


Omena-puolukkapannari
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
Sesonkiherkut omena ja puolukka uppoavat mehevään pannariin, johon speltti tuo pähkinäistä makua. Olisiko tässä syksyn kivoin iltapala?
Reseptin ainekset
10 annosta
5 dl
kevytmaitoa
2 kpl
munaa
2 1/2 dl
spelttijauhoja
1/2 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
Vuokaan
1 rkl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
3 kpl
omenaa
1 dl
puolukoita
Omena-puolukkapannari – ohje:
- Vatkaa puolet maidosta ja muut taikinan aineet kulhossa sekaisin. Lisää loppu maito ja anna taikinan turvota 15–30 minuuttia.
- Voitele suorakaiteen muotoinen (30 × 25 cm) piirakkavuoka. Huuhtele omenat ja poista siemenkota omenaporalla. Leikkaa omenat 1/2 cm:n paksuisiksi renkaiksi. Levitä omenat ja ripottele puolukat vuokaan.
- Sekoita taikina ja kaada vuokaan omenoiden päälle. Omenoiden pitäisi jäädä kellumaan taikinan pinnalle, nosta renkaat pohjalta haarukan avulla, jos ne jäävät vuoan pohjalle.
- Paista omena-puolukkapannari 225-asteisessa uunissa kypsäksi, noin 25 minuuttia.
Kokeile myös!
Maailman paras pannukakku on nimensä arvoinen kermainen herkku: pinnalta rapea ja maultaan lähes nekkumainen. Katso myös suosittu perinteisen pannukakun ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat