Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sekoita ja paista! Mustikka-banaanileipä on marjakauden mutkattomin (ja makoisin) kakku

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Banaanileivän ihanassa kesäversiossa taikina pilkutetaan tuoreilla mustikoilla. Kaikki aineet vain sekoitetaan keskenään ja unohdetaan uuniin tunniksi. Miten helppoa ja hyvää!

29.7.2021
Reseptin ainekset
noin 15 palaa
3
kypsää banaania
100 g
voita sulatettuna
2½ dl
sokeria
2
munaa
5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
hienoa merisuolaa
1 rkl
kardemummaa
3 dl
mustikoita
Kuorrutus
2 dl
turkkilaista jogurttia
½ dl
tomusokeria
1
banaani
2 dl
mustikoita

Mustikka-banaanileipä valmistuu näin:

  1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa noin 1,5 litran vetoinen, suorakaiteen muotoinen leipävuoka leivinpaperilla.
  2. Muussaa banaanit haarukalla. Sulata voi. Yhdistä kulhossa banaanisose, voisula, sokeri ja munat. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, suola ja kardemumma. Lisää kuivat aineet ja mustikat nopeasti sekoittaen taikinaan.
  3. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 1 tunti. Anna jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.
  4. Mausta jogurtti tomusokerilla ja lusikoi mustikka-banaanileivän pinnalle. Viipaloi banaani ja ripottele mustikat kuorrutteen päälle.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt