


Vaniljakastike – kruunaa makeat leivonnaiset ja jälkiruoat täydellisen kuohkealla kastikkeella
30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min
Vaniljakastike on niin helppo valmistaa itse, että kerran kokeiltuasi et enää osta valmiskastiketta! Herkullinen vaniljakastike sopii erinomaisesti esimerkiksi raparperipiirakan sekä omena- ja marjaleivonnaisten kaveriksi.
Reseptin ainekset
6 annosta
Vaniljakastike
2
keltuaista
4 dl
kevyt- tai täysmaitoa
2 rkl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
½ tl
vaniljajauhetta (esim. Urtekram)
Lisäksi
1 dl
kuohu- tai vispikermaa
Vaniljakastike – ohje:
- Sekoita keltuaiset, maito, sokeri ja perunajauhot kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Älä keitä.
- Jäähdytä esimerkiksi kylmävesihauteessa. Lisää vaniljajauhe.
- Vaahdota kerma ja sekoita vaniljakastikkeeseen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat