Maku

Lasimestarin silakka

4 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
4 h
Äidin reseptillä saa takuuvarmasti hyvää lasimestarin silakkaa
4.6
0


Ainekset (6 annosta)

  • 300 gsilakkafileitä

Mausteliemi 1

  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • 2 dlvettä
  • 2 rklmerisuolaa

Mausteliemi 2

  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • 1 dlsokeria
  • 2 dlvettä

Lisäkkeet

  • 1 kplsipuli
  • 2 kplporkkanaa
  • laakerinlehtiä
  • maustepippureita
Tulosta

Tee silakkafileille mausteliemi. Sekoita etikka, vesi ja merisuola ja kaada se astiaan silakkafileiden päälle. Anna maustua yön yli tai vähintään 4 tuntia.

Keitä uusi liemi etikasta, sokerista ja vedestä. Anna sen jäähtyä. 

Viipaloi sillä aikaa sipuli renkaiksi ja porkkanat viipaleiksi. 

Lado lasipurkkiin kerroksittain silakoita, sipulirenkaita, porkkanaviipaleita, laakerinlehtiä ja maustepippureita. 

Kaada päälle mausteliemi. 

MITÄ PIDIT?
4.6
Kommentoi »