


Sillikaviaari retiiseillä ja leipämuruilla
25 min
Sillikaviaari on juhannuspöydän paras herkku. Silputut retiisit antavat kesäiselle sillikaviaarille kirpeyttä ja rouheana lisänä on rapeaksi paistettuja ruisleipämuruja.
Reseptin ainekset
6 annosta
1 kpl
punasipulia (pientä)
5 kpl
retiisejä (puoli nippua)
250 g
maustesilliä (matjessilliä 1 prk + sillilientä 1 rkl)
100 g
tuorejuustoa (maustamatonta)
2 dl
ranskankermaa (rasvaa 28 %) (tai kermaviiliä)
1-2 rkl
kapriksia (pieniä)
3 rkl
tuoretta tilliä (hienonnettuna)
1/4 tl
mustapippuria
Ruisleipämurut
200 g
ruisleipäviipaletta
25 g
voita
Valmista sillikaviaari näin:
- Tee ensin ruisleipämurut paistamalla murusteltu ruisleipä voissa rapeaksi. Levitä murut jäähtymään talouspaperin päälle.
- Kuori ja hienonna sipuli ja leikkaa huuhdotut retiisit pieniksi kuutioiksi. Valuta sillipalat liemestään (säästä 1 rkl lientä) ja leikkaa sillit pieniksi paloiksi.
- Notkista tuorejuusto silliliemellä. Lisää ranskankerma tai kermavilli, silli- ja retiisipalat, kaprikset sekä tilli- ja sipulisilppu. Mausta seos mustapippurilla.
- Jaa sillikaviaari pieniin laseihin. Ripottele pinnalle ruisleipärouhetta ja koristele retiisiviipaleilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat