Satumainen omenahyvekakku yhdistää mehevän omenahillokkeen, vaniljakreemin ja pehmeän marenkikuorrutuksen
Kasvis
13 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 30 min
Passiivinen 12 h
Olipa kerran omenakakku! Kahdesta eri pohjasta leivottavan suloisenmakean omenahyvekakun valmistus on helppoa, vaikkakin monivaiheista. Lopputulos kuitenkin palkitsee leipojan ja kakku häviää pöydästä ennen kuin ehdit sanoa omena!
Kuori omenat, lohko ja poista siemenkodat. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Laita hillokkeen aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes omenat pehmenevät ja soseutuvat. Jos lajike on kova, soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.
Valmista sokerikakku. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (ø 20 cm). Voitele ja korppujauhota reunat. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Siivilöi jauhot vaahtoon. Sekoita hellästi nostellen. Kumoa taikina vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kakku on kypsää, kun taikinaa ei tartu tikkuun. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.
Valmista murotaikina. Sekoita kulhossa kuivat aineet ja nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi. Lisää keltuaiset ja sekoita taikinaksi. Lisää tarvittaessa 1–2 tl vettä. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 20 cm) leivinpaperilla. Painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle. Pistele haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista vaniljakreemi pussin ohjeen mukaan. Irrota muropohja vuoasta. Pese ja kuivaa vuoka. Pingota pohjalle leivinpaperi. Leikkaa sokerikakkupohja kahteen osaan ja siirrä alaosa vuokaan. Levitä päälle puolet omenahillokkeesta ja puolet vaniljakreemistä. Lisää päälle murotaikinapohja ja levitä sille täytteet samoin kuin edelliseen kerrokseen. Aseta päälle sokerikakkupohjan yläosa. Peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
Valmista marenki. Mittaa valkuaiset teräs- tai lasikulhoon ja nosta kulho kattilan päälle, jossa on vettä. Kuumenna vesi höyryävän kuumaksi mutta ei kiehuvaksi. Pane seokseen paistolämpömittari ja vatkaa sähkövatkaimella 5–10 minuuttia, kunnes marenki paksunee, tulee kiiltäväksi ja lämpötila on 60 astetta. Siirrä kulho kylmän vesihauteen päälle ja jatka vatkausta noin minuutti.
Kuorruta omenahyvekakku marengilla. Viimeistele pinta kaasupolttimella tai käytä kakku 225-asteisessa uunissa grillivastuksen alla noin minuutti, kunnes pinta saa hieman väriä.