Kotivinkki

Sekoita ja paista! Mustikka-banaanileipä on marjakauden mutkattomin (ja makoisin) kakku

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Banaanileivän ihanassa kesäversiossa taikina pilkutetaan tuoreilla mustikoilla. Kaikki aineet vain sekoitetaan keskenään ja unohdetaan uuniin tunniksi. Miten helppoa ja hyvää!
4
0
Julkaistu: 29.7.2021


Ainekset (noin 15 palaa)

  • 3kypsää banaania
  • 100 gvoita sulatettuna
  • 2½ dlsokeria
  • 2munaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ½ tlhienoa merisuolaa
  • 1 rklkardemummaa
  • 3 dlmustikoita

Kuorrutus

  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • ½ dltomusokeria
  • 1banaani
  • 2 dlmustikoita
Tulosta

Mustikka-banaanileipä valmistuu näin:

  1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa noin 1,5 litran vetoinen, suorakaiteen muotoinen leipävuoka leivinpaperilla.
  2. Muussaa banaanit haarukalla. Sulata voi. Yhdistä kulhossa banaanisose, voisula, sokeri ja munat. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, suola ja kardemumma. Lisää kuivat aineet ja mustikat nopeasti sekoittaen taikinaan.
  3. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 1 tunti. Anna jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.
  4. Mausta jogurtti tomusokerilla ja lusikoi mustikka-banaanileivän pinnalle. Viipaloi banaani ja ripottele mustikat kuorrutteen päälle.

Kommentoi »