4,2(6)
Sekoita ja paista! Mustikka-banaanileipä on marjakauden mutkattomin (ja makoisin) kakku
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Banaanileivän ihanassa kesäversiossa taikina pilkutetaan tuoreilla mustikoilla. Kaikki aineet vain sekoitetaan keskenään ja unohdetaan uuniin tunniksi. Miten helppoa ja hyvää!
Julkaistu 29.7.2021
Kotivinkki
Reseptin ainekset
noin 15 palaa
3kypsää banaania
100 gvoita sulatettuna
2½ dlsokeria
2munaa
5 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
½ tlhienoa merisuolaa
1 rklkardemummaa
3 dlmustikoita
Kuorrutus
2 dlturkkilaista jogurttia
½ dltomusokeria
1banaani
2 dlmustikoita

Mustikka-banaanileipä valmistuu näin:

  1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa noin 1,5 litran vetoinen, suorakaiteen muotoinen leipävuoka leivinpaperilla.
  2. Muussaa banaanit haarukalla. Sulata voi. Yhdistä kulhossa banaanisose, voisula, sokeri ja munat. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, suola ja kardemumma. Lisää kuivat aineet ja mustikat nopeasti sekoittaen taikinaan.
  3. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 1 tunti. Anna jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.
  4. Mausta jogurtti tomusokerilla ja lusikoi mustikka-banaanileivän pinnalle. Viipaloi banaani ja ripottele mustikat kuorrutteen päälle.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.