Kotivinkki

Limegraavatut silakkafileet

12 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
12 h
Raikkaat limegraavatut silakkafileet ovat herkullinen kaveri uusille perunoille. Valmista silakat jo tarjoilua edeltävänä päivänä ja anna maustua yön yli.
GL
MU
MA
LA
0
0
Julkaistu 9.6.2015


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 400 gsilakkafileitä
  • ½–1 tlhienoa merisuolaa

Liemi

  • 1 dlvettä
  • ½ dlväkiviinaetikkaa
  • ½ dllimettimehua
  • 1 tlraastettua limetin kuorta
  • 2 rklsokeria
  • 10maustepippuria
  • 4–5kaffirlimetinlehteä

Tarjoiluun

  • 2 rkltilliä
Tulosta

Limegraavatut silakkafileet valmistuvat näin:

  1. Mittaa liemen ainekset kattilaan. Kiehauta seos, ja nosta kattila sivuun. Anna jäähtyä.
  2. Poista liemen jäähtyessä silakoista nahka ja selkäevät repäisemällä. Suolaa fileet ja nosta ne reunalliseen astiaan.
  3. Kaada kalojen päälle jäähtynyt liemi. Peitä astia kelmulla ja nosta viileään maustumaan yön ajaksi.
  4. Silppua silakoiden sekaan tilliä. Tarjoa limegraavatut silakkafileet uusien perunoiden kanssa.
Kommentoi »