Tee ensin pohja. Hienonna keksit tehosekoittimessa tai kauli murskaksi pussissa. Sulata voi ja sekoita se keksimuruun. Vuoraa korkea (halkaisija noin 22–24 senttiä) irtopohjavuoka leivinpaperilla. Asettele reunakalvo vuoan reunoille. Taputtele keksipohja kevyesti vuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin.
Valmista karamellisoidut omenakuutiot. Kuori ja kuutioi omenat. Sulata voi pannulla ja lisää fariinisokeri sekaan. Anna seoksen sulaa ja kuplia hetki. Lisää omenat. Hauduta omenoita karamellissa noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä.
Siirrä omenakuutiot karamellikastikkeineen kulhoon ja jäähdytä. Lisää puolet jäähtyneistä omenoista pohjan päälle.
Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä sivuun. Notkista tuorejuusto sokerien ja kanelin kanssa. Lisää kermarahka ja omenasose vatkaten. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen 5 minuutiksi. Sulata ne tilkkaan kuumaa omenamehua. Lisää kermavaahto täytteeseen nuolijalla varovasti käännellen. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
Kaada täyte pohjan ja omenoiden päälle ja annan kakun hyytyä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.
Koristele omenajuustokakku lopuilla karamelliomenoilla ja murustele halutessasi kaurakeksejä sen päälle.
Vinkki!
Saat omenajuustokakusta gluteenittoman vaihtamalla keksit gluteenittomiin.