Maku

Uudet perunat – näillä ohjeilla keität kesän herkullisimmat potut!

30 min
{
Aktiivinen10 min
Passiivinen20 min
Uudet perunat ovat kaikkien rakastama alkukesän herkku. Täydellisiin perunoihin tarvitaan vain muutamia tuttuja raaka-aineita. Näillä ohjeilla onnistut varmasti!
GL
KA
LA
MA
MU
4.13
0
Kuvat Riikka Kantinkoski


Ainekset (10 annosta)

Uudet perunat

  • 3000 guutta perunaa
  • 2 tlsuolaa
  • 100 gtuoretta tilliä
Tulosta

Uudet perunat keitetään näin:

  1. Pese uudet perunat kylmässä vedessä juuri ennen keittämistä. Hankaa hento kuori irti käsin, juuresharjalla tai veitsellä. Jos keittäminen viivästyy, siirrä pestyt perunat kylmään veteen odottamaan.
  2. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää teelusikallinen suolaa vesilitraa kohden. Lisää perunat kokojärjestyksessä: ensin isot ja muutaman minuutin kuluttua pienet. Lisää päälle 2/3 tillistä varsineen. Vettä tulee olla sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät.
  3. Keitä uusia perunoita 15–20 minuuttia hiljalleen poreillen. Kokeile kypsyyttä tikulla tai terävän veitsen kärjellä. Perunat ovat valmiita, kun ne ovat lähes kypsiä.
  4. Valuta vesi pois, nappaa tillinvarret pois ja nosta kattila hetkeksi liedelle, jotta kosteus höyryää pois. Peitä perunat talouspaperilla ja kannella. Anna seistä hetki.
  5. Kaada kesän uudet perunat lämmitettyyn tarjoilukulhoon ja koristele tillillä.

Vinkki!

Tarjoa uudet perunat esimerkiksi voisulan, perinteisen munakastikkeen, sillikaviaarin, lasimestarin silakoiden tai limegraavattujen silakkafileiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.13