Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Omenapitko – vaniljakreemillä ja omenoilla täytetty pulla on kahvipöydän varma hitti

2 h 0 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 20 min

Omenapitkon täytteessä yhdistyy omenan ja makean vaniljakreemin täydellinen makucombo. Omenainen pitko on helppo leipoa, ja lopputuloskin on upea! Tällä ohjeella leivot kaksi pitkoa, joista toisen voi vaikka pakastaa.

4.9.2017
Reseptin ainekset
2 kpl
Pullataikina
4 dl
kevytmaitoa
50 g
tuorehiivaa
1
muna
2 dl
sokeria
2 rkl
kardemummaa
2 tl
suolaa
14 dl
vehnäjauhoja
200 g
voita (pehmeää)
Vaniljakreemi
2 ½ dl
täysmaitoa
3
keltuaista
¾ dl
sokeria
2½ rkl
maissitärkkelystä
2 tl
vaniljasokeria
1½ rkl
voita
Lisäksi
4
hapokasta omenaa
1
muna (voiteluun)
2 rkl
raesokeria

Omenapitko – ohje:

  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Vatkaa sekaan muna, sokeri ja kardemumma. Lisää vehnäjauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Lisää loppuvaiheessa voi. Kohota taikina kaksikertaiseksi lämpimässä paikassa leivinliinan alla.
  2. Valmista vaniljakreemi yhdistämällä kaikki ainekset kattilassa voita lukuun ottamatta. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen ja lisää lopuksi voi. Jäähdytä hyvin.
  3. Jaa taikina kahtia ja kauli kumpikin pala 25 cm × 30 cm levyiksi. Voit leikata reunat suoriksi, jolloin lopputuloksesta tulee siistimpi. Merkitse taikinaan kaksi pystyviivaa, siten että siinä on kolme yhtä suurta aluetta. Leikkaa reunimmaiset osat 1,5 cm:n paksuiksi "sormiksi".
  4. Leivitä puolet kreemistä keskelle ja lisää päälle omenaviipaleet. Taittele "sormet" toisesta päästä aloittaen vuoron perään ristikkäin. Valmista toinen pitko samoin.
  5. Kohota omenapitkoja 20 minuuttia. Voitele huolella ja ripottele päälle raesokeria. Paista pitkoja 175 asteessa 25–30 minuuttia.

Vinkki!

Koristele jäähtynyt pullapitko halutessasi pikeerillä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt