Nyhtöbataatti – uunissa makeaksi karamellisoituva juures saa särmää teriyakikastikkeesta

1 h 20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen1 h
Nyhtöbataatti muuttuu uunissa upean karamellimaiseksi, ja sen nyhtäminen haarukalla on helppoa kuin mikä. Täytteen voi tarjota kaupassa valmiina myytävistä tortillaveneistä avokado- ja paprikasuikaleiden, silputun korianterin ja mangosalsan kanssa. Ja ei kun herkuttelemaan!
GL
VE
0
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (6 annosta)

  • 1 kgbataattia
  • ¾ dlteriyakikastiketta
  • ¾—1 tlsuolaa
  • ¼ tl mustapippuria
Tulosta

Nyhtöbataatti valmistetaan näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kääri bataatit folioon ja kypsennä niitä uunin keskitasolla tunnin ajan.
  2. Anna bataattien jäähtyä hetki ja kuori ne. Kuori irtoaa helposti kevyesti vetämällä.
  3. Nyhdä bataatit haarukoiden avulla kulhoon ja mausta teriyakikastikkeella, suolalla ja pippurilla. Tarjoa nyhtöbataatti tortillan täytteenä.
MITÄ PIDIT?
0