


Limegraavatut silakkafileet
12 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 12 h 0 min
Raikkaat limegraavatut silakkafileet ovat herkullinen kaveri uusille perunoille. Valmista silakat jo tarjoilua edeltävänä päivänä ja anna maustua yön yli.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
silakkafileitä
½–1 tl
hienoa merisuolaa
Liemi
1 dl
vettä
½ dl
väkiviinaetikkaa
½ dl
limettimehua
1 tl
raastettua limetin kuorta
2 rkl
sokeria
10
maustepippuria
4–5
kaffirlimetinlehteä
Tarjoiluun
2 rkl
tilliä
Limegraavatut silakkafileet valmistuvat näin:
- Mittaa liemen ainekset kattilaan. Kiehauta seos, ja nosta kattila sivuun. Anna jäähtyä.
- Poista liemen jäähtyessä silakoista nahka ja selkäevät repäisemällä. Suolaa fileet ja nosta ne reunalliseen astiaan.
- Kaada kalojen päälle jäähtynyt liemi. Peitä astia kelmulla ja nosta viileään maustumaan yön ajaksi.
- Silppua silakoiden sekaan tilliä. Tarjoa limegraavatut silakkafileet uusien perunoiden kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat