Maku

Sillikaviaari retiiseillä ja leipämuruilla

25 min
5
0

Sillikaviaari retiiseillä ja leipämuruilla

MU
0
5
Sillikaviaari on juhannuspöydän paras herkku. Silputut retiisit antavat kesäiselle sillikaviaarille kirpeyttä ja rouheana lisänä on rapeaksi paistettuja ruisleipämuruja. 
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplpunasipulia (pientä)
  • 5 kplretiisejä (puoli nippua)
  • 250 gmaustesilliä (matjessilliä 1 prk + sillilientä 1 rkl)
  • 100 gtuorejuustoa (maustamatonta)
  • 2 dlranskankermaa (rasvaa 28 %) (tai kermaviiliä)
  • 1-2 rklkapriksia (pieniä)
  • 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 1/4 tlmustapippuria

Ruisleipämurut

  • 200 gruisleipäviipaletta
  • 25 gvoita

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Valmista sillikaviaari näin:

Tee ensin ruisleipämurut paistamalla murusteltu ruisleipä voissa rapeaksi. Levitä murut jäähtymään talouspaperin päälle.

Kuori ja hienonna sipuli ja leikkaa huuhdotut retiisit pieniksi kuutioiksi. Valuta sillipalat liemestään (säästä 1 rkl lientä) ja leikkaa sillit pieniksi paloiksi.

Notkista tuorejuusto silliliemellä. Lisää ranskankerma tai kermavilli, silli- ja retiisipalat, kaprikset sekä tilli- ja sipulisilppu. Mausta seos mustapippurilla.

Jaa sillikaviaari pieniin laseihin. Ripottele pinnalle ruisleipärouhetta ja koristele retiisiviipaleilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä