Maku

Omena-pullapitko

2 h
5
2

Omena-pullapitko

Omenoilla ja vaniljakreemillä täytetty pullapitko on helppo leipoa, ja lopputulos on upea. Ohjeella leivot kaksi pullapitkoa, joista toisen voi vaikka pakastaa.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Mika Rampa
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

Pullataikina

  • 4 dlkevytmaitoa
  • 50 gtuorehiivaa
  • 1 kplmuna
  • 2 dlsokeria
  • 2 rklkardemummaa
  • 2 tlsuolaa
  • 14 dlvehnäjauhoja
  • 200 gvoita (pehmeää)

Vaniljakreemi

  • 2 1/2 dltäysmaitoa
  • 3 kplkeltuaista
  • 3/4 dlsokeria
  • 2 1/2 rklmaissitärkkelystä
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 1/2 rklvoita

Lisäksi

  • 4 kplhapokasta omenaa
  • 1 kplmuna (voiteluun)
  • 2 rklraesokeria

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 20 min

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Vatkaa sekaan muna, sokeri, kardemumma ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Lisää loppuvaiheessa voi. Kohota taikina kaksikertaiseksi lämpimässä paikassa leivinliinan alla.

Valmista vaniljakreemi yhdistämällä kaikki ainekset kattilassa voita lukuun ottamatta. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen ja lisää lopuksi voi. Jäähdytä hyvin.

Jaa taikina kahtia ja kauli kumpikin pala 25 cm x 30 cm levyiksi. Voit leikata reunat suoriksi, jolloin lopputuloksesta tulee siistimpi. Merkitse taikinaan kaksi pystyviivaa, siten että siinä on kolme yhtä suurata aluetta. Leikkaa reunimmaiset osta 1 1/2 cm:n paksuiksi sormiksi.

Leivitä puolet kreemistä keskelle ja lisää päälle omenaviipaleet. Taittele "sormet" toisesta päästä aloittaen vuoron perään ristikkäin

Kohota omenapitkoa 20 minuuttia. Voitele huolella ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullaa 175 asteessa 25-30 minuuttia.

Vinkki!

Koristele jäähtynyt pullapitko halutessasi pikeerillä. Kurkkaa ohje: maku.fi/reseptit/pikeeri

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä