


Oh My Goodnessin kerrosvanukas – vegaanikahvilan suositussa himoherkussa maistuvat mango ja punajuuri
25 min
Helsingin parhaaksi vegaaniravintolaksi valitun, sittemmin lopettaneen Oh My Goodness -kahvilan kerrosvanukas maistuu raikkaan kesäiseltä. Kerrosvanukas sopii erityisesti aamiaiseksi tai välipalaksi.
Reseptin ainekset
4 pientä annosta
Punajuuri-chiavanukas
5 dl
kaurajuomaa
1 dl
chiansiemeniä
tilkka
punajuurimehua väriksi
Mangovanukas
1 dl
mangokuutioita (pakaste)
1 dl
mangososetta
1–1½ dl
kookosmaitoa
Oh my goodnessin kerrosvanukas valmistuu näin:
- Valmista chiavanukas. Sekoita chiansiemenet kaurajuomaan huolellisesti. Lisää punajuurimehu ja sekoita.
- Anna turvota kylmässä vähintään 20 minuuttia tai yön yli. Sekoita uudestaan, kun puolet ajasta on mennyt.
- Valmista mangovanukas. Laita ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä täydellä teholla 1–2 minuuttia tai kunnes vanukas on tasaista.
- Kaada punajuuri-chiavanukasta annoslaseihin ja sen jälkeen mangovanukasta. Jatka vanukkaiden kaatamista vuorotellen niin, että saat raidallisen lopputuloksen.
- Koristele ohuiksi leikatuilla luumusiivuilla ja halutessasi syötävillä kukilla. Nauti!
Tiesitkö?
Oh My Goodness -kahvilan entisen yrittäjän Johannes Laineen mukaan kunnia mango-punajuuri-chiavanukkaan reseptistä kuuluu kahvilan entiselle työntekijälle Julialle.
”Siitä tuli heti kahvilamme suosituin tuote. Kerrosvanukas näyttää kauniilta vitriinissä ja Instagram-kuvissa. Yrittäjänä olen oppinut, että moni valitsee ruoan visuaalisista syistä. Aamupalaamme kehuttiinkin Helsingin värikkäimmäksi”, Johannes kertoo.
Johannes Laineen haastattelu: Sinimaria Halonen; ruokakuvan stailaus: Anu Brask.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat