Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mustikka-kardemumma-rahkapullat

Rahkapullat kuuluvat olennaisesti pääsiäiseen, ja lisämakua kardemummaiset pullat saavat mustikasta.

21.3.2016
Reseptin ainekset
12 kpl
200 g
voita
5 dl
maitoa
50 g
hiivaa
2 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
15 dl
vehnäjauhoja
Täyte
400 g
vaniljarahkaa
2 kpl
munaa (säästä hieman voiteluun)
1 1/2 dl
mustikoita
  1. Lämmitä maito ja voi varovaisesti kattilassa noin kädenlämpöiseksi.
  2. Liota hiiva joukkoon ja lisää kardemumma ja sokeri.
  3. Sekoita puuhaarukalla joukkoon osa jauhoista ja alusta sitten loput käsin, lopeta jauhojen lisääminen, kun taikina tarttuu kulhosta ja tuntuu kimmoisalta.
  4. Anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi (n. 30 minuuttia).
  5. Jaa kohonnut taikina 12 osaan, pyörittele pulliksi ja jätä reilusti kohoamisvaraa. Anna kohota n. 30 minuuttia.
  6. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Painele pulliin syvennys lasin tai muun keittiökapineen avulla, voitele pullat munalla (ota hieman munaa talteen rahkaseoksesta).
  7. Yhdistä rahkat ja muna, sekoita tasaiseksi.
  8. Täytä syvennykset rahkalla ja tiputtele päälle muutama mustikka (tuoreena tai pakasteena).
  9. Paista pullia keskitasolla noin 10–15 minuutin ajan.

Vinkki!

Katso myös suosittu sitruunaisten rahkapullien ohje.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt