Maku

Mustikka-kardemumma-rahkapullat

5
5

Mustikka-kardemumma-rahkapullat

Rahkapullat kuuluvat olennaisesti pääsiäiseen, ja lisämakua kardemummaiset pullat saavat mustikasta.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 200 gvoita
  • 5 dlmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklkardemummaa
  • 15 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 400 gvaniljarahkaa
  • 2 kplmunaa (säästä hieman voiteluun)
  • 1 1/2 dlmustikoita

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Lämmitä maito ja voi varovaisesti kattilassa noin kädenlämpöiseksi.
Liota hiiva joukkoon ja lisää kardemumma ja sokeri.
Sekoita puuhaarukalla joukkoon osa jauhoista ja alusta sitten loput käsin, lopeta jauhojen lisääminen, kun taikina tarttuu kulhosta ja tuntuu kimmoisalta.
Anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi (n. 30 minuuttia).
Jaa kohonnut taikina 12 osaan, pyörittele pulliksi ja jätä reilusti kohoamisvaraa. Anna kohota n. 30 minuuttia.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Painele pulliin syvennys lasin tai muun keittiökapineen avulla, voitele pullat munalla (ota hieman munaa talteen rahkaseoksesta). Yhdistä rahkat ja muna, sekoita tasaiseksi.
Täytä syvennykset rahkalla ja tiputtele päälle muutama mustikka (tuoreena tai pakasteena).
Paista keskitasolla n. 10-15 minuutin ajan.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä