


Herukkapiirakat heittivät kuperkeikan! Siirappisen taikinakuoren alla odottaa kirpsakka yllätys
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Siirappisen kaurataikinakuoren, sopivasti kirpsakoiden mustaherukoiden ja pehmeän vaniljakastikkeen täydellinen liitto. Siitä on nurinpäin-herukkapiirakat tehty!
Reseptin ainekset
6 annosta
100 g
voita tai margariinia
1 dl
sokeria
2 rkl
tummaa siirappia
1
muna
3 dl
kaurajauhoja (gluteenittomia)
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
Täyte
6 dl
mustaherukoita
½ dl
sokeria
Nurinpäin-herukkapiirakat – ohje:
- Sulata rasva. Lisää sokeri, siirappi ja muna. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri taikinaan.
- Sokeroi marjat. Jaa marjaseos kuuteen annosvuokaan (Ø noin 10 cm) tai yhteen isoon piirakkavuokaan.
- Jaa taikina kuuteen osaan. Painele taikinapaloista käsin litteä, vähän piirakkavuokaa pienempi levy. Pane taikinalevy marjojen päälle. Voit myös lusikoida taikinanokareita tasaisesti marjojen päälle.
- Paista piirakoita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarjoa piirakoiden kanssa vaniljakastiketta tai -jäätelöä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat