Herukkapiirakat heittivät kuperkeikan! Siirappisen taikinakuoren alla odottaa kirpsakka mustaherukkayllätys
40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
20 minSiirappisen kaurataikinakuoren, sopivasti kirpsakoiden mustaherukoiden ja pehmeän vaniljakastikkeen täydellinen liitto. Siitä on nurinpäin-herukkapiirakat tehty!
GL
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 19.8.2020

Herukkapiirakat heittivät kuperkeikan! Siirappisen taikinakuoren alla odottaa kirpsakka mustaherukkayllätys
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 100 gvoita tai margariinia
- 1 dlsokeria
- 2 rkltummaa siirappia
- 1muna
- 3 dlkaurajauhoja (gluteenittomia)
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 tlvaniljasokeria
Täyte
- 6 dlmustaherukoita
- ½ dlsokeria
Nurinpäin-herukkapiirakat valmistuvat näin:
- Sulata rasva. Lisää sokeri, siirappi ja muna. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri taikinaan.
- Sokeroi marjat. Jaa marjaseos kuuteen annosvuokaan (Ø noin 10 cm) tai yhteen isoon piirakkavuokaan.
- Jaa taikina kuuteen osaan. Painele taikinapaloista käsin litteä, vähän piirakkavuokaa pienempi levy. Pane taikinalevy marjojen päälle. Voit myös lusikoida taikinanokareita tasaisesti marjojen päälle.
- Paista piirakoita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarjoa piirakoiden kanssa vaniljakastiketta (ohje täällä) tai -jäätelöä.

Mustaherukkapiirakka on oikea kahvipöydän kaunotar! Helppo herkku syntyy ilman turhaa kikkailua ja maistuu silti taivaalliselta
Maku

Punaherukkapiirakka – herkku, jota rakastavat sekä juustokakun että marjapiirakan ystävät
Maku

Britapiirakka yhdistää raikkaat punaherukat ja makean marengin – loppukesän uusi suosikkileivonnainen on tässä
Kotivinkki

Mustaherukkakakku – marenkikreemillä kuorrutetun unelmaherkun juju paljastuu kakkua leikatessa
Maku

Valkosuklaa-mustaherukkapalat
Maku

Paistettu valkosuklaa-mustaherukkajuustokakku
Maku

Herukkahentuset
Maku

Suklaiset mustaherukka-mantelipikkuleivät
Maku

Mustaherukkapannacotta – täyteläistä ja sopivan kirpeää
Kotivinkki