Rahkamunkit – Irman ihanan sitruunaiset vappupallerot viedään käsistä
1 h 45 min
{
Aktiivinen
1 h Passiivinen
45 minRahkamunkit leivotaan nyt lukijamme Irman tapaan ihanan sitruunaisena versiona. Rapeakuorisissa munkeissa on mehevän pehmeä sisus.
KA
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.4.2019

Rahkamunkit – Irman ihanan sitruunaiset vappupallerot viedään käsistä
Ainekset (35 kpl)
Rahkamunkit
- 50 gtuorehiivaa
- 3 dlmaitoa
- 400 gsitruunarahkaa
- 1sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 1muna
- 1 dlsokeria
- 1 rklvaniljasokeria
- 1 rklkardemummaa
- 1 tlsuolaa
- 14 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dljuoksevaa rypsiöljyvalmistetta (Sunnuntai)
Paistaminen
- 9 dl rypsiöljyä (tai 1 kg kookosrasvaa, esim. Cocos)
Pinnalle
- 1 dlsokeria
- 1 tlsitruunan kuorta raastettuna
Rahkamunkit valmistuvat näin:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää rahka, sitruunan mehu ja kuori.
- Sekoita muna, sokeri ja vaniljasokeri erillisessä kulhossa niin, että ne vaahtoavat vähän ja yhdistä maitorahkaseokseen.
- Lisää mausteet ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot vähitellen taikinaan, kunnes se irtoaa astian reunoista.
- Lisää viimeisenä rypsiöljyvalmiste. Valmis taikina on löysää ja tarttuu hieman käsiin.
- Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa noin puoli tuntia.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Pyörittele taikinasta käsin pieniä pyöreitä palloja ja laita ne pellille leivinpaperin päälle. Palloista ei tule aivan sileitä. Peitä ne leivinliinalla odottamaan paistoa.
- Kuumenna öljy tai rasva paksupohjaisessa kattilassa. Paistorasva on riittävän kuumaa, kun se on 170–180-asteista. Paista munkit rasvassa kypsiksi ja kullanruskeiksi. Nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
- Pyörittele rahkamunkit sokerissa, johon voit raastaa mukaan myös sitruunan kuoriraastetta.
Vinkki!
Etsitkö sittenkin perinteistä ohjetta? Kurkkaa siinä tapauksessa herkullisten munkkien resepti.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.9