Maku

Nopeat rahkamunkit

30 min
4.4
13

Nopeat rahkamunkit

Haluatko nopeasti valmistuvat munkit? Leivinjauheella kohotettu taikina valmistuu vikkelästi. Näiden suloisten rahkamunkkien maun salaisuus on appelsiininkuoressa. Kokeile myös sitruunaa!
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 50 gvoita
  • 250 gmaitorahkaa
  • 1 kplmunaa
  • 2 rklappelsiinitäysmehua
  • 2 tlappelsiininkuoriraastetta (luomu)

Kuorrutus

  • 100 gvalkosuklaata
  • 3 rklkoristerakeita (esim. Tutti Frutti crush)

Lisäksi

  • Paistamiseen 1 litra rypsiöljyä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Sekoita kuivat aineet kulhossa.

Sulata voi. Lisää voisula, rahka, muna, appelsiinimehu ja kuoriraaste jauhoseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Pyörittele taikina jauhotetuin käsin ruokalusikallisen kokoisiksi palloiksi. Jätä taikinapallot odottamaan työlaudalle.

Lämmitä öljy isossa padassa 170–180 asteiseksi. Laske reikäkauhalla varovasti 4–5 taikinapalloa paistumaan öljyyn. Paista ne kullanruskeiksi välillä käännellen, yhteensä noin 4 minuuttia.

Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Paista kaikki munkit samalla tavoin.

Anna leivonnaisten jäähtyä ennen kuorruttamista. Jos et kuorruta munkkeja, pyörittele ne lämpiminä erikoishienossa sokerissa.

Kuorruta jäähtyneet pienet pikamunkit sulatetulla valkosuklaalla ja koristerakeilla.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä