


Rahkamunkit – Irman ihanan sitruunaiset vappupallerot viedään käsistä
1 h 45 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 45 min
Rahkamunkit leivotaan nyt lukijamme Irman tapaan ihanan sitruunaisena versiona. Rapeakuorisissa munkeissa on mehevän pehmeä sisus.
Reseptin ainekset
35 kpl
Rahkamunkit
50 g
tuorehiivaa
3 dl
maitoa
400 g
sitruunarahkaa
1
sitruunan mehu ja raastettu kuori
1
muna
1 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1 rkl
kardemummaa
1 tl
suolaa
14 dl
vehnäjauhoja
1½ dl
juoksevaa rypsiöljyvalmistetta (Sunnuntai)
Paistaminen
9 dl
rypsiöljyä (tai 1 kg kookosrasvaa, esim. Cocos)
Pinnalle
1 dl
sokeria
1 tl
sitruunan kuorta raastettuna
Rahkamunkit – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää rahka, sitruunan mehu ja kuori.
- Sekoita muna, sokeri ja vaniljasokeri erillisessä kulhossa niin, että ne vaahtoavat vähän ja yhdistä maitorahkaseokseen.
- Lisää mausteet ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot vähitellen taikinaan, kunnes se irtoaa astian reunoista.
- Lisää viimeisenä rypsiöljyvalmiste. Valmis taikina on löysää ja tarttuu hieman käsiin.
- Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa noin puoli tuntia.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Pyörittele taikinasta käsin pieniä pyöreitä palloja ja laita ne pellille leivinpaperin päälle. Palloista ei tule aivan sileitä. Peitä ne leivinliinalla odottamaan paistoa.
- Kuumenna öljy tai rasva paksupohjaisessa kattilassa. Paistorasva on riittävän kuumaa, kun se on 170–180-asteista. Paista munkit rasvassa kypsiksi ja kullanruskeiksi. Nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
- Pyörittele rahkamunkit sokerissa, johon voit raastaa mukaan myös sitruunan kuoriraastetta.
Vinkki!
Etsitkö sittenkin perinteistä ohjetta? Kurkkaa siinä tapauksessa herkullisten munkkien ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat