Kotivinkki

Herukkapiirakat heittivät kuperkeikan! Siirappisen taikinakuoren alla odottaa kirpsakka mustaherukkayllätys – näin leivot suloiset herkut

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Siirappisen kaurataikinakuoren, sopivasti kirpsakoiden mustaherukoiden ja pehmeän vaniljakastikkeen täydellinen liitto. Siitä on nurinpäin-herukkapiirakat tehty!
GL
4
0
Julkaistu: 19.8.2020


Ainekset (6 annosta)

  • 100 gvoita tai margariinia
  • 1 dlsokeria
  • 2 rkltummaa siirappia
  • 1muna
  • 3 dlkaurajauhoja (gluteenittomia)
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria

Täyte

  • 6 dlmustaherukoita
  • ½ dlsokeria
Tulosta

Nurinpäin-herukkapiirakat valmistuvat näin:

  1. Sulata rasva. Lisää sokeri, siirappi ja muna. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri taikinaan.
  2. Sokeroi marjat. Jaa marjaseos kuuteen annosvuokaan (Ø noin 10 cm) tai yhteen isoon piirakkavuokaan.
  3. Jaa taikina kuuteen osaan. Painele taikinapaloista käsin litteä, vähän piirakkavuokaa pienempi levy. Pane taikinalevy marjojen päälle. Voit myös lusikoida taikinanokareita tasaisesti marjojen päälle.
  4. Paista piirakoita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarjoa piirakoiden kanssa vaniljakastiketta (ohje täällä) tai -jäätelöä.
MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »