katso myös:

MITÄ PIDIT?
3.75