Maku

Omenapitko – vaniljakreemillä ja omenoilla täytetty pulla on kahvipöydän varma hitti

2 h
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h 20 min
Omenapitkon täytteessä yhdistyy omenan ja makean vaniljakreemin täydellinen makucombo. Omenainen pitko on helppo leipoa, ja lopputuloskin on upea! Tällä ohjeella leivot kaksi pitkoa, joista toisen voi vaikka pakastaa.
KA
4.2
6
Julkaistu: 4.9.2017


Ainekset (2 kpl)

Pullataikina

  • 4 dlkevytmaitoa
  • 50 gtuorehiivaa
  • 1muna
  • 2 dlsokeria
  • 2 rklkardemummaa
  • 2 tlsuolaa
  • 14 dlvehnäjauhoja
  • 200 gvoita (pehmeää)

Vaniljakreemi

  • 2 ½ dltäysmaitoa
  • 3keltuaista
  • ¾ dlsokeria
  • 2½ rklmaissitärkkelystä
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1½ rklvoita

Lisäksi

  • 4hapokasta omenaa
  • 1muna (voiteluun)
  • 2 rklraesokeria
Tulosta

Omenapitko valmistuu näin:

  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Vatkaa sekaan muna, sokeri ja kardemumma. Lisää vehnäjauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Lisää loppuvaiheessa voi. Kohota taikina kaksikertaiseksi lämpimässä paikassa leivinliinan alla.
  2. Valmista vaniljakreemi yhdistämällä kaikki ainekset kattilassa voita lukuun ottamatta. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen ja lisää lopuksi voi. Jäähdytä hyvin.
  3. Jaa taikina kahtia ja kauli kumpikin pala 25 cm × 30 cm levyiksi. Voit leikata reunat suoriksi, jolloin lopputuloksesta tulee siistimpi. Merkitse taikinaan kaksi pystyviivaa, siten että siinä on kolme yhtä suurta aluetta. Leikkaa reunimmaiset osat 1,5 cm:n paksuiksi "sormiksi".
  4. Leivitä puolet kreemistä keskelle ja lisää päälle omenaviipaleet. Taittele "sormet" toisesta päästä aloittaen vuoron perään ristikkäin. Valmista toinen pitko samoin.
  5. Kohota omenapitkoja 20 minuuttia. Voitele huolella ja ripottele päälle raesokeria. Paista pitkoja 175 asteessa 25–30 minuuttia.

Vinkki!

Koristele jäähtynyt pullapitko halutessasi pikeerillä.

6 kommenttia