4,1(9)
Mustikka-kardemumma-rahkapullat
kasvis
Rahkapullat kuuluvat olennaisesti pääsiäiseen, ja lisämakua kardemummaiset pullat saavat mustikasta.
Julkaistu 21.3.2016
Maku
Reseptin ainekset 12 kpl
200 gvoita
5 dlmaitoa
50 ghiivaa
2 dlsokeria
1 rklkardemummaa
15 dlvehnäjauhoja
Täyte
400 gvaniljarahkaa
2 kplmunaa (säästä hieman voiteluun)
1 1/2 dlmustikoita
  1. Lämmitä maito ja voi varovaisesti kattilassa noin kädenlämpöiseksi.
  2. Liota hiiva joukkoon ja lisää kardemumma ja sokeri.
  3. Sekoita puuhaarukalla joukkoon osa jauhoista ja alusta sitten loput käsin, lopeta jauhojen lisääminen, kun taikina tarttuu kulhosta ja tuntuu kimmoisalta.
  4. Anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi (n. 30 minuuttia).
  5. Jaa kohonnut taikina 12 osaan, pyörittele pulliksi ja jätä reilusti kohoamisvaraa. Anna kohota n. 30 minuuttia.
  6. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Painele pulliin syvennys lasin tai muun keittiökapineen avulla, voitele pullat munalla (ota hieman munaa talteen rahkaseoksesta).
  7. Yhdistä rahkat ja muna, sekoita tasaiseksi.
  8. Täytä syvennykset rahkalla ja tiputtele päälle muutama mustikka (tuoreena tai pakasteena).
  9. Paista keskitasolla noin 10–15 minuutin ajan.
5 kommenttia