Maku

Nopeat rahkamunkit – täydelliset vappuherkut valmistuvat ilman kohotusta ja odottelua

30 min
4.32
13

Nopeat rahkamunkit valmistuvat vikkelästi, sillä taikina kohotetaan leivinjauheella. Näiden suloisten rahkamunkkien maun salaisuus on appelsiininkuoressa. Kokeile myös sitruunaa!
Tulosta
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (20 kpl)

Nopeat rahkamunkit

  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 50 gvoita
  • 250 gmaitorahkaa
  • 1 kplmunaa
  • 2 rklappelsiinitäysmehua
  • 2 tlappelsiininkuoriraastetta (luomu)

Kuorrutus

  • 100 gvalkosuklaata
  • 3 rklkoristerakeita (esim. Tutti Frutti crush)

Paistamiseen

  • 1 lrypsiöljyä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Nopeat rahkamunkit valmistuvat näin:

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
  2. Sulata voi. Lisää voisula, rahka, muna, appelsiinimehu ja kuoriraaste jauhoseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  3. Pyörittele taikina jauhotetuin käsin ruokalusikallisen kokoisiksi palloiksi. Jätä taikinapallot odottamaan työlaudalle.
  4. Lämmitä öljy isossa padassa 170–180 asteiseksi. Laske reikäkauhalla varovasti 4–5 taikinapalloa paistumaan öljyyn. Paista ne kullanruskeiksi välillä käännellen, yhteensä noin 4 minuuttia.
  5. Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Paista kaikki munkit samalla tavoin.
  6. Anna leivonnaisten jäähtyä ennen kuorruttamista. Jos et kuorruta munkkeja, pyörittele ne lämpiminä erikoishienossa sokerissa.
  7. Kuorruta jäähtyneet munkit sulatetulla valkosuklaalla ja koristerakeilla.

Vinkki!

Etsitkö perinteisten munkkien ohjetta? Kurkkaa tämä suosittu munkkireseptimme, jolla pyöräytät varmasti elämäsi parhaat munkit!

MITÄ PIDIT?
4.32