


Mustikka-kardemumma-rahkapullat
Rahkapullat kuuluvat olennaisesti pääsiäiseen, ja lisämakua kardemummaiset pullat saavat mustikasta.
Reseptin ainekset
12 kpl
200 g
voita
5 dl
maitoa
50 g
hiivaa
2 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
15 dl
vehnäjauhoja
Täyte
400 g
vaniljarahkaa
2 kpl
munaa (säästä hieman voiteluun)
1 1/2 dl
mustikoita
- Lämmitä maito ja voi varovaisesti kattilassa noin kädenlämpöiseksi.
- Liota hiiva joukkoon ja lisää kardemumma ja sokeri.
- Sekoita puuhaarukalla joukkoon osa jauhoista ja alusta sitten loput käsin, lopeta jauhojen lisääminen, kun taikina tarttuu kulhosta ja tuntuu kimmoisalta.
- Anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi (n. 30 minuuttia).
- Jaa kohonnut taikina 12 osaan, pyörittele pulliksi ja jätä reilusti kohoamisvaraa. Anna kohota n. 30 minuuttia.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Painele pulliin syvennys lasin tai muun keittiökapineen avulla, voitele pullat munalla (ota hieman munaa talteen rahkaseoksesta).
- Yhdistä rahkat ja muna, sekoita tasaiseksi.
- Täytä syvennykset rahkalla ja tiputtele päälle muutama mustikka (tuoreena tai pakasteena).
- Paista pullia keskitasolla noin 10–15 minuutin ajan.
Vinkki!
Katso myös suosittu sitruunaisten rahkapullien ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat