


Sekoita ja paista! Mustikka-banaanileipä on marjakauden mutkattomin (ja makoisin) kakku
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Banaanileivän ihanassa kesäversiossa taikina pilkutetaan tuoreilla mustikoilla. Kaikki aineet vain sekoitetaan keskenään ja unohdetaan uuniin tunniksi. Miten helppoa ja hyvää!
Reseptin ainekset
noin 15 palaa
3
kypsää banaania
100 g
voita sulatettuna
2½ dl
sokeria
2
munaa
5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
hienoa merisuolaa
1 rkl
kardemummaa
3 dl
mustikoita
Kuorrutus
2 dl
turkkilaista jogurttia
½ dl
tomusokeria
1
banaani
2 dl
mustikoita
Mustikka-banaanileipä valmistuu näin:
- Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa noin 1,5 litran vetoinen, suorakaiteen muotoinen leipävuoka leivinpaperilla.
- Muussaa banaanit haarukalla. Sulata voi. Yhdistä kulhossa banaanisose, voisula, sokeri ja munat. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, suola ja kardemumma. Lisää kuivat aineet ja mustikat nopeasti sekoittaen taikinaan.
- Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 1 tunti. Anna jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.
- Mausta jogurtti tomusokerilla ja lusikoi mustikka-banaanileivän pinnalle. Viipaloi banaani ja ripottele mustikat kuorrutteen päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat