Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Omenajuustokakku yhdistää suloisesti karamellisoidut omenat, kanelin, vaniljan ja kauran – joko saa maistaa?

4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min

Omenajuustokakku maistuu lapsuuden makumuistoilta, karamelliomenoilta. Nappaa Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen resepti ja leivo suussasulava kakku syyspiristykseksi! Muistatko alkusyksyn herkut, jotka tuoksuivat lapsuuden keittiössä? Annin uunissa -blogin omenajuustokakussa herkutellaan karamellisoiduilla omenoilla.

22.9.2021
Reseptin ainekset
10
Pohja
200 g
kaurakeksejä
75 g
voita
Karamellisoidut omenakuutiot
noin 6
kotimaista omenaa
100 g
voita
1½ dl
fariinisokeria
Täyte
2 dl
vispikermaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
kanelia
200 g
kermarahkaa
1 dl
omenasosetta
4
liivatelehteä
tilkka
omenamehua

Omenajuustokakku – ohje:

  1. Tee ensin pohja. Hienonna keksit tehosekoittimessa tai kauli murskaksi pussissa. Sulata voi ja sekoita se keksimuruun. Vuoraa korkea (halkaisija noin 22–24 senttiä) irtopohjavuoka leivin­paperilla. Asettele reunakalvo vuoan reunoille. Taputtele keksipohja kevyesti vuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin.
  2. Valmista karamellisoidut ­omenakuutiot. Kuori ja kuutioi omenat. Sulata voi pannulla ja lisää fariinisokeri sekaan. Anna seoksen sulaa ja kuplia hetki. Lisää omenat. Hauduta omenoita karamellissa noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä.
  3. Siirrä omenakuutiot karamelli­kastikkeineen kulhoon ja jäähdytä. Lisää puolet jäähtyneistä omenoista pohjan päälle.
  4. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä sivuun. Notkista tuore­juusto sokerien ja kanelin kanssa. Lisää kermarahka ja omenasose vatkaten. Pane liivatteet pehmene­mään kylmään veteen 5 minuutiksi. Sulata ne tilkkaan kuumaa omena­mehua. Lisää kermavaahto täytteeseen nuolijalla varovasti käännellen. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
  5. Kaada täyte pohjan ja omenoiden päälle ja annan kakun hyytyä jää­kaapissa pari tuntia tai yön yli.
  6. Koristele omenajuustokakku lopuilla karamelli­omenoilla ja murustele halutessasi kaurakeksejä sen päälle.

Vinkki!

Saat omenajuustokakusta gluteenittoman vaihtamalla keksit gluteenittomiin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt