Oh My Goodnessin kerrosvanukas – vegaanikahvilan suositussa himoherkussa maistuvat mango ja punajuuri
25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
Helsingin parhaaksi vegaaniravintolaksi valitun, sittemmin lopettaneen Oh My Goodness -kahvilan kerrosvanukas maistuu raikkaan kesäiseltä. Kerrosvanukas sopii erityisesti aamiaiseksi tai välipalaksi.
VE
GL
4.8
Kuvat
Julkaistu 19.1.2022

Oh My Goodnessin kerrosvanukas – vegaanikahvilan suositussa himoherkussa maistuvat mango ja punajuuri
Reseptin ainekset (4 pientä annosta )
Punajuuri-chiavanukas
- 5 dl kaurajuomaa
- 1 dl chiansiemeniä
- tilkka punajuurimehua väriksi
Mangovanukas
- 1 dlmangokuutioita (pakaste)
- 1 dl mangososetta
- 1–1½ dl kookosmaitoa
Oh my goodnessin kerrosvanukas valmistuu näin:
- Valmista chiavanukas. Sekoita chiansiemenet kaurajuomaan huolellisesti. Lisää punajuurimehu ja sekoita.
- Anna turvota kylmässä vähintään 20 minuuttia tai yön yli. Sekoita uudestaan, kun puolet ajasta on mennyt.
- Valmista mangovanukas. Laita ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä täydellä teholla 1–2 minuuttia tai kunnes vanukas on tasaista.
- Kaada punajuuri-chiavanukasta annoslaseihin ja sen jälkeen mangovanukasta. Jatka vanukkaiden kaatamista vuorotellen niin, että saat raidallisen lopputuloksen.
- Koristele ohuiksi leikatuilla luumusiivuilla ja halutessasi syötävillä kukilla. Nauti!
Tiesitkö?
Oh My Goodness -kahvilan entisen yrittäjän Johannes Laineen mukaan kunnia mango-punajuuri-chiavanukkaan reseptistä kuuluu kahvilan entiselle työntekijälle Julialle.
”Siitä tuli heti kahvilamme suosituin tuote. Kerrosvanukas näyttää kauniilta vitriinissä ja Instagram-kuvissa. Yrittäjänä olen oppinut, että moni valitsee ruoan visuaalisista syistä. Aamupalaamme kehuttiinkin Helsingin värikkäimmäksi”, Johannes kertoo.
Johannes Laineen haastattelu: Sinimaria Halonen; ruokakuvan stailaus: Anu Brask.

Passionhedelmä-vanukasleivokset – portugalilaisten Pastéis de Belém -leivosten inspiroima resepti
Maku

Kookospannacotta – kardemummalla ja vaniljalla säväytetty vanukas maistuu taivaalliselta paahdettujen appelsiiniviipaleiden kanssa
Maku

Vegaaninen marenki valmistuu helposti kikherneliemestä – rakenne on täydellisen rapea ja sisus herkullisen sitkeä
Meillä kotona

Anniina’s Kitchen -ruokavaikuttajan arrabbiatapestopasta on täyteläinen himoherkku – näin teet vegaanisen pastan lähikaupan antimista!

Vegaaninen pavlova on jälkkäripöydän kuningatar – poimi resepti!
Kotivinkki

Kookosriisipuuro – hauduta elämäsi paras riisipuuro ilman maitoa
Maku

Vegaaninen suklaamoussekakku – kuohkea unelmaherkku täytekeksipohjalla ja vadelmakoristeilla
Maku

Vegaaninen mansikkatrifle – superhelppo kerrosjälkiruoka, joka hurmaa kaikki!
Maku