Mustikka-kardemumma-rahkapullat
kasvis
Rahkapullat kuuluvat olennaisesti pääsiäiseen, ja lisämakua kardemummaiset pullat saavat mustikasta.

Reseptin ainekset 12 kpl
200 gvoita
5 dlmaitoa
50 ghiivaa
2 dlsokeria
1 rklkardemummaa
15 dlvehnäjauhoja
Täyte
400 gvaniljarahkaa
2 kplmunaa (säästä hieman voiteluun)
1 1/2 dlmustikoita
- Lämmitä maito ja voi varovaisesti kattilassa noin kädenlämpöiseksi.
- Liota hiiva joukkoon ja lisää kardemumma ja sokeri.
- Sekoita puuhaarukalla joukkoon osa jauhoista ja alusta sitten loput käsin, lopeta jauhojen lisääminen, kun taikina tarttuu kulhosta ja tuntuu kimmoisalta.
- Anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi (n. 30 minuuttia).
- Jaa kohonnut taikina 12 osaan, pyörittele pulliksi ja jätä reilusti kohoamisvaraa. Anna kohota n. 30 minuuttia.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Painele pulliin syvennys lasin tai muun keittiökapineen avulla, voitele pullat munalla (ota hieman munaa talteen rahkaseoksesta).
- Yhdistä rahkat ja muna, sekoita tasaiseksi.
- Täytä syvennykset rahkalla ja tiputtele päälle muutama mustikka (tuoreena tai pakasteena).
- Paista keskitasolla noin 10–15 minuutin ajan.