Omenajuustokakku yhdistää suloisesti karamellisoidut omenat, kanelin, vaniljan ja kauran – joko saa maistaa?
4 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
4 h Omenajuustokakku maistuu lapsuuden makumuistoilta, karamelliomenoilta. Nappaa Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen resepti ja leivo suussasulava kakku syyspiristykseksi! Muistatko alkusyksyn herkut, jotka tuoksuivat lapsuuden keittiössä? Annin uunissa -blogin omenajuustokakussa herkutellaan karamellisoiduilla omenoilla.
KA
3.5
Kuvat
Julkaistu 22.9.2021

Omenajuustokakku yhdistää suloisesti karamellisoidut omenat, kanelin, vaniljan ja kauran – joko saa maistaa?
Reseptin ainekset (10)
Pohja
- 200 gkaurakeksejä
- 75 gvoita
Karamellisoidut omenakuutiot
- noin 6kotimaista omenaa
- 100 gvoita
- 1½ dlfariinisokeria
Täyte
- 2 dl vispikermaa
- 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 1 dltomusokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 1 tlkanelia
- 200 gkermarahkaa
- 1 dlomenasosetta
- 4liivatelehteä
- tilkkaomenamehua
Omenajuustokakku – ohje:
- Tee ensin pohja. Hienonna keksit tehosekoittimessa tai kauli murskaksi pussissa. Sulata voi ja sekoita se keksimuruun. Vuoraa korkea (halkaisija noin 22–24 senttiä) irtopohjavuoka leivinpaperilla. Asettele reunakalvo vuoan reunoille. Taputtele keksipohja kevyesti vuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin.
- Valmista karamellisoidut omenakuutiot. Kuori ja kuutioi omenat. Sulata voi pannulla ja lisää fariinisokeri sekaan. Anna seoksen sulaa ja kuplia hetki. Lisää omenat. Hauduta omenoita karamellissa noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä.
- Siirrä omenakuutiot karamellikastikkeineen kulhoon ja jäähdytä. Lisää puolet jäähtyneistä omenoista pohjan päälle.
- Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä sivuun. Notkista tuorejuusto sokerien ja kanelin kanssa. Lisää kermarahka ja omenasose vatkaten. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen 5 minuutiksi. Sulata ne tilkkaan kuumaa omenamehua. Lisää kermavaahto täytteeseen nuolijalla varovasti käännellen. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
- Kaada täyte pohjan ja omenoiden päälle ja annan kakun hyytyä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.
- Koristele omenajuustokakku lopuilla karamelliomenoilla ja murustele halutessasi kaurakeksejä sen päälle.
Vinkki!
Saat omenajuustokakusta gluteenittoman vaihtamalla keksit gluteenittomiin.

Omenakakku, joka räjäyttää tajuntasi – pinnalta rapea, sisältä tahmea ja täydellisen helppo
Maku

Suu omenassa, pää pilvissä! Kuohkea omenakääretorttu yhdistää kanelisen taikinan, makean täytteen ja pehmeän marengin
Kotivinkki

Omena-toscapiirakka on syksyn suussasulavin herkku! Lorauta taikinaan tilkka siideriä ja ylläty
Maku

Paistettu omenajuustokakku hurmaa kahdella makukerroksellaan: karamellisoituja omppuja ja pihlajanmarjoja!
Kotivinkki

Helppo omenapiirakka – pellin täydeltä onnea vähällä vaivalla!
Kotivinkki

Höyryävä taikinakuori ja lusikkakaupalla pehmeää täytettä – amerikkalainen omenapiiras on oodi vuoden parhaalle hedelmäsesongille!
Kotivinkki

Kaurainen omenasmoothie on kuin piirakka juotavassa muodossa – nappaa resepti!
Kotivinkki

Satumainen omenahyvekakku yhdistää mehevän omenahillokkeen, vaniljakreemin ja pehmeän marenkikuorrutuksen
Maku