Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Omenakeikauskakku

1 h 0 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 35 min

Omenakeikauskakku on täydellinen jouluherkku. Kakun karamellisoitunut pinta houkuttelee tarjoamaan sen lämpimänä, kermajäätelön kera. Seuraavana päivänä se maistuu ihan sellaisenaan.

4.12.2012
Reseptin ainekset
75 g
voita
¾ dl
ruokosokeria
3
omenaa
200 g
voita tai leivontamargariinia
Taikina
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
inkivääriä
2 tl
kanelia
2 dl
ruokosokeria
2
kananmunaa

1. Sulata voi ja kaada se (pinnoitettuun) tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Älä käytä irtopohjavuokaa, sillä voi-sokeriseos valuu pohjan raoista uuniin. Lisää sokeri voisulan päälle. 

2. Pese ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Aseta viipaleet vuoan pohjalle.  3. Valmista taikina. Sulata rasva. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Yhdistä voisula, sokeri, kananmunat ja jauhot tasaiseksi taikinaksi. 4. Lusikoi taikina omenoiden päälle. Kypsennä kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, omenakeikauskakku on kypsä. Kumoa se heti kuumana. 

Katso myös:

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt