Limegraavatut silakkafileet
12 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
12 h Raikkaat limegraavatut silakkafileet ovat herkullinen kaveri uusille perunoille. Valmista silakat jo tarjoilua edeltävänä päivänä ja anna maustua yön yli.
GL
MU
MA
LA
0
Kuvat
Julkaistu 9.6.2015

Limegraavatut silakkafileet
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 400 gsilakkafileitä
- ½–1 tlhienoa merisuolaa
Liemi
- 1 dlvettä
- ½ dlväkiviinaetikkaa
- ½ dllimettimehua
- 1 tlraastettua limetin kuorta
- 2 rklsokeria
- 10maustepippuria
- 4–5kaffirlimetinlehteä
Tarjoiluun
- 2 rkltilliä
Limegraavatut silakkafileet valmistuvat näin:
- Mittaa liemen ainekset kattilaan. Kiehauta seos, ja nosta kattila sivuun. Anna jäähtyä.
- Poista liemen jäähtyessä silakoista nahka ja selkäevät repäisemällä. Suolaa fileet ja nosta ne reunalliseen astiaan.
- Kaada kalojen päälle jäähtynyt liemi. Peitä astia kelmulla ja nosta viileään maustumaan yön ajaksi.
- Silppua silakoiden sekaan tilliä. Tarjoa limegraavatut silakkafileet uusien perunoiden kanssa.