Unelmien Talo&Koti

Omenajuustokakku yhdistää suloisesti karamellisoidut omenat, kanelin, vaniljan ja kauran – joko saa maistaa?

4 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h
Omenajuustokakku maistuu lapsuuden makumuistoilta, karamelliomenoilta. Nappaa Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen resepti ja leivo suussasulava kakku syyspiristykseksi! Muistatko alkusyksyn herkut, jotka tuoksuivat lapsuuden keittiössä? Annin uunissa -blogin omenajuustokakussa herkutellaan karamellisoiduilla omenoilla.
KA
2.5
1
Julkaistu: 22.9.2021


Ainekset (10)

Pohja

  • 200 gkaurakeksejä
  • 75 gvoita

Karamellisoidut omenakuutiot

  • noin 6kotimaista omenaa
  • 100 gvoita
  • 1½ dlfariinisokeria

Täyte

  • 2 dl vispikermaa
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkanelia
  • 200 gkermarahkaa
  • 1 dlomenasosetta
  • 4liivatelehteä
  • tilkkaomenamehua
Tulosta

Omenajuustokakku valmistuu näin:

  1. Tee ensin pohja. Hienonna keksit tehosekoittimessa tai kauli murskaksi pussissa. Sulata voi ja sekoita se keksimuruun. Vuoraa korkea (halkaisija noin 22–24 senttiä) irtopohjavuoka leivin­paperilla. Asettele reunakalvo vuoan reunoille. Taputtele keksipohja kevyesti vuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin.
  2. Valmista karamellisoidut ­omenakuutiot. Kuori ja kuutioi omenat. Sulata voi pannulla ja lisää fariinisokeri sekaan. Anna seoksen sulaa ja kuplia hetki. Lisää omenat. Hauduta omenoita karamellissa noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä.
  3. Siirrä omenakuutiot karamelli­kastikkeineen kulhoon ja jäähdytä. Lisää puolet jäähtyneistä omenoista pohjan päälle.
  4. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä sivuun. Notkista tuore­juusto sokerien ja kanelin kanssa. Lisää kermarahka ja omenasose vatkaten. Pane liivatteet pehmene­mään kylmään veteen 5 minuutiksi. Sulata ne tilkkaan kuumaa omena­mehua. Lisää kermavaahto täytteeseen nuolijalla varovasti käännellen. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
  5. Kaada täyte pohjan ja omenoiden päälle ja annan kakun hyytyä jää­kaapissa pari tuntia tai yön yli.
  6. Koristele omenajuustokakku lopuilla karamelli­omenoilla ja murustele halutessasi kaurakeksejä sen päälle.

Vinkki!

Saat kakusta gluteenittoman vaihtamalla keksit gluteenittomiin.

1 kommentti