


Nopeat rahkamunkit – täydelliset vappuherkut valmistuvat ilman kohotusta ja odottelua
30 min
Nopeat rahkamunkit valmistuvat vikkelästi, sillä taikina kohotetaan leivinjauheella. Näiden suloisten rahkamunkkien maun salaisuus on appelsiininkuoressa. Kokeile myös sitruunaa!
Reseptin ainekset
20 kpl
Nopeat rahkamunkit
2½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
¼ tl
suolaa
50 g
voita
250 g
maitorahkaa
1
muna
2 rkl
appelsiinitäysmehua
2 tl
appelsiininkuoriraastetta (luomu)
Kuorrutus
100 g
valkosuklaata
3 rkl
koristerakeita (esim. Tutti Frutti crush)
Paistamiseen
1 l
rypsiöljyä
Nopeat rahkamunkit – ohje:
- Sekoita kuivat aineet kulhossa.
- Sulata voi. Lisää voisula, rahka, muna, appelsiinimehu ja kuoriraaste jauhoseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Pyörittele taikina jauhotetuin käsin ruokalusikallisen kokoisiksi palloiksi. Jätä taikinapallot odottamaan työlaudalle.
- Lämmitä öljy isossa padassa 170–180 asteiseksi. Laske reikäkauhalla varovasti 4–5 taikinapalloa paistumaan öljyyn. Paista ne kullanruskeiksi välillä käännellen, yhteensä noin 4 minuuttia.
- Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Paista kaikki munkit samalla tavoin.
- Anna leivonnaisten jäähtyä ennen kuorruttamista. Jos et kuorruta munkkeja, pyörittele ne lämpiminä erikoishienossa sokerissa.
- Kuorruta jäähtyneet rahkamunkit sulatetulla valkosuklaalla ja koristerakeilla.
Vinkki!
- Katso myös suosittu sitruunaisten rahkamunkkien ohje.
- Vai etsitkö sittenkin perinteisten munkkien ohjetta? Kurkkaa tämä munkkireseptimme, jolla pyöräytät varmasti elämäsi parhaat munkit!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat