Kotivinkki

Mustikka-tattaripuuro – voiko aamu ihanammin alkaa!

25 min
0
0

Mustikka-tattaripuuro – voiko aamu ihanammin alkaa!

Gluteeniton tattaripuuro hellii vatsaa. Keitä tattarisuurimoista kookosmaidon ja mustikoiden kanssa pehmeä puuro ja tarjoa se marjojen, pähkinäsekoituksen sekä omenahillon kera.
Teksti Marita Suontausta
Kuvat Lisa Björner/Idecor Images
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 dlkokonaisia tattarisuurimoita
  • 5 dlvettä
  • 2 dlkookosmaitoa
  • 1 dlpakastettuja mustikoita
  • ½ tljauhettua kardemummaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • ripaus kanelia
  • ½ tlsuolaa

Lisäksi

  • pähkinäsekoitusta
  • mustikoita
  • paahdettuja kookoslastuja tai -hiutaleita
  • hunajaa tai vaahterasiirappia
  • omenasosetta
  • maitoa tai esim. kookosmaitojuomaa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

1. Huuhtele tattarisuurimot hyvin. Kuumenna vesi ja kookosmaito kiehuvaksi.

2. Sekoita joukkoon tattarisuurimot, mustikat, kardemumma, vanilja ja kaneli. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Mausta tattaripuuro lopuksi suolalla.

3. Tarjoa tattaripuuro pähkinäsekoituksen, mustikoiden, paahdettujen kookoslastujen, hunajan, omenahillon ja lempimaitosi kanssa.

Suosittelemme myös näitä

Tattariomenapuuro

Tuorepuuro chia-siemenistä ja kookosmaidosta

Spelttimannapuuro ja karamellisoidut päärynät

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä