0(0)
Limegraavatut silakkafileet
Gluteeniton
Munaton
Maidoton
Laktoositon
12 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 12 h
Raikkaat limegraavatut silakkafileet ovat herkullinen kaveri uusille perunoille. Valmista silakat jo tarjoilua edeltävänä päivänä ja anna maustua yön yli.
9.6.2015
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
400 gsilakkafileitä
½–1 tlhienoa merisuolaa
Liemi
1 dlvettä
½ dlväkiviinaetikkaa
½ dllimettimehua
1 tlraastettua limetin kuorta
2 rklsokeria
10maustepippuria
4–5kaffirlimetinlehteä
Tarjoiluun
2 rkltilliä

Limegraavatut silakkafileet valmistuvat näin:

  1. Mittaa liemen ainekset kattilaan. Kiehauta seos, ja nosta kattila sivuun. Anna jäähtyä.
  2. Poista liemen jäähtyessä silakoista nahka ja selkäevät repäisemällä. Suolaa fileet ja nosta ne reunalliseen astiaan.
  3. Kaada kalojen päälle jäähtynyt liemi. Peitä astia kelmulla ja nosta viileään maustumaan yön ajaksi.
  4. Silppua silakoiden sekaan tilliä. Tarjoa limegraavatut silakkafileet uusien perunoiden kanssa.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.