Lasimestarin silakka

4 h 20 min
5
0

Lasimestarin silakka

Äidin reseptillä saa takuuvarmasti hyvää lasimestarin silakkaa
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 300 gsilakkafileitä

Mausteliemi 1

  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • 2 dlvettä
  • 2 rklmerisuolaa

Mausteliemi 2

  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • 1 dlsokeria
  • 2 dlvettä

Lisäkkeet

  • 1 kplsipuli
  • 2 kplporkkanaa
  • laakerinlehtiä
  • maustepippureita

Tee näin

4 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN4 h

Tee silakkafileille mausteliemi. Sekoita etikka, vesi ja merisuola ja kaada se astiaan silakkafileiden päälle. Anna maustua yön yli tai vähintään 4 tuntia.

Keitä uusi liemi etikasta, sokerista ja vedestä. Anna sen jäähtyä. 

Viipaloi sillä aikaa sipuli renkaiksi ja porkkanat viipaleiksi. 

Lado lasipurkkiin kerroksittain silakoita, sipulirenkaita, porkkanaviipaleita, laakerinlehtiä ja maustepippureita. 

Kaada päälle mausteliemi. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä