Maku

Oh my goodnessin kerrosvanukas – vegaanikahvilan suositussa himoherkussa maistuvat mango ja punajuuri

25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
Helsingin parhaaksi vegaaniravintolaksi valitun, sittemmin lopettaneen Oh My Goodness -kahvilan kerrosvanukas maistuu raikkaan kesäiseltä. Kerrosvanukas sopii erityisesti aamiaiseksi tai välipalaksi.
VE
GL
4.9
0
Julkaistu: 19.1.2022


Reseptin ainekset (4 pientä annosta )

Punajuuri-chiavanukas

  • 5 dl kaurajuomaa
  • 1 dl chiansiemeniä
  • tilkka punajuurimehua väriksi

Mangovanukas

  • 1 dlmangokuutioita (pakaste)
  • 1 dl mangososetta
  • 1½ dl kookosmaitoa
Tulosta

Oh my goodnessin kerrosvanukas valmistuu näin:

  1. Valmista chiavanukas. Sekoita chiansiemenet kaurajuomaan huolellisesti. Lisää punajuurimehu ja sekoita.
  2. Anna turvota kylmässä vähintään 20 minuuttia tai yön yli. Sekoita uudestaan, kun puolet ajasta on mennyt.
  3. Valmista mangovanukas. Laita ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä täydellä teholla 1–2 minuuttia tai kunnes vanukas on tasaista.
  4. Kaada punajuuri-chiavanukasta annoslaseihin ja sen jälkeen mangovanukasta. Jatka vanukkaiden kaatamista vuorotellen niin, että saat raidallisen lopputuloksen.
  5. Koristele ohuiksi leikatuilla luumusiivuilla ja halutessasi syötävillä kukilla. Nauti!

Tiesitkö?

Oh My Goodness -kahvilan entisen yrittäjän Johannes Laineen mukaan kunnia mango-punajuuri-chiavanukkaan reseptistä kuuluu kahvilan entiselle työntekijälle Julialle.

”Siitä tuli heti kahvilamme suosituin tuote. Kerrosvanukas näyttää kauniilta vitriinissä ja Instagram-kuvissa. Yrittäjänä olen oppinut, että moni valitsee ruoan visuaalisista syistä. Aamupalaamme kehuttiinkin Helsingin värikkäimmäksi”, Johannes kertoo.

Johannes Laineen haastattelu: Sinimaria Halonen; ruokakuvan stailaus: Anu Brask.

Kommentoi »