Maku

Omena-puolukkapannari

1 h 15 min
4
0

Omena-puolukkapannari

Sesonkiherkut omena ja puolukka uppoavat mehevään pannariin, johon speltti tuo pähkinäistä makua. Olisiko tässä syksyn kivoin iltapala? 
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Timo Villanen, Susanna Luoto
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 2 kplmunaa
  • 2 1/2 dlspelttijauhoja
  • 1/2 dlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa

Vuokaan

  • 1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 3 kplomenaa
  • 1 dlpuolukoita

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Vatkaa puolet maidosta ja muut taikinan aineet kulhossa sekaisin. Lisää loppu maito ja anna taikinan turvota 15–30 minuuttia.

Voitele suorakaiteen muotoinen (30 × 25 cm) piirakkavuoka. Huuhtele omenat ja poista siemenkota omenaporalla. Leikkaa omenat 1/2 cm:n
paksuisiksi renkaiksi. Levitä omenat ja ripottele puolukat vuokaan.

Sekoita taikina ja kaada vuokaan omenoiden päälle. Omenoiden pitäisi jäädä kellumaan taikinan pinnalle, nosta renkaat pohjalta haarukan avulla, jos ne jäävät vuoan pohjalle.

Paista omena-puolukkapannari 225-asteisessa uunissa kypsäksi, noin 25 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä